שאלה-פעילות אירובית

• פותח הנושא v105
  • פורסם בתאריך

v105

New member
שאלה-פעילות אירובית

שמעו משהו אני עושה עבודה בספורט כיוון שלא הייתי בבגרות בגלל גיבוש אולי יש לכם תשובה לשאלה הבאה. ציין דרכים לאימון ושיפור היכולת האירובית ומדוע מרכיב זה חשוב מן ההיבט הבריאותי.

לא הבנתי...

אתה מצפה שנעשה בשבילך את שעורי הבית?
תעשה חיפוש בפורום, בהצלחה!

שעורי בית

דרכים - הליכה, ריצה, אופניים, שחיה, חתירה וכו´ תועלת בפעילות גופנית: • שמירה על משקל • מניעת סיבוכים במערכת הלב וכלי הדם (יתר לחץ דם וטרשת עורקים כלילית) • בניית מסת עצם • מניעת סוכרת • מניעת דלקות במפרקים • מורידה את עצימות ההתקים אסטמטים • מעכב תופעות בלב וכלי הדם (קצב לב, נפח פעימה ובתפוקת הלב) • מעקב ירידה בגמישות הריאתית ועליה בנפח השארית בריאות. • קצב חילוף חומרים • הרגשה טובה

moseses

New member
ירון , גם דידקטי מאוד

גם בנימוס , מעודד להשתתף בפורום. אולי יש לך משהו להוסיף להודעה שלי מאתמול ?

moseses

New member
ושאלתי לירון היא...

האם הליכונים מסוגים שונים מפעילים מאמץ שונה על שרירי הבטן?- הסוגים הידועים לי של הליכונים הם חשמלי מגנטי ומכני, אך לא השפעתם על שרירי הבטן. בנוסף אשמח לדעת אם אופני כושר מפעילים את שרירי הבטן באותה צורה או מאמץ כמו הליכונים שונים, או שמא בצורה אחרת או בעומס שונה? תודה מראש ירון.

תשובה בשאלה

כן, הליכונים שונים מפעילים מאמץ שונה על שרירי הבטן. לא ירדתי לסוף דעתך בנושא ?! הפעלה מבחינת עצימות, כיווץ, יחידות מוטוריות ? למה אתה חותר ?

moseses

New member
ירון,

אני אשה בת 50 ועברתי לפני מספר חודשים ניתוח לכריתת רחם ולמניעת צניחה , והדבר גרם לרפיון רב באיזור הבטן התחתונה, אך בהתיעצות עם הרופאים אין אפשרות לבצע כפיפות בטן שעלולות לגרום לנזק. מאידך, ההליכה היא מומלצת לאחר ניתוח זה. ארצה לדעת האם סוגי ההליכונים השונים יגרמו לעצימות שונה על שרירי הבטן, והאם סוג מסוים של הליכון או כל סוגי ההליכונים מפעילים מאמץ רב על הבטן, בשונה מהליכה רגילה. בנוסף אשמח להתיחסותך באותו נושא לגבי אופני כושר.

למעלה