שאלה - ערעור על קנס

Mancini7

New member
שאלה - ערעור על קנס

לאחרונה קיבלתי קנס ע"ס 350 ש"ח עקב הרעשה במקום ציבורי בשעות הלילה (סיפור ארוך..) אני רוצה לערער על הקנס ושוקל לעשות זאת באמצעות משפט. שאלתי היא האם המשטרה תביא למשפט את אותו הפקח שעיכב אותי לחקירה? תודה.

תשובה

לא ברור לי מי עיכב אותך? לאיזה חקירה? איפה? על מה? האם נעצרת? שוחררת בערבות? או שמא מדובר בקנס מפקח עירוני? במידה ותבקש להישפט העירייה או המדינה תצטרך להביא לעדות את מי אשר היא חושבת יכול לעזור לה להוכיח את המיוחס לך בהודעת הקנס. מן הסתם נראה שהיא תצטרך להביא גם את אותו פקח את רשם לך את הדו"ח.

Mancini7

New member
אכן מדובר בפקח מטעם העירייה..

נניח שאחליט ללכת למשפט, המשפט עצמו יתקיים כ5-6 חודשים לאחר המקרה המדובר (הערכה הגיונית). איך הפקח שעצר אותי (יותר נכון עיכב אותי לחקירה ושיחרר אותי עם קנס בפועל) יזכור את המקרה שלי במדויק ויוכל לשחזר אותו אם כל לילה הוא נתקל בלפחות 2-3 מקרים מהסוג הזה? תודה רבה על ההתייחסות, אתה עושה עבודה מעולה בפורום הזה.

ישראל147

New member
הוא יזכור כי הוא רושם הכל על דף..

אז גם אם הוא לא יזכור הוא יקרא מה שרשם..

Mancini7

New member
אבל כל העניין זה לערער על מה שכתוב בדף,

אז מה זה יעזור אם הוא יקרא את מה שכתב בדף? :)

תשובה

מצד אחד אין סיבה שלא להאמין לפקח שכן אין לו סיבה לשקר. מצד שני אם הפקח יעיד ולא יזכור את האירוע מעבר למה שרשם ובמידיה ואתה תכין כבר עכשיו תרשומות על מה שקרה ואולי אף תגבה את עצמך בעדים וראיות נוספות ייתכן ותצליח במהלך החקירה הנגדית שלך לפקח לגרום לבית-משפט ל"חוש" בספק לאור גרסת הפקח ואף ייתרה מכך, להאמין לך! הנטל להרשעה הינו מעל לספק סביר ובמידה והצלחת לעורר ספק סביר אזי בית משפט צריך לזכותך. בהצלחה.

למעלה