שאלה פשוטה

שאלה פשוטה../images/Emo18.gif

ברצוני להעלות נושא מסויים אשר לפי דעתי חשוב לתת עליו את הדעת מדיטציה זהו מצב התבוננות פנימית אישית כיצד היא עוזרת לנו בהתבוננות אל "העולם החיצוני" (שלא תבינו שאין לי תשובה פשוט הייתי שמח לשמוע תשובות מעניינות בנושא)

אינקה

New member
../images/Emo20.gif התבוננות אל העולם ה"חיצוני"

האמת היא כי אין חיצוני ופנימי, אלא זאת חלוקה הנובעת מן הבורות (אי ראיית האמת). מה שקיים הוא תודעה בלבד, אך בתהליך ה"בריאה" התודעה הסתבכה והיא נזקקת לאובייקטים חיצוניים כדי להכיר בעצמה. מה שאתה קורא "התבוננות פנימית אישית" הוא טכניקה (אסטרטגייה) של מדיטציה אשר מנסה להתנתק/להשתחרר מן ה"עולם החיצוני" כדי לאפשר לתודעה לשוב ולהכיר בעצמה באופן ישיר וללא הזדקקות לאובייקטים חיצוניים. קיימות עם זאת טכניקות מדיטצייה אשר אינן מבוססות על "התבוננות פנימית" אלא על איחוד תהליך התפיסה. במדיטציות אלו מתרגלת אחדות פנים-חוץ (סובייקט-אובייקט) באופן ישיר וללא התכנסות ההכרה "פנימה". טכניקה כזאת לדוגמה היא ה INFI~UNITY אותה אני מלמד.

יפה אמרת אבל

ראשית איש יקר אהבתי לשמוע את תשובתך השכלתי מתשובתך(מכול מלמדי השכלתי) מהי ולשם מה נעזרים בהתבוננות פנימית העריך אם תוכל להרחיב קצת יותר אודות השיטה השנייה שציינת NFI-UNITY על המהות והטכניקה בקצרה אבל שאלתי היתה אחרת במקצת והסביר התבוננות פנימית אשר מודט מבצע במה ההתבוננות הפנימית שלנו(אל העצמי) יכולה להשליח על התתבוננות החיצונית שלנו ואני מתכוון כלפי החברה "העולם החיצוני"

אינקה

New member
../images/Emo20.gif התבוננות פנימה והחוצה

הן הגדרות הנובעות מחלוקה שרירותית ואי ראיית האמת. במידה רבה מצב זה נתמך על ידי הפרעות בהכרה אשר תרגול ב"מדיטציה" אמור לנקות. מדיטציה, אם אתה מצליח להגיע אליה, היא מצב של אי-חלוקה. אי-חלוקה כזו הנמשכת גם מעבר לזמן התרגול מאפשרת לך להבחין בקשר החי בינך לבין הכל, ובסופו של דבר גם להבחין באחדות העליונה המכילה גם אותך וגם את ה"עולם החיצוני" אשר הנך קולט בחושיך. אי-חלוקה כזו היא גם אושר עילאי, שכן החלוקה בתודעה היא עצמה הכאב והצער, ובהיעדרה לא קיימת דיס-הרמוניה בין ה"אדם" לבין ה"עולם" ו"מרכיביו".

hary_i

New member
התבוננות פנימה

במדיטציה, אנחנו לא נכנסים לא פנימה ולא יוצאים החוצה, אנחנו עוברים מעבר. המעבר הזה אל המעבר מאפשר לנו פרספקטיבה אחרת על העולם זה הכל.

הבהרה

כשאדם אחד אינו מבין אותך או אומר לך שאתה טועה חשבתי שהוא פשוט לא הבין נכון שאדם שני אומר שאני טועה או שגם הוא לא הבין אותי זה אומר לי "תחשוב פעמיים" או שאני טועה או שאינני מסביר את מה שאני רוצה לומר נכון ולכן אני מתנצל אם לא הסברתי את עצמי נכון אחשוב על ניסוח או דרך אחרת לומר את דברי והציג אותה בפעם הבאה

תשובה פשוטה

כאשר התבוננתי לתוך עצמי סופסוף (זה לא כל כך מובן מאליו... עד שעושים את זה) כל הסביבה החיצונית הפכה להיות מובנת יותר, חדה יותר. נעשיתי עירני יותר, נוכח יותר. באותו רגע ממש שבו אני מתבונן לתוך עצמי, לדוגמה, אם אני אנסה לתפוס אבן הנזרקת אלי בעת שאני מתבונן לתוך עצמי יהיה לי הרבה יותר קל לתפוס אותה. זה לא רק אצלי כך, זה אוניברסלי, אצל כולם, או לפחות אצל כל מי שראיתי ושמעתי על התנסויותיו. במלים אחרות, כאשר תתבונן לתוך עצמך, תוכל לחוות את החידוד שזה גורם לך בראיה, בשמיעה, בערנות.

למעלה