שאלה פרובוקטיבית

שאלה פרובוקטיבית

מה אתם עושים בקשר לנעליים?
האם אינכם נועלים נעלי עור?
מבחר נעלי החורף האיכותיות שאינן עשויות מעור לפחות בחלק הוא קטן.
את תיקי העור החלפתי בתיקי בד, אף כי יש ברשותי תיקי עור יפיפיים
מעיל יש לי מזמן מעיל סינטטי משובח מאיכות מצויינת
אבל נעלי חורף...

מה בפיכם?

ladybug6

New member
אני נועלת גם נעליים ומגפיים סינתטיות

מדמוי עור בעיקר. יש לי מגף ארוך וגם חצי מגף. הם לא מחזיקים מעמד הרבה עונות, וגם לא יקרים, אבל הם עושים ת'עבודה, יפים ונוחים... רובם גם עמידים בשלוליות לא מאסיביות במיוחד. לתנאי שטח יותר מאתגרים אפשר ללכת על מגפי גומי מעוצבות, זה נהיה די אופנתי וגם די פרקטי מבחינת רטיבות.
וקצת חומר שאולי יעזור לך למצוא מה שאת מחפשת:

http://veg.anonymous.org.il/art27.html

וסקירה מעניינת
http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/381/219.html

vegetalien

New member
נועל נעליים פשוטות מבד,

אף כי אפשר בקלות-יחסית למצוא נעליים אלגנטיות מהצומח.

gs1234

New member
זאת לא שאלה פרובוקטיבית בכלל

באמת קשה למצוא נעליים יפות ואיכותיות, במיוחד לגברים.

כשאני כבר מוצא מקום שמוכר נעלי גברים שהן לא מעור, אני קונה תמיד שני זוגות. גם כי קשה למצוא, וגם כי הנעליים מתבלות יותר מהר מנעלי עור.

אחרי שעברתי לטבעונות המשכתי לנעול את נעלי העור הישנות שלי במשך שנה-שנתיים. כיום אני לא מרגיש עם זה בנוח ואין לי נעלי עור, אבל אני יודי שיש טבעונים אחרים שמסתפקים בתזונה טבעונית וממשיכים לנעול נעלי עור.

ימימה

New member
בדיוק שאלה שחשבתי עליה...

השנה ואולי לשנה הבאה מגפי העור שקניתי לפני המעבר לטבעונות עדיין יחזיקו, אבל אחר כך לא תהיה ברירה אלא להחליף אותם. לנעול אותן כרגע אין לי בעיה, נראה לי לא נכון לזרוק אותן עכשיו בגלל המעבר לטבעונות - מסיבות אקולוגיות. אבל אחר כך? מצד שני אני מזכירה לעצמי שרוב ימי לא קניתי כמעט נעלי עור מסיבות של חיסכון בכסף, רק בשנים האחרונות "הרשיתי לעצמי" לקנות דברים קצת יותר יקרים ואיכותיים - כלומר עור - ואפילו הייתי מאד מרוצה מעצמי על כך... אז פשוט צריך לחזור אחורה, רק מסיבות אחרות (וטובות יותר, לא?)

נעלי ספורט וקרוקס

זה מה שברשותי ליום יום
נעלי הספורט - של נייקי, ללא עור, בשימוש כבר שנה ואני מאוד מרוצה מהן
ואני חושבת שיש הרבה נעלי ספורט לא מעור
מגפיים - בינתיים יש לי מגפי עור, עד שאני אקנה חדשות

קרוקס סכנת נפשות

חיבבתי אותן מאד, על שום קלותן ועל שום רוב הצבע אבל!
פעם אחת ראיתי ילד שהקרוקס נתקע לו במדרגות נעות- אללה איסטור
פעמיים מעדתי בעצמי כי הקרוקס נתפסו על ריצפה רטובה
פעמים נוספות נתקלתי באנשים מועדים בגלל החברה האלה ומאז יותר לא! ואני הייתי חסידה שרופה של הז'אנר

נכון, אבל...

קרוקס זו הנעל היחידה שאפשר לכבס בלי הגבלה ולא קורה לה שום דבר
היא גם מחזיקה הרבה מאוד זמן מעמד (כבר 3 שנים)
על רצפה רטובה - מעולם לא הרגשתי בעיה, אבל כמעט ולא יוצא לי ללכת על רצפה רטובה
ובסה"כ - נכון שיש חסרונות, אבל בשבילי היא מעולה

(לי יש נעל של קרוקס, לא כפכף / נעל בית)

יוספה 51

New member
גם אני מתייסרת בשאלה. בנתיים ממשיכה

לנעול את נעלי העור הישנות, לגבי תיקים- האסימון נפל לגבי זה קודם, והתוצאה שאני לא מסוגלת ללכת עם תיקים מעור למרות שגם לי יש. אחד חדש מקסים שקיבלתי נתתי מתנה, אחרי שניסיתי לפתות כמה חברי פורום שנעשה מכירה ונתרום את הסכום למטרות בעלי חיים... לא אקנה נעלי עור בשום פנים למרות שיש לי בעיות רציניות של כאבי רגליים. בקטעים מסוימים זה נראה לי הרבה יותר גרוע אפילו מאכילה של בשר.

ו אולי

New member
נעליים סינטטיות

בנעלי מרקו בקניון ר"ג מצאתי החודש נעליים סינטטיות, שלשם שינוי הרגישו נוחות ו(ימים יגידו האם) איכותיות.

אני עדיין הולכת גם עם נעלי עור שקניתי לפני הרבה שנים, אבל מעדיפה שלא להמשיך לקנות עור.

למעלה