שאלה-פיקאפים.

ringo rulz

New member
שאלה-פיקאפים.

הבנתי שהאמבקר מונע את הרעש של המגבר בגלל ההארקה של הרצפה (HUM) ושהאמבקר זה שני סינגלים בפאזה הפוכה, אבל שמעתי גם שיש סינגל שקט של פנדר, שאמור לעשות את אותה עבודה ולא הבנתי איך הוא עובד, אשמח לתשובה

Stastyle

New member
עשית קצת בלאגן, עשית קצת בלאגן

הרעש הוא לא רעש מהמגבר. באוויר מסתובבים להם איןספור גלי רדיו בתדרים שונים, אשר רוב האנטנות יכולות לקלוט - תחשוב על הפיקאפ כעל אנטנה ענקית, באורך של כ-840 מטר. האנטנה הזו קולטת גלי רדיו וזה מתפרש כרעש. האמבקר מונע (או למעשה מחליש, זה לא ב100%), את גלי הרדיו ע"י הצבה של 2 פיקאפי סינגל כמה שיותר צמודים, בפאזה הפוכה (כלומר, כל המגנטים בפיקאפ אחד עם הצד החיובי כלפי מעלה - ובפיקאפ השני כל השליליים כלפי מעלה) וכך ע"י תופעה פשוטה של אנטי-פאזה - גלי הרדיו מתבטלים. יש מצב לאי דיוקים - אבל ככה בגדול זה עובד., הרעש הוא לא רעש מהמגבר.

TheMo

New member
../images/Emo207.gif שאלה תיאורטית

נניח אני מנגן בחדר עם קירות בטון בעובי שני מטר, תורגש ירידה משמעותית ברמת הזמזום? סתם משעשע..

TheMo

New member
פיסיקאי..?

אני משער שכלוב פאראדיי הוא משהו בסגנון של תיבה שקרינה אלקטרו מגנטית לא חודרת לתוכה... זה הכיוון? בכל מקרה, עד שאדע מה זה, זה נשמע יותר יקר מבטון...

Ultra Spidey

New member
לא פיסיקאי, סתם אחד שיודע ../images/Emo13.gif

זה אכן "כלוב" שמונע מקרינה אלקטרומגנטית להכנס. חפש בגוגל Faraday Cage ותראה יישומים שונים של זה. לגבי ביצוע אני לא כ"כ בטוח איך עושים את זה, אם אני לא טועה אחת הדרכים היא לצפות את החדר במוליך (למשל, נייר אלומיניום). אז לדעתי לחדר ממוצע כמה גלילים של נייר אלומיניום יהיו הרבה יותר זולים ונוחים מבטון

TheMo

New member
ואז החדר יראה גם כמו חללית ../images/Emo6.gif

מצד שני, כששופכים כמה טונות של בטון לתוך חדר, זה גם משפיע קצת על האסטטיקה...

erez801

New member
זה מה שעשה סדאם חוסיין

בגלל שהוא סבל מהרעשים הוא בנה לו בונקר 40 מטר מתחת לאדמה וככה קיבל צליל נקי והאמריקאים האלה חשבו שזה בגללם...

TheMo

New member
../images/Emo6.gif אמריקאים, חושבים שהם מרכז היקום...

למעלה