שאלה - פסיפלורה חולה

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
שאלה - פסיפלורה חולה

הפסיפלורה שלנו (זו שקנינו אחרי האומללה שנעקרה לפני מס' חודשים) גדלה יפה, יש לנו אותה כבר כמעט חצי שנה, והיא טיפסה יפה והצמיחה הרבה פירות (עדיין ירוקים). בתחילת השבוע שמתי לב פתאום שאחד העלים מנומר בצהוב. תוך כדי השבוע, התופעה המוזרה התפשטה לכל הצמח ואפילו אחד הענפים (אם קוראים לזה ככה בצמח מטפס) הצהיב כולו. זה נראה כאילו משהו תקף את הצמח - אני חסרת אונים ואין לי גנן שיכול לייעץ לי. צילמתי את המצב ואני מבקשת חוות דעת - מה קרה לדעתכם? ואיך ניתן להציל אותה?

טסונמי1

New member
מאחר וזה לא מצב טיפוסי למחסור

בברזל [יכול להיות מחסור במגנזיום] אני ממליצה לתת לה חופן הגון שלקומפוסט יחד עים השקיה טובה-בנוסף לדעתי העציץ קטן- איזה אדמה יש בעציץ?

giri

New member
תשובה

בעציץ יש תערובת שתילה שקיבלנו מהמשתלה - על השקיות היה כתוב "חישתיל", והם פיזרו פנימה דשן בגרגירים ואמרו לי בעוד שלושה - ארבעה חודשים לדשן שוב. לפני חודש וחצי דישנתי שוב עם דשן בגרגירים שנקרא "osmocote" של חברה בשם scotts. דישנתי בדיוק לפי ההוראות - מדדתי את הכמות, החדרתי לקרקע והכל. העציץ מושקה כל יום רבע שעה מארבע טפטפות ליטר ע"י מערכת השקיה, ועד לפני שבוע הכל נראה בסדר - יתכן שפתאום נגמר לצמח המקום? לצרף תמונה של העציץ ביחס לצמח? כי אני לא זוכרת בדיוק מה הנפח שלו, אבל במשתלה אמרו שזה מספיק...

טסונמי1

New member
ניראה לי שקיבל מספיק דשן

לתקופה ארוכה- נסה להמעיט בהשקיה - רצוי לתת לאדמה להיתיבש מיפעם לפעם

אלי חדש

New member
זה לא נגרם מעודף או חוסר זה נגרם

בגלל מזג האויר. הפסיפלורה הינה נשיר מותנה וכאשר הלילות נהיים קרים והיום מתקצר הן נותת להכנס לשלכת. במידה והכל יהיה בסדר באביב הן יפרצו שוב ויגדלו. רצוי להעביר את העציץ לאזור שאינו חשוף לרוח ובמקום החמים ביותר האפשרי. בהצלחה.

טסונמי1

New member
מאחר ובחלקה עדין ירוקה כהה

עים עלים חדשים אני בספק עים זו הנשירה

אלי חדש

New member
תבואי אצלי אראה לך הרבה כאלה

יש לי לא מאט עציצי פספלורה באותו המצב. הפספלורה בעציץ זוכה לתנאים קשים יותר מאשר זו השתולה באדמה ולכן מגיבה יותר מהר לתנאי שלכת.

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifלטובת הפסיפלורה מקווה שאתה

צודק-אצלנו בשכונה כולם עדין ירוקות וגדלות בקצב מהיר חלקם אפילו פורחות

מלי 31

New member
חילדון

לפי התמונות שלך המצורפות זה נראה כמו חילדון תבדקי גם את העלה מתחת ואם יש עליו את אותם כתמים צהובים. אבל אני מציאה לך כשאת הולכת לקנות ריסוס תקחי עלה אחד איתך ואולי שם יוכלו לעזור לך ועדיף במשתלה

למעלה