שאלה פרקטית

giuliana

New member
שאלה פרקטית

החורף מתקרב והתחלתי לחשוש שאולי המדים לא יתייבשו בזמן ליום ראשון כשחוזרים לבסיס. מנסיונכם האם כדאי \צריך לקנות מייבש כביסה וכך לוודא שלא תהיינה בעיות כאלה? אם כן האם המדים לא נהרסים במייבש? היה לי פעם מייבש לפני המון שנים - ויש לי טראומה מבגדים שהוכנסו בגודל מלא ויצאו מתאימים ללבוש בובה....

oshiko

New member
מדי א' עשויים מחומר שמתייבש מהר

מדי ב' צריכים יותר זמן. אין בעיה לשים במייבש לא את זה ולא את זה.

אושיקו פשש כל הכבוד על התשובה

ועוד ראשון. טוב שיש גבר שבכלל יודע משו על כביסה....

oshiko

New member
אל דאגה ...

הגבר ש"מבין בענייני כביסה" קיבל תשובה מוסמכת מ
לפני שהפגין כאן את הידע המרשים.

יונית7

New member
גם אני חוששת מהמייבש...

עד היום אף פעם לא ניסיתי לשים במייבש את המדים, בחורף לא תהיה ברירה. הבעייה העיקרית במייבש היא שהבגדים יוצאים מקומטים. המדים בטח ידרשו גיהוץ אחרי המייבש (כיום אני לא מגהצת).

תלוי במקום מגורים.

בדרום הרחוק המדים מתייבשים תוך לילה בחורף כולל מדי ב'.

2mia

New member
החורף שעבר השתמשתי במייבש

בעיקר בשביל מדי ב ,גרביים ותחתונים אבל אם לא ירד גשם לא תמיד היה צורך.

ממליצה על מייבש בכל פה...

לא יודעת איך הייתי מסתדרת בלעדיו. בעיקר, כמובן, כשהבן היה בסדר, אבל גם בתקופות הדחוסות של המילואים וגם עם הלימודים של הבת, כשהגיעה מחיפה בכל סוף שבוע עם שק מלא כביסה ותמיד חזרה למעונות במוצ"ש. בקשר לקמטים - אם מייבשים בטמפרטורה הנכונה ומקפידים להוציא את הכביסה מהמייבש מיד עם סיום מחזור הייבוש, אבל ממש מייד - אין שום בעיה של קמטים. בודאי שלא עם מדי א', שבהם הבד עבר בעת הייצור טיפול לאל קמט. זהירות: אם מתחילים בגיהוץ - החציפוי הזה של "אל-קמט" נהרס ואז באמת צריך לגהץ בכל פעם. באשר למדי ב' - אני קיבלתי בזמנו הוראה מפורשת שלא לגהץ מדי ב'. אצל הקרביים מה יותר מקומט יותר קווול (ו' שרוקה). המייבשים החדישים הם בעלי פעולת קריס-קרוס של התוף, אפשרות טובה יותר של אוורור ופעולה של מעין ניפוח בסיום התהליך, מה שממפחית בהרבה את הקמטים, ואלה שבכל זאת מופיעים - בד"כ מתיישרים על הגוף כשלובשים אותם.

princess lis

New member
מנסיוני...רצוי מאד מייבש כביסה.

לפעמים הילדים חוזרים ביום שישי ...הכביסה לא מתייבשת ... את יכולה לתלות את הנגלה הראשונה ובשלב מסוים להעביר למייבש. לא חייבים לדחוס כמות רצינית ואז המדים לא מתקמטים. ועוד עצה... את מדי ה-א' לייבש עם המצעים.

זה בדיוק מה שאני עושה

מכבסת תולה ואם נשאר לח אז מייבשת צ'יק צ'ק במקום להכניס בגדים רטובים לגמרי למייבש. ככה גם חוסך בחשמל.

אוי מזל שיש עוד אחת כמוני

בבוקר את שואלת אם כדאי ואחה"צ כבר קנית. גם אני כזאת . אם אני חושבת שיש איזהשהוא פריט שעשוי להקל על חיי ונדמה לי שהוא יחסר בעוד...זמן, אני קודם מתייעצת עם בעלי שבד"כ אומר:"חכי, נברר" ואח"כ מיד הולכת לקנות. לפעמים הוא כל כך מתרגז...אנלא מבינה למה?
תתחדשי!

oshiko

New member
תתחדשי

שתזכי לייבש הרבה מדים ובגדים אזרחיים לילדים, נכדים ונינים שתזכי להמשיך את דרכם של מייבשי ביצת החולה

מאקי

New member
תתחדשי.. אני מאוד בעד כל מה שעוזר

בעיקר אם זה מקל.. אצלנו כשנולדו התאומים.. לפני קרוב ל 20 שנה.. אז המיקרו המייבש ואחכ הוידאו.. היו החבר שלי בימי החורף בגולן... ובכלל.... אז מאז ועד היום.... מה שחוסך ועוזר לי... ובמיוחד אם זה בתפעולו של מישהו אחר... אדרבא ואדרבא... תתחדשי ותהני... מה קנית בסוף? כזה עם מעבה? או החוצה עם אויר??

למעלה