שאלה פעורה... אפילו מאוד...

JustSH

New member
שאלה פעורה... אפילו מאוד...

אתמול שתיתי בירה מהחבית באיזה מקום, ונשאלתי ע"י המלצרית: "אתה רוצה תוספת צ'ייסר עם זה?". נתקפתי בושה עמוקה וסרבתי בנימוס.. ועכשיו לשאלתי, מה זה לעזאזל צ'ייסר? תודה לכולם

JustSH

New member
חשבתי ככה ../images/Emo13.gif

זאת אומרת שוט ויסקי שאמורים לשתות אחרי הבירה?

LaDjA

New member
לא ממש מדויק

צ'ייסר, ע"פ ההגדרה המקורית - משקה לא אלכוהולי, או בעל אחוז לא נמוך יחסית, ששותים אחרי משקה חזק. ע"פ רוב בירה. אבל במקרים קיצוניים זה יכול להיות מים, או איזשהו ליקר שהוא לא נורא חזק (כמו למשל קמפרי) צ'ייסר, ע"פ ההגדרה הישראלית והלקויה, חצי מנה של משקה חריף, שמורידים בשוט ליד הבירה. ע"פ רוב וויסקי, אך בהחלט נהוג גם להשתמש בייגרמייסטר, וודקה, וכו'

MidNight Flame

New member
תמיד חשבתי ש...

הבירה היא שאמורה להיות הצ'ייסר לויסקי ולא להפך
איכס, ייגר? ועוד עם בירה?

MidNight Flame

New member
הכי מצחיק שבגרמניה דווקא...

הם כמעט ולא שותים ייגר, שתייני היגר הם בעיקר הזקנים שם (בניגוד מוחלט לקהילת הייגר בארץ).

nage

New member
לא הייתי לוקח דוגמה מהגרמנים

הם אוכלים כרוב כבוש חם, ונשותיהם לא מגלחות

tirnanog

New member
כן, אבל הם גם שותים המון בירה

ואוכלים המון בשר איכותי. לקחת דוגמא באופן סלקטיבי יכול לשחק פה לא רע..

nage

New member
נקניקיות זה בשר איכותי

ועל הבירות הבלונדיניות שלהם אין לי מה להוסיף - אני אוהב שחורות

עוNר

New member
אל תשווה אפילו...

נקניקיות בגרמניה/אירלנד/הולנד/סקוטלנד/כל מדינה שמכבדת את הבשר האיכותי שבד"כ נלווה לבירה, הם קודם כל לא מעוף (כמו 90% מהנקניקיות בארץ) ובד"כ מורכבות מבשר צעיר ואיכותי (עגל,טלה וכו') עם הרבה יותר אחוזי שומן... קיצר, תענוג אמיתי, אפילו למי ששונא בד"כ נקניקיות (כמוני)...

LaDjA

New member
אכן, צדקת.

ותרשה לי להסכים איתך שהרעיון של ייגר עם בירה הוא גרוע. וודקה, לעומת זאת, היא כן אופציה סבירה. (למרות שתמיד עדיף וויסקי).

LaDjA

New member
האמת שאני לא ממש שותה את זה

אבל למה הקאה? הכלל לא אומר שכל עוד המקור לאלכוהול זהה, השילוב הוא סביר? מה ההבדל בין וודקה ובירה לוויסקי ובירה?

MidNight Flame

New member
לא יודע ממה נובע ההבדל אבל...

בירה וודקה או יין ו-וודקה גורמים ב99% מהמקרים להקאה.

naamutzi

New member
צודק

עפ"י התירגום שהוזכר למעלה- הצ'ייסר הוא הרודף, כלומר מה שבא אחרי, כלומר הבירה. וזה לא חייב להיות וויסקי. כל שוט או חצי שוט של משקה אלכוהולי ייעשה את העבודה נאמנה. בארץ, חוץ מהעובדה שהחליטו לקרוא לשוט שמגיע לפני- צ'ייסר, החליטו לקרוא לכל חצי שוט שמישהו שותה, עם או בלי קשר לבירה- צ'ייסר.

JustSH

New member
../images/Emo9.gifאז רגע

שותים את החצי שוט וויסקי לפני הבירה? או אחרי?

למעלה