שאלה| פיתוח מנוע

החאמוס

New member
שאלה| פיתוח מנוע

שלום רב, אני משועמם ואני רוצה לעבוד על משהו ב-C, אבל לפי מה שהבנתי משחק לא ייצא לי לפתח בשנים הקרובות. חשבתי לעבוד על מנוע, ויש לי כמה שאלות: 1. על מה צריך לשים הדגש במנוע למשחקים? 2. כמה זמן לוקח לבנות מנוע? 3. באיזו סביבה אפשר לפתח מנוע? 4. האם אפשר לפתח מנוע רק ב-C (את C++ אני לומד)? 5. באיזה כלים צריך להשתמש? תודה רבה לעונים, זה יעזור לי מאוד!

ahillel

New member
עושה רושם שאתה לא מבין את המושג "מנוע"

אז לפני שאתה ניגש לפתח אחד כזה, כדאי שתחפש בגוגל או ויקיפדיה את המשמעות המילולית שלו ומידע כללי נוסף. על שאלות יותר ממוקדות אפשר לענות.

somebodddy

New member
וואי... חבל שאני בבסיס עכשיו

ואני כותב מהסלולארי... היה איזה מישהו ששאל משהו דומה בgamedev.net ועניתי לו תשובה די ארוכה ומפורטת, והייתי שם לך קישור עכשיו... טוב, אין מה לעשות. בכל אופן, לכתוב מנוע זה כמו לכתוב מדריך. אין מדריך לכתיבת מדריכים, נכון? מי שכותב מדריך לא שואל שאלות כמו ``מה אני צריך לשים בו?`` או ``על מה אני צריך להרחיב?``, נכון? אם אין לך מספיק ידע על הנושא בשביל לכתוב מדריך לבד, אז אל תכתוב מדריך! אותו דבר עם מנוע - אם אין לך מספיק ידע בתכנות משחקים בשביל לבנות מנוע לבד - אז אל תבנה מנוע. שאלות ספציפיות זה בסדר, אבל לא דברים כלליים כמו שאתה שואל. אני מציע לך לבנות כמה משחקים קודם, ואז תדע יותר טוב מה מנוע צריך לעשות, איזה כלים צריך בשביל לבנות אותו, מה צריך להיות המבנה הכללי שלו וכו`.

kkaploon

New member
העצה הכי טובה

שנוהג לתת Olu, אחד מוותיקי קהילת gamedev.net היא זאת: "אל תבנה מנוע, תבנה משחק. תוך כדי בניית המשחק תשים לב שאתה צריך כל מיני פונקציות ואובייקטים וכו' כדי לעזור לך בבניית המשחק, בסופו של דבר תאסוף את כל אלה ביחד, אולי קצת אירגון מחדש והוספה של עוד כמה - ווואלה יש לך מנוע.." אני שמעתי בעצה שלו, והתחלתי לכתוב משחק, ועכשיו באמת אני רואה שיש לי התחלה של מנוע מבצבץ בתוך קוד המשחק שלי. ואם בגל זאת אני יענה על השאלות: 1. מה שאני אוהב שמנועים שמים דגש זה יעילות (מהירות) ביצוע, ואף יותר חשוב - ממשק טוב (מבחינת הקוד שמי שמשתמש במנוע כותב\רואה). 2. תלוי.. אפשר לבנות מנוע דו-מימדי פשוט בחצי שנה בערך. אפשר לבנות מנוע תלת-מימד פשוט בשנתיים בערך. כדי לבנות משהו תלת-מימדי ומתקדם יקח לך 4 שנות פיתוח או יותר. 3. "סביבה"? למה אתה מתכוון? זה לא מנוע שאתה כותב בC? 4. אפשר ועוד איך, ואף יש כאלה, למרות שאני אישית מעדיף מונחה עצמים (OO). 5. ראה 3 (עם "כלים" במקום "סביבה") קוסט.

החאמוס

New member
אוקיי, הבנתי, תודה רבה לכולם על העזרה,

אני אנסה ליצור משחק קטן, ואראה איך זה מתקדם. בנוסף, תודה לך קוסט על שענית לי על השאלות.

החאמוס

New member
תראו, כבר כמה שעות שאני מחפש רקע כללי על~

מנועים ואין שום מידע עם פרטים טכניים. מישהו יכול לעזור לי לחפש? תודה מראש!

somebodddy

New member
מה זאת אומרת פרטים טכניים?

זה שונה אצל כל מנוע. אתה יכול לחפש מידע ספיציפי על כל מנוע בנפרד. לחילופין, אתה יכול לבדוק אם יש איפשהו השוואה בין מנועים. בכל אופן, משחקים קטנים אפשר לבנות גם בלי מנוע מוכן - אני ממליץ על הגישה הזאת אם אתה רוצה ללמוד, כי ככה אתה יכול ללמוד על המבנה הבסיסי של משחקים בלי להסתבך יותר מדי.

De-Panther

New member
למה לעבוד דווקא על מנוע חדש? אם אתה רוצה לפתח

משחק - תשתמש במנועים קיימים. אם אתה רוצה תירגול כדי ללמוד C, יש דברים אחרים שאפשר לעשות, או משחקים פשוטים כמו טטריס, ברייקאווט או ספייס אינביידרס

freak2100

New member
אל תתאמן בבניית משחק בC

בניית משחק זה דבר נורא מורכב. אישית אני למדתי כבר שפה מבניית משחק בה, אבל זה היה פלאש - שם זה קל. בכלל, אני לא מציע לבנות משחק בC, כי היא לא שפה מונחית עצמים - אם תנסה לבנות את אותו הדבר בC++ זה יקח לך הרבה פחות זמן והרבה פחות שורות קוד, אז סתם חבל. תתאמן בC מכתיבת אפליקציות פשוטות יותר, גם C++ אחרי שאתה לומד תתאמן בלכתוב דברים פשוטים הרבה יותר ממשחק, אפילו תעבור לכתיבת מערכות קצת יותר מתקדמות - אבל את המשחקים תשאיר לזמן שבו תהיה לך שליטה טובה בשפה, אחרת אתה פשוט לא תצליח.

החאמוס

New member
הבעיה היא שאני לא מצליח לקנות את C++ ../images/Emo2.gif

בכל אופן תודה רבה על העזרה.

החאמוס

New member
סליחה סליחה סליחה, לקנות = לקלוט, באותו רגע~

חשבתי פשוט על משהו ששברתי ואני צריך לקנות...

למעלה