שאלה פוניבז'ית

שאלה פוניבז'ית

"היום הגישו הצד של הר'ש. מרקוביץ' המכונה "מחבלים" תביעה משפטית נגד הגרח"פ ברמן ונגד הגרח"ש ליבוביץ' עדיין לא הועברה התביעה לצד של השונאים ולפיכך אין עדיין תגובה. המהלך קרה לאחר מספר שבועות בהם מדברים המחבלים על כך שזה הנה אוטוטו הולך להגיע והנה זה הגיע. אנחנו נעקוב מהשטח, ובינתיים לכל המתעניינים בגורל הישיבה אפשר לקפוץ לביקור גם בפורום פונוביז' הממוקם בהייד פארק. " השאלה (לצורך המאמר שלי) מה זה גרח"פ ומה זה גרח"ש? סליחה על הבורות

הרמתי ידיים אחרי שראיתי את זה:

בשלב מסוים התחיל הגר"ש לתבוע מעמד שווה לגרב"ד והגרי"ג כשמאידך ר' אליעזר תובע לסלקו מהישיבה, הגרי"ג שנמנע מהבעת עמדה שנים רבות התייצב לצד ר' אליעזר והגרב"ד והמבוכה גדלה. בעקבות אחד העימותים בחדר האוכל סילק ר' אליעזר בגיבוי הגר"ד שנים עשר בחורים וכאן החלה אנדרלמוסיה אין סופית. הגר"נ קרליץ ואחראיו הגרי"ש אלישיב והגראי"ל שטיינמן נכנסו לתמונה ובסופו של דבר פנו כולם לבוררות וד"ת בזבל"א אצל הגרח"ג צימבליסט הגר"פ שרייבר והגר"מ הייזלר. ר' אליעזר היה בטוח בנצחונו ואף הגר"ש לא ציפה לנצחון כה גדול כמו שזכה לו. הוא קיבל חלק שווה בקבלת תלמידים בהכנסת ר"מים במסירת שיעור כללי פעם בשבועיים ובהכרה מלאה בזכותו לראשות הישיבה, הגרי"ש אלישיב הגן על הפסק בלהט והגר"נ קרליץ שלל אותו מכל וכל [כדעת הגר"פ שרייבר שהתפטר מהבי"ד] בטיעונים שונים. לכולם היה ברור ששקט לא יצא מזה מאז ועד היום אנו עדים להתפרצויות שונות כשההתפוצצות האחרונה היא כמובן הגדולה מכולם. ואני שואייל מה עם הגרב"צ?????

מזכיר את המיליציות של הפלסטינים

נו הרי היה ברור שמה שיפסוק זה יסתור יריבו בלהט וכמו שאמר פעם מישהו חכם כשיש לו ספק איזה ברכה מברכים על מאכל כלשהו הוא מברך מה שיוצא לו, כי בטח יש דעה כזו בין הפוסקים...

שבתאי

New member
פענוח ר"ת

הגאון ר' שמואל הגאון ר' ברוך דב הגאון ר' גרשון הגאן ר' ניסים קרליץ הגאון רבי שלום אלישיב הגאון רבי אהרון ליב שטיינמן הכל לפי סדר... הגרבץ היה בכלל פרענק...

מתלבט13

New member
לערכאות של הדתיים אין יכולת אכיפה

1) אין להם משטרה וכו' 2) יש ויכוח האם ההסכמה לבוררות היתה תקפה וכו'. טוענים שהרב אלישיב בחש במינוי הדיינים (למרות שהם הסכימו לכך....). ר' נסים קרליץ טוען שפסיקת הבורר לא תקפה. טוענים טענות על איכות פסק הבורר. עכשיו מה שקורה זה שהרב מרקוביץ' פנה לבית המשפט לאישור פסק בורר, והצד השני מתנגדים לאישור פסק הבורר. אם יאשרו את פסק הבורר (מה שנראה לי סביר מאד משפטית), יבואו שוטרים ויזיזו מפוניבז' את הממונים החדשים. ובכל מקרה של ויכוח יהיה שוטר שיחליט מי יקבל איזה עלייה וכו'. לדעתי זה הפיתרון הכי נכון שיש. כך יהיה שם סדר. כי הכי גרוע זה המריבות האינסופיות.

חצי תשובה

הגרח"פ-הגאון ר' חיים פרץ ברמן.(גאון או לא זה כבר סיפור אחר,בכל מקרה אלו ראשי התיבות) הגרח"ש-אותו הרעיון רק שאני לא זוכרת מה שמו המדויק.

שבתאי

New member
היי

הגאון רבי חיים פנחס הגאון רבי ברמן חיים שלום ליבוביץ -

למעלה