שאלה פשוטה באקסס

kernel32

New member
שאלה פשוטה באקסס

יש לי טבלה עם סוגי מכוניות ולכל אחת קוד (סה"כ 2 עמודות). יש לי טבלת נהגים ולכל אחד קוד של סוג הרכב (סה"כ 2 עמודות). איך אני עושה שאילתה שתציג לי במקום קוד ליד כל נהג, את סוג הרכב? תודה קרנל.

eli_leiba

New member
נניח ש c מכוניות ו d נהגים אזי

select d.driver,c.teur from d,c where d.cartype = c.cartype מבנה c cartype teur מבנה d driver cartype

גרי רשף

New member
נראה לי שהכוונה הייתה אחרת ../images/Emo22.gif

Select d.*, c.Teur From c Inner Join d on c.kod=d.carkod;​
כאשר kod זה קוד המכונית בטבלת המכוניות, carkod זה קוד המכונית בטבלת הנהגים, Teur זה תאור המכונית בטבלת המכוניות.

kernel32

New member
לא בדיוק...

תודה רבה לשניכם אבל הלכתם צעד אחד רחוק מידי... ב SQL אני יודע לעשות את זה (אני חושב..) אבל הכוונה שלי הייתה ליצור שאילתה באקסס... תודה, קרנל.

אמיר ט

New member
אתה יכול

לבנות שאילתה באקסס כאשר היא מתבצעת מתוך משפט SQL תפתח שאילתה חדשה בתצוגת עיצוב ואז יהיה לך בצד מן כפתור קטן כזה שרשום בו SQL, ושם אתה רושם את השאילתה. זה דיי נוח ופחות מסורבל. אמיר.

kernel32

New member
תודה, אבל שוב,

אני שואל אם ניתן לעשות זאת ע"י אקסס (לאנשים שלא יודעים SQL). וכרגיל - תודה, קרנל.

eyal_sperling

New member
קשרי גומלין

לעניות דעתי צריך לעשות כך : להגדיר שתי טבלאות : בטבלה הראשונה שהיא טבלת הנהגים , להגדיר 3 שדות קוד נהג ( מפתח ראשי) קוד רכב , שם נהג בטבלה השנייה ( טבלת רכבים ) להגדיר 2 שדות קוד רכב ( מפתח ראשי) תאור רכב ואז דרך כלים > קשרי גומלין ליצור קשר של יחיד לרבים בין קוד הרכב של טבלה 2 לקוד רכב בטבלה 1 אחרי זה תיגש ליצירת השאילתה : דרך אשף שאילתה פשוטה קח את שם הנהג מטבלה 1 ואת תאור הרכב מטבלה 2 .. וזהו בהצלחה

למעלה