שאלה פמיניסטית: מתי....

שאלה פמיניסטית: מתי....

בערך החלו נשים להופיע בתאטרון שהרי בימים שעברו שיחקו בו גברים בלבד גם תפקידי נשים,האם במיזרח הקדום היו נשים שחקניות במובן המקובל בימינו? שלכם חנה גונן

ואללה אני לא יודע

על המזרח הרחוק אבל אני יודע שעולם האיסלמאי היו נשים מחוללות ומספרות סיפורים עוד מהתקופה של הח´ליפות העאבסית (עיני ערך אלף לילה ולילה) תוך כדי ריקוד שמספר סיפור ולכן אפשר לראות בזה מעין תאטרון ....

לא מומחה לתאטרון

אבל מזכרוני בתאטרון הנו והקבוקי היפני, לא הופיעו (ומיטב הבנתי עדיין לא מופיעות) נשים, כך גם באופרה של ביג´ינג. היום יפן למשל, היא מדינה הרבה יותר פתוחה כך שניתן אולי למצוא נשים בתפקידים שונים בתאטרון אולי אפילו כפרפומריות (לא יודע איך להגיד את זה בעברית, לא מדובר ממש במשחק), אבל ככלל, מאחר ויפן היא גם מדינה מאוד שמרנית קשה לי להניח שיש נשים כאלו, בתאטרון הלא מסורתי, גם ביפן וגם בסין יש נשים שחקניות, ועד כמה שדעתי משגת בג´אנרים לא מסורתיים, גם תמיד היו. בהודו מאידח ניתן למצוא נשים מופיעות, ושחקניות (עד כמה שהיה תאטרון בהודו, זה יותר הצגות לצורכי פולחן) גם בתקופות מאוד עתיקות, מאחר וקשה לקבוע מסמרות בקשר להיסטוריה ההודית, קשה לתת תאריך מדוייק לעניין.

למעלה