קראתי
((ולא בפעם הראשונה) ולא הייתי אומר שזה קידם אותי הרבה. עכשיו, בגלל שלא התנהגתם יפה, תיאלצו לשמוע את הגיגיי לגבי השאלה הזו. אולי תוכלו לתקן אותי וכך אבין איך השאלה הארורה הזו נפתרת. אז ככה : אני יודע שע"מ לקבוע פולריות, צריך לבדוק שני דברים : א. שהפרש האלקטרושליליות מספיק גדול ב. שהמולקולה לא סימטרית אז אני עובר על המולקולות הנ"ל: C2H5-O-C2H5 עד כמה שאני מין, המבנה הוא כמו H2O רק שהחמצן קשור לקבוצות C2H5 במקום ל H . כמו מולקולות מים, גם כאן הגאומטריה היא כפופה, כלומר לא סימטרית. לכן בדקתי את הפרש האלקטרושליליות בין O ל C (זה מה שהייתי אמור לבדוק?) וקיבלתי 0.89 CH3OH ציירתי, אבל אני מתקשה להחליט מי כאן האטום המרכזי, C או O. בכל מיקרה נראה לי שהמבנה הוא מן טטראהדר עם H קשור לאחד הקצוות. סימטרי ? לא סימטרי ? CH3CN - מצב די דומה למולקולה הקודמת, שוב לא לגמרי ברור לי מה לעשות עם המבנה והסימטריה שלה C6H6 כאן יש טבעת פחמנים עם רזוננס, מי כאן הא סימטריתאטום המרכזי בכלל ? אני משער שהגאומטריה, כך שהמולקולה לא פולרית, אבל זו השערה בלבד. בשלב הזה די נתקעתי. איך אני מחליט מכאן ? מקווה שלמישהו יהיה כוח לקרוא ולהסביר. תודה !