שאלה פילוסופית

Chatulim

New member
שאלה פילוסופית

הייתי רוצה ללמוד קצת פילוסופיה, בעיקר של פילוסופים ידועים. כל הנושא של פילוסופיה תמיד היה נראה לי טפשי ומשעמם, אבל כנראה זה בגלל שלא הגעתי אל החומרים הנכונים. הייתי רוצה איזה ספר שירכז את התיזות המרכזיות של האנשים הבולטים בתחום הפילוסופיה, הן לידע כללי ובעיקר על מנת לראות האם אוכל לפתוח צוהר אל העולם הזה. תודה ושבת שלום (והרבה גשם)

Ungareska

New member
יש את סדרת "הפילוסופים

הגדולים" שיצאה לא מזמן(= שנתיים בערך) בהוצאת ידיעות אחרונות, שבה מוקדש ספרון קצרצר לכל אחד מהפילוסופים ובו עיקרי התזה שלו על קצה קצהו של המזלג. בממוצע יש איזה 80 עמודים (קטנים) בכל ספרון כזה, אבל זה לא ספר אחד, יש איזה 20 כאלה. זה טוב בתור "פילוסופיה למתחילים".

T a l G

New member
הפילוסופים הגדולים

לפי דעתי זה ספר משעמם וכתוב רע שיגרום לך לאבד את החשק לקרוא פילוסופיה בכלל. עדיף שתקרא את אחת החלופות שהציעו כאן.

« neta »

New member
המלצה

כדאי לך לקרוא את "עולמה של סופי" של יוסטיין גורדר. דרך סיפור על ילדה שלומדת פילוסופיה לומדים על כל הרעיונות של הפילוסופים הידועים מתקופת יוון העתיקה ועד המאה ה - 20. אם את אוהבת פילוסופיה זה יתאים לך,ואם את לא מכירה בכלל תלמדי מזה הרבה. אני קראתי ודי נהניתי למרות שלקראת הסוף זה התחיל לעייף, כי אני לא מתה על פילוסופיה (אם את תאהבי את זה, זה לא יפריע לך), ודבר שני קראתי את זה באנגלית, אבל שפת המקור היא לא אנגלית ולכן כדאי לקרוא את התרגום לעברית. בהצלחה!

"הפילוסופים הגדולים" של בריאן מגי

כל פרק בספר הוא למעשה דיון בין העורך בריאן מגי לבין מומחה לאותו פילוסוף עליו כתוב הפרק. כיוון שהספר כתוב כשיחה, הוא פחות כבד מטקסט רגיל בפילוסופיה. כך שמצד אחד הספר לא מאוד כבד , מצד שני הוא נותן תחושה שהוא לא שטחי. לדעתי, זה ספר מאוד מוצלח לפתוח איתו את ההכרות עם התחום.

Boojie

New member
ספר למתחילים: "הזמנה לפילוסופיה"

של יובל שטייניץ. כן, ח"כ יובל שטייניץ. ספר מצוין למתחילים שפורש את הוגי הדעות המרכזיים בתחום מאז יוון ועד ימינו, בצורה ברורה ומאירת עיניים, ומהווה קרש קפיצה מצוין להמשך. הוא לא מעמיק ולא מגיע לתובנות חדשניות, אבל הוא בהחלט מבוא טוב.

למעלה