שאלה (פילוסופית?)

avima

New member
ציטוט לא מדויק

גם אם החכם יועץ והחכם מקבל יש סיכוי להקדיח את התבשיל. (נדמה לי שזה היה בובן חכם)

העצה מתת מסוכנת היא, גם אם חכם

נותנה וחכם מקבלה. ציטוט מדויק למדי מדברי גילדור לפרודו (שר הטבעות, ג.ר.ר. טולקין)

avima

New member
נכון אבל

אני התכונתי למשהו של ניבן. נדמה לי שזה באחד הספרים לפני מגונן

סתם רציתי להשוויץ. לא התכוונתי לתקן

אותך. חוץ מזה, הטולקין שלי יותר חזק מהניבן שלך

avima

New member
את לא צריכה להשוויץ

כולם כבר יודעים (כולל אותי) שאת : אינטליגנטית (ידע נרחב במ"דב) קשוחה (לחימה) מקורית (ניק נהדר) ויפה (). אז לא לזרות לבני האדם הפשוטים והמסכנים מלח על הפצעים. (תכף דלית יתחיל לצעוק על חנפנות :- P )

../images/Emo9.gif ../images/Emo12.gif

אוקי. You win. או, אם לצטט את אלוהים: "ניצחוני בני, ניצחוני בני."

בגלל זה צריך להיות בקשר קבוע עם המו

המורה, כדי שיוכל לבדוק ולוודא שאכן עצתו הובנה. וחוץ מזה, תעזבו אותי מתרגומים. לקרוא את טולקין בעברית זה כמו לקרוא את ביאליק עגנון באנגלית...

זה לא רק המורה.

בוא אני אתאר לך סיטואציה לא דמיונית אחרת: בחור שהתחיל אייקידו ביחד איתי. כל השנים למדנו ביחד. הוא בכלל לא התחבר אל המורה. הוא מודה שהוא מורה מצויין, עם יכולת טכנית גבוהה וכריזמה אישית, אבל מבחינתו הוא מורה אחד מרבים. הוא אומר בדיוק מה שאתה אומר: אני בא לפה ללמוד אייקידו, ואני מוכן ללמוד מכל מי שיש לו מה ללמד אותי. אוקי, סבבה. הבחור הזה, האייקידו שלו ברמה יותר גבוהה משלי (לפחות ברמה הטכנית), אבל החוויה שלו חסרה מימד. זה לא אומר בהכרח שהוא נהנה פחות, כמו שתמונה שטוחה לא בהכרח פחות יפה מפסל תלת-מימדי, אבל זה בהחלט אומר שהוא סוגר בפני עצמו המון אפשרויות להתפתח. ואגב, אני בכלל לא בטוחה שהתלמיד לומד יותר מן המורה מאשר להיפך. אתה יודע הציטוט המקורי הוא "מכל מלמדי השכלתי, ומתלמידי יותר מכולם".

JiggaMan

New member
אייקידו כדוגמה

לפי התמונה שלך אני למד ששנינו מתאמנים באותה אומנות לחימה אז הייתי מעונין לדעת את מי עדיף לי לשאול שאלה הרת גורל: את מיאמטו בתקווה שאני אתפוס אותו כשהוא לא שיכור או לא במצב רוח של הסתלבטויות, את אנדו בתקווה שהוא לא עסוק מידי באותו רגע בלסדר את השיער או את סקי בתקווה שהוא לא יעשה פרצוף של כד ויברח מהמקום??? רק בשביל להיות ברור, שלשת אלו בעיני הם פאנומנים בתנועה ובאייקידו בפרט אבל נראה לי שבכל נושא אחר ולא קשור עדיף בהחלט להיוועץ בחברים, משפחה וכו...

אתה צריך לשאול את המורה שלך!

ולא איזה פנומן שתפסת במקרה ברחוב. אם היית תלמיד של סקי סנסיי, הוא לא היה עושה לך פרצופים של כד כשהיית בא עם שאלות. אם היית תלמיד של אנדו (שאני לא יודעת מי זה) הוא היה מפנה מקום לשאלות שלך בין הפן לתסרוקת, וכן הלאה. מערכת היחסים בין מורה לתלמיד היא אומנם לא סימטרית, אבל היא בהחלט דו-סטרית. עכשיו תראה: זה לא שאני באה ומספרת למורה שלי בפרטי פרטים עסיסיים על כל רומן חדש שיש לי, או מתייעצת איתו בקשר ל"בעיות נשיות". למעשה, אני לא מצליחה להיזכר מתי באתי אליו עם שאלה קונקרטית שלא היתה קשורה ישירות לאייקידו. אבל יוצא לנו הרבה לדבר על עקרונות, ועל איך לעשות מה, והרבה מאד פעמים יש לו תובנות מאד עמוקות ומאד חשובות.

איקיו

New member
שאלות!

1:מה אתה לומד אצל המורה שלך חוץ מטכניקה? 2:לשאול ולהתיעץ עם המורה שלך נראה לך גרוע נמק למה? 3:לידיעתך ידידי אף אחד לא חושב שצריך שהמורה ייעץ לך איך לנהל את החיים שלך. 4:רק לידעתך המורה לאומניות מלחימה ,זן,וכ´ו,אמור ליצג רמת מוסריות גבוהה וליהתמודד עם עצמו לא אחת יותר מהתלמיד,ולכן הוא מקור לשאלות. 5:בקשר למורים מיפן שתיארתה אותם לטעמי לא נכונה,ובכן אם הייתה מדבר יפנית סבירה אני מאמין שהם היו עונים לך במילה אחת,צניעות. ישראל טונג´י

לא

אני לא חושב שאני נותן יותר מדי קרדיט למורה שלי. וכן, אדם שמתאמן יום יום בסדרת תנועות כלשהיא (במיוחד אם הוא נהיה מאסטר בכך) יודע על החיים יותר ממני. במקרה, המורה שלי הוא גם פסיכולוג קליני. אני בא עם שאלות כאלה למורים שלי מתוך נסיון. אולי לא תמיד הבנתי את התשובות שקבלתי, וגם לא פעם לא אהבתי התשובות שקבלתי, אבל כשניסיתי אותן הבנתי שחוכמה רבה טמונה בהן, וכדאי להקשיב, וגם לנסות ליישם. זה החלק של האומנות שלחימה כדרך חיים. זה צד אחר של האפליקציות. זו הסיבה שאני לומד אומנות לחימה (לפחות אחת מהן). וכמו שכבר אמרו פה, אם אתה מסתפק בפחות, אולי אתה מפספס משהו.

חובבן

New member
מכל מלמדי השכלתי

ניתן (ורצוי) ללמוד מכל אדם. היו לי הרבה מורים בחיים, לכל מיני דברים. תמיד השתדלתי ללמוד מכל אחד את מה שהוא יודע ולא את מה שהוא לא יודע. אם אתה מרגיש שהמורה שלך לאומנות לחימה (או לכינור) הוא אחד שניתן לשאול אותו שאלות בתחום של קרירה מיקצועית בתחום התיירות, מה טוב. אני לא חושב שזה תנאי הכרחי למורה לאומנות לחימה. אני לא מנסה להקניט. אני באמת חושב שאסור לצפות משום אדם ציפיות למעיין אין סופי של חוכמה.

תקשיב

אתה לא חייב לקבל את העצה של המורה שלך. אבל לדעתי, זה מאוד מעניין לשמוע מה יש לו להגיד בנושא (ואחר כך גם לחשוב על זה קצת). כשדוד נותן עצה, הוא פותח בשורה של הסתייגות, וחוזר ואומר שזוהי עצה בלבד ולא הוראות הפעלה (בעיקר כשהוא עונה לי, משום מה...). אז כך צריך לקחת את זה. אל תצפה, אבל תהיה פתוח לקבל. בסוף ההחלטה היא בכל מקרה שלך, וגם ההשלכות שלה.

...

מתנצל על נושא ההודעה. הטון... לא לזו היתה כוונתי. תקשיב במובן של.... תקשיב למורה שלך. אתה לא חייב לעשות "כמצוותו", רק להקשיב... רציתי להבהיר את כוונתי בנושא, שמא דברי יפורשו אחרת... ותודה על התגובות!

Yin

New member
אין כזה דבר "טאי צ´י ווי"

בעזרת הטאי צ´י צ´ואן, כאומנות לחימה פנימית, ניתן לנסות להתחבר לאני הפנימי ול"טאו" (או כל מונח אחר). בהתחברות זו אתה יכול להבין מי אתה, מה הכיוון בחיים ושאר שאלות. ולכן מי שמחובר כבר יכול לנסות לעזור לאחרים כמורה דרך. כן לעשות X או לא, כן להתעקש או לא, הכל החלטות שלך, המורים יכולים לתת רק נתונים, אבל צריך לזכור שניתן בטאי צ´י להיות רכים, ותרנים, צנועים, קשובים וממש סופר יין, אבל ניתן להיות גם יאנגיים. הרעיון, בביצוע סדרת התנועות ובעיקר בחיים שמחוץ לאימון, להיות רגוע, שקט, מרוכז, גמיש (נפשית ופיזית) - כל השאר יבוא.

בדיוק, טאי צ´י ווי.

"הרעיון, בביצוע סדרת התנועות ובעיקר בחיים שמחוץ לאימון, להיות רגוע, שקט, מרוכז, גמיש (נפשית ופיזית) - כל השאר יבוא" לזה בדיוק הכוונה כשאומרים טאי צ´י ווי.

למעלה