שאלה - פרקטים

שאלה - פרקטים

בקיץ אנחנו עומדים לעשות שיפוץ בדירה. בין היתר חשבנו לעשות פרקט בסלון + פינת אוכל. למישהי יש בבית? אשמח לכל תובנה בנושא.. ועוד שאלת פרקטים, אבל לא בשבילי, אלא לחברה-שכנה שגם שוקלת לעשות פרקט - התנסתם עם ילדים נגמלים בבית עם פרקט? תודה לעונות..

Anne Shirley1

New member
לנו יש פרקט בחדרים

פרקט מעץ אלון אני מאוד מאוד מרוצה. לא אוהבת למינציה עדיף כבר אריחים. קל לתחזק(ועברנו גם שתי גמילות ללא נזקים) והמראה מהמם לדעתי הלא אובייקטיבית גם שינויי הגיל (בן 6 שנים) תורמים לאופי והוא עדיין במיטבו מה שכן פרקט מנקים קלות בסמרטוט לח ומטאטא תכופות, לא הייתי מתקינה פרקט בחדר אוכל, מטבח וסלון שהם איזורים שנוטים להתלכלך יותר ודורשים שטיפה וניקוי יסודי יותר.

נתת לי נקודת מחשבה על עניין פינת האוכל..

הבעייה היא שהסלון ופינת האוכל הם מרחב אחד וזה לא יהיה יפה אם תהיה להם רצפה שונה..

אמירות

New member
לנו יש פרקט בחדרים

במטבח לא מומלץ להתקין פרקט, ובטח שלא בחדרי האמבטיה, מקומות שנוטים להרטב. מכיוון שאצלנו הסלון, פינת האוכל והמטבח זו יחידה אחת, אז עשינו פרקט רק בחדרים. לגבי גמילה - זה לא סוף העולם אם הפרקט נרטב, כל עוד תופסים את זה בזמן. לא זכור לי שהיו בעיות עם זה בזמן הגמילה, אבל אולי אני מדחיקה...

nochda

New member
לנו יש פרקט בכל חדרי השינה

נראה נהדר.מרגיש נפלא (יש מתחת חימום תת רצפתי) קל לתחזוקה וניקוי. לא הייתי עושה פרקט בפינת האוכל במיוחד אם יש ילדים קטנים שהאוכל שלהם מגיע לרצפה אלא אם כן אתם אוכלים רוב הזמן במטבח ולעיתים רחוקות בפינת האוכל. התנסינו בפרקט+גמילה. לא היו בעיות. אם יש פספוסים מנקים בזריזות עם מגבון יעודי לפרקט.

sharonwe

New member
ולנו יש בכל הבית מלבד חדרים רטובים.

לא נרשמו אסונות במטבח או פינת האוכל, וכן לא בזמן גמילה. כן נוטה להשרט ולהדפק. צריך לאהוב את המראה הטבעי ואת פגעי הזמן, ולהתרגל. זה מקסים, נותן אוירה חמה ולא קשה לתחזוקה כמו שנוטים לחשוב. מומלץ מאוד.

sharonwe

New member
שתי תשובות:

מונחים: פרקט = פלטות עץ למינציה = מבנה סינטטי דמוי עץ. בהצלחה!

sharonwe

New member
אופס, הנה התשובה השניה:

לנו יש פרקט (=עץ). את צריכה גם לבדוק אם את אוהבת יותר "סטריפים" (פסים קטנים) או "פלאנקים" (פלטות גדולות). זה מאוד תלוי בגודל הבית ובעיקר בתקציב. כמו כן, אם את עושה בכל הבית, הייתי מציעה ללכת על עץ חזק יותר, שהוא אומנם יותר יקר אבל גם נשמר טוב יותר ונשחק פחות.

מאיהתי

New member
אני חושבת שפרקט למינציה טוב רק בחדרים

אם רוצים בכל הבית חובה פרקט עץ אמיתי כי אחרת זה יכול להתנפח בקלות (עשוי מדיקט) מכל מים שנשכחו... אבל זה מאד מאד יקר... בהצלחה

למעלה