שאלה פיצפונית

נער יער

New member
שאלה פיצפונית

פעם ידעתי איך לעשות את השטויות האלה, אבל כבר שכחתי;
איך מחשבים זרם (לא זוכר איך קוראים לזה בדיוק, מתח\הספק\לא יודע מה, כלומר V ולא Amp לפי חוק אום) במעגל פשוט עם נגד? או שאני פשוט אגיד את הבעיה שלי: אני יודע שLED מפעילים עם סוללה של 9 וולט ונגד של 1 KOhm, אבל רק רציתי לחשב כמה מה שזה לא יהיה (V) צורך הLED... תודה

יניב ריז

New member
השאלה שלך שגויה ביסודה.

א-אם אתה מחפש לחשב זרם-אין מנוס מיחידת "AMP", כי אמפר מודד זרם ולא מתח. ב-אם נתון לך מעגל במתח של 9 וולט, המתח לא ישתנה עקב ההתנגדות, אל רק הזרם. ואז החוק הוא: I=V/R אם אתה מתעקש להביע את V כפרמטר הראשי אז: V=I*R I=זרם V=מתח R=התנגדות

נער יער

New member
so to make a long story short,

בטריות בסך כמה וולטים אני צריך להשתמש כדי להפעיל LED בעוצמה "סטנדרטית...?

ארינמל1

New member
אם הבנתי אותך נכון

אתה מחפש את הספק הנורה? P=U^2*R לכן ההספק הוא 9*9*1000=81000W שים לב

נער יער

New member
אההה....

מה?!? סליחה הייתי חייב את זה
אוקי, קראתי איפושהו באינטרנט שהזרם ברגל היציאה של הלד יהיה קטן בכ1.4 וולט מבכניסה זה אומר שללד יש התנגדות מסויימת... לא? ובאותה צורה גם נגד פועל, לא? כלומר לא באותה צורה אלא עקרון הנמכת הזרם, לא? (תקנו אותי על כל טענה שלי בבקשה) אם העסק אכן כך, אז אני רק רוצה לדעת בכמה מנמיך נגד של 1000 אום זרם של 9 וולט...

נער יער

New member
סבבה. קיבלתי.

אז איך אני יודע מה המתח במעגל, נניח המתח ההתחלתי לפני הכל?

ארינמל1

New member
תשובה

אין דבר כזה מתח לפני ומתח אחרי. מתח הוא הפרש פוטנציאלים. מודדים פוטנציאל בנקודה אחת, בנקודה שניה, מחסרים, ומה שיוצא זה המתח בין שני הנקודות. לסוללה יש מתח של 9 וולט, אז אם נמדוד פוטנציאל בצד אחד של הסוללה ופוטנציאל בצד השני, יהיה הפרש של 9 וולט. בגלל שבמעגל שלך יש *רק* נגד אחד, *כל* המתח של הסוללה הוא על הנגד הזה, ולכן המתח על הנגד הוא 9 וולט. או במילים אחרות, הפוטנציאל בצד אחד של הנגד גדול מהפוטנציאל בצד השני ב9 וולט. אם היו לך שני נגדים, אז אפשר היה להגיד שלדוגמא המתח על אחד מהם הוא 3 וולט ועל השני הוא 6 וולט. ואני באמת ממליץ לך להסתדר עם המושגים הבסיסיים לפני שאתה שואל, כי קשה להבין מה אתה רוצה.

נער יער

New member
טוב

פרשתי עד שאני אסדר את העניינים בראש עד אז אני אסתפק בלד אדום, סוללה מרובעת, ונגד חום שחור אדום (נדמה לי) תודה רבה לכולם

arifell

New member
תיקון

יש לו 3 רכיבים במעגל: סוללה, נגד ודיודה. אם אני לא טועה, נער יער אמר שעל הדיודה יש מתח של 1.4V, במקרה כזה, על הנגד יש 7.6V, וניתן לחשב את הזרם לפיכך.

טל ר

New member
לא עובד ככה

מתח על דיודה תלוי בזרם. פעמים רבות מניחים כי המתח על דיודת סיליקון "רגילה" הוא 0.7V, מתוך הנחת זרם סביר, והזנחת התלות. לא ניתן לעשות קרוב זה בעבור LEDs, בהן המתח תלוי משמעותית בזרם.

arifell

New member
נו, בסדר

אני פשוט לא רציתי להפחיד את הנער במשוואות שגם ככה לא פתירות אנליטית...

טל ר

New member
ב-LED

מספיק בד"כ קרוב סדר ראשון (בדיוק כמו שבדיודה מספיק בד"כ קרוב סדר 0, כלומר קבוע). אני לא בטוח באיזה LED הוא משתמש, אז קצת קשה לי להתאים את הפרמטרים הנכונים.

arifell

New member
הממ... מעניין

למה לLED לא מספיק אותו קירוב שמספיק לדיודה רגילה? יש לו I0 נמוך יותר?

טל ר

New member
LED לעומת דיודה

דיודה אופטימלית אמורה להוליך תחת מתח קדמי ללא כל צריכת הספק, ולא להוליך תחת מתח אחורי כלל. הקרוב המקובל, המספק לרוב היישומים, הוא שמפל המתח על דיודת סיליקון תחת מתח קדמי הוא 0.7V ללא תלות בזרם העובר דרכה, וזרם הזליגה האחורי הוא זניח. LED הוא "חיה" שונה לחלוטין - אפילו בתאוריה הוא אינו יכול שלא לצרוך אנרגיה (מאחר והוא מפיק אור). לפיכך, גרף הזרם כתלות במתח ב-LED אינו תלול כמו בדיודה רגילה, אלא הינו מתון יותר, ולכן הקרוב לגבי דיודה אינו תופס.

למעלה