שאלה פילוסופית..

skito

New member
שאלה פילוסופית..../images/Emo35.gif

איך זה שהעולם מלא באנשים ולמרות זאת ישנם אנשים בודדים כל כך

שני~!

New member
כי....

האנשים הבודדים הם אלה שלא הולידו ילדים, ולא הקימו מישפחה *ליתר דיוק....רובם......* ככה לפחות אני חושבת... ShAnY

skito

New member
אבל ..

ישנם כאלה שגם אם הם לא לבד בתוכם מרגישים לבד..

המוני אנשים לבד

כי אני חושבת שאנשים מתקשים לסמוך על אחרים... ואם בקצה בקצה לא מדברים אז תמיד קצת לבד. אני מוצאת שהלבד ביחד הוא הכי לבד שיש. יש לי איפשהו בבית (אני אחפש) מין שיר / קטע כזה על לבד של מישהו, מקסים מקסים. אני אמצא תכף - מבטיחה. קישה

מצאתי

אבל לא כתוב לי מי כתב את זה, זה היה שם קצר וישראלי מאד - יובל משהו (?) מה שבאמת מפחיד בלהיות לבד, זה לא השהייה רק עם עצמך. המפחיד הוא זה שאתה יודע שאנשים שלבד הם אנשים שאנשים אחרים לא רוצים להיות איתם. יש אנשים שכל כך אוהבים לבד. כמוני, למשל! אבל מכיוון שכולם חושבים שזה רע, ואותו מתבודד הוא מסכן, מין מצורע שאין לו חברה. אני תמיד עם כולם צוחק, מדבר ומשתולל, אני נהנה, ובעצם... כל כך סובל. כשהייתי בת 17 חשבתי שזאת האמת הצרופה, היום אני יכולה לקחת את זה שלב יותר גבוה.
קישה

skito

New member
קיש.....אולי לכאן...../images/Emo35.gif

קיבלתי בדוא"ל.. ערכו של זמן דמיינו לעצמכם בנק המזכה את חשבונכם בסכום של 86,400 ₪ מידי בוקר. אין כל אפשרות לצבור כסף בחשבון. יתרת הסכום שלא נוצלה על ידכם במשך היום, מתאפסת מידי חצות ונגוזה כלא הייתה. כיצד תפעלו במצב כזה? תנצלו כמובן כל אגורה. לכל אחד מאיתנו חשבון בנק כזה. קוראים לו בנק הזמן. בכל בוקר אנו מקבלים במתנה 86,400 שניות העומדות לרשותנו. בכל לילה הן מתאפסות, כאשר כל הזמן שלא ניצלנו, אובד ונעלם. אין אפשרות לצבור אותו. אין אפשרות לעשות בו יותר שימוש. בסופו של יום נעלמת שארית הסכום. אם לא השכלנו להשתמש בסכום היומי העומד לרשותינו, אין אפשרות לחזור אחורה. אין גם אפשרות למשוך זמן על חשבון "מחר". יש לנצל בהווה את המוקצב לנו, על מנת להפיק תשואה מירבית של בריאות, אושר והצלחה. השעון מתקתק. עשו זאת היום. v כדי להבין ערכה של שנה אחת, תשאלו תלמיד שנשאר כיתה. v כדי להבין ערכו של חודש אחד, שאלו אם שילדה הפג נולד טרם זמנו. v כדי להבין ערכו של שבוע אחד, תשאלו עורך שבועון. v כדי להבין ערכו של יום אחד, שאלו אסיר העומד להשתחרר ממאסר ממושך.כדי להבין ערכה של שעה אחת, שאלו זוג אוהבים המצפים למפגש ביניהם. v כדי להבין ערכה של דקה אחת, שאלו אדם שפספס את הרכבת. v כדי להבין ערכה של שניה אחת, שאלו אדם שניצל מתאונה קטלנית. v כדי להבין ערכה של אלפית שניה, שאלו את הזוכה במקום השני בתחרות הריצה באולימפיאדה. זכרו, הזמן איננו ממתין לאף אחד. האתמול הוא היסטורי. המחר הוא מסתורי. היום הוא מתנה. לכן הוא נקרא : הווה.

מכירה את זה ../images/Emo13.gif

אבל איכשהו ביום שבו אני כל כך מצוּדֵדֵת שרק ישנתי כמעט כל היום המחשבה על מה עושים עם השמן לא נוחה לי.. שיהיה לכולנו שבוע נפלא! קישה

גלי®

New member
מצאתי לכם עוד אתר , עם מילות חוכמה

שדומות לזה , ועם עוד כמה דברים חמודים , שיעשו לכם את ה"לבד" קצת פחות "לבדי" .... תהנו

shonshon5

New member
באמת, להיות לבד זה ממש לא נורא...

ואפילו שווה. ואם בגיל 17 עסקינן, אז כשהייתי בגיל הזה בערך, בטיול השנתי, נשארתי לבד עם שתי בנות מהכיתה המקבילה. היה כיף. למדתי המון דברים. שווה. אבי

binba!

New member
יוווו...אתם לא יודעים כמה חיפשתי

את הקטע הזה על הזמן!! רציתי לעשות איזה משהו לחברה שלי, ולכתוב לה אותו שם... ועכשיו, אחרי ששנים אני מחפשת פתאום זה בא.. אוף! זה תמיד קורה לייי!!!

kodkod

New member
שאלה טובה

עם הרבה מאוד תשובות. מתברר שלהיות ביחד פיזית לא בהכרח אומר שזה להיות ביחד רגשית. כדי להיות ביחד רגשית צריך אינטראקציה רגשית בנוסף לזו הפיזית. מה מונע איטראקציה שכזאת? הרבה דברים. כמו שקישה אמרה אפשר שאנשים לא בוטחים זה בזה מספיק כדי לספר על עצמם. אבל נראה לי שלא די בכך. קודם כל, מה זה נשארים לבד? באיזה תחום ? המשפחתי? הכללי-חברתי? יש הרבה מאוד סיבות: 1. מוסרית- לאנשים לא מזיז מספיק כדי לא להשאיר אדם לבד, כשרואים שהוא לבד(ראית בחדשות את הנערה בת ה-15 שגרה לבד עם מקרר ריק והפסקות חשמל? אז מה ? אין לה שכנים? אין לה מורים? אין לה חברים לספסל הלימודים? אבל כל אחד אכפת לו רק אם כואב לו עצמו. נשארו אולי מעטים שחושבים אחרת. (אגב, אם יש כאלה, הם מוזמנים להתקשר בדחיפות אלי...)) 2.אי התאמה רגשית. מה הכוונה? יש כאלה שמביעים רגש בצורה מסוימת(ויש גם כאלה שלא מביעים בכלל...) ואלו שלצידם צריכים אותו במינון אחר/בצורת הבעה אחרת/לא צריכים אותו בכלל. מה קורה? באג במערכת.
או יש כאלה שחושבים שדי בזה שמרגישים אבל להראות את זה, מה פתאום????? בשביל מה????????????האחרים כבר יודעים שאכפת לנו, מה זה צריך הוכחה? אנשים גם בנויים אחרת זה מזה. יצורים מורכבים. ואולי התרכובת שנמצאים בה פשוט לא מתאימה מכל סיבה שהיא: מנטליות שונה, חשיבה שונה, הבעה רגשית שונה. כמו שיש I.Q יש גם E.Q שהיא אינטליגנציה רגשית ומה לעשות שלא כולם בורכו בה. מכל הסיבות שבעולם-דור שונה, חינוך שונה, מורכבויות רגשיות שונות. יש כאלה שלא תופסים (או אפילו מתעלמים) מרמיזות, מדקויות בהתנהגות של האחר שמאותת להם על בעיה.מה שמשאיר את האדם עם הבעיה מאוד מאוד בודד. ברגש יש את התחום של הנסתר מן העין. לדוגמא: אם מישהו מדבר על משהו שמאוד מאוד מפריע לו, אבל האחר לא נובר מספיק ,לא מקשיב מספיק כדי להבין שהבעיה היא לא זו אלא הרבה יותר עמוקה מזו, וזה מה שמציק לו באמת. אז האדם שסיפר על הבעיה מרגיש בלתי מובן ולגמרי לגמרי לבד. חופשי זה לגמרי לבד. נכון. כי מה זה חופשי? בלי שום מחויבות לשום דבר, גם לא לזה שלצידך.

למעלה