שאלה עקרונית

rony143

New member
שאלה עקרונית

אני רוצה להתחיל היום לראות את ששת הסרטים ומעולם לא יצא לי לראות אפילו אחד מהם. איך לראות? לפי הסדר שהפיקו אותם או לפי הסדר הכרונולוגי של העלילה?

rony143

New member
אני יודעת שכבר שאלו אלף פעם

הייתי חייבת לקבל תשובה מהר אז לא חיפשתי אפילו אז לא משנה, אל תענו...

subatoi

New member
אז חיפשת ומצאת

או שלא חיפשת והתייאשת ואת רוצה תשובה בכל זאת?

rony143

New member
קיבלתי הרבה תשובות

מהפורום הזה. אבל אני אשמח לשמוע עוד דעה.

advanced soul

New member
אני ממליץ...

חד משמעית לראות בהתחלה את הטרילוגיה הישנה (4-6) ורק אז את החדשה (1-3). באופן כללי כל אדם הוא עולם אחר ומגיב אחרת לדברים ולסרטים שהוא רואה. לכן אני בטוח שיש בפורום אנשים שראו את זה בסדר הפוך ואהבו מאוד, ויתמכו בדעה ההפוכה משלי. למרות זאת אני עדיין בדעתי, מנמוקים שכבר כתבתי בפורום. 1. הטרילוגיה הישנה הורסת פחות הפתעות וגילויים מפתיעים לטרילוגיה החדשה מאשר הטרילוגיה החדשה לטרילוגיה הישנה. 2. הטרילוגיה החדשה בנוייה על זה שהאנשים יודעים את הטרילוגיה הישנה ואיך זה נגמר. כך אפשר לשים לב ליותר פרטים. 3. הדברה הישנה פחות "יפה" ויזואלית מהחדשה, ולכן כיף לראות את הסרטים בסדר שבו עם כל סרט חדש האיכות הויזואלית משתפרת, ואפקטים נראים מרשימים יותר. 4. זה הסדר בו יצאו הסרטים לקולנוע 5. זו הכניסה הטובה ביותר לאווירת מלחמת הכוכבים, כי הטרילוגי החדשה פחות מייצגת את "רוח" מלחמת הכוכבים. 6. העלילה של הטרילוגיה החדשה מסובכת יותר, ועדיף כבר להכיר את עולם מלחמת הכוכבים מהטרילוגיה הישנה. כמובן מה שכולם יסכימו זה שבתוך כל טרילוגיה יש לראות את הסרטים לפי הסדר :)

Julia307

New member
אתה יכול להסביר

במה הטרילוגיה החדשה פחות מייצגת את רוח מלחמת הכוכבים? הרי זה אותו יוצר זה לא שמכרו את זכויות היוצרים למפיק שונה..

advanced soul

New member
אני אנסה, למרות שקשה מבלי לגלות...

אני לא אומר שהטרילוגיה החדשה היא לא טובה. אפילו אם החדשה הייתה יוצאת לפני ה"ישנה", היינו אולי מגדירים אותה כבעלת רוח מלחמת הכוכבים....מי יודע. טרילוגיה ה"ישנה" עוסקת המצב של מרד, פחד, ברזל, קור כזה...קשה להסביר. אימה, קסם כזה...היא הרבה יותר תמימה, ועם זאת הרבה יותר אפלה ומצמררת. הטרילוגיה החדשה היא הרבה פחות אפלה (פרט לצי השני של הסרט השלישי) ומתרחשת בעולם בו "הטובים" שולטים, או לפחות ניראים כשולטים, הרבה יותר מצוחצח ואריסוטוקרטי, סטרילי במובן מסויים. תמיד נוטים להזדהות עם החלש, עם ה UNDERDOG, וזה חלק מהקסם של הטרילוגיה "הישנה". כנגד כל הסיכויים. וכמובן שבסרטים הישנים משחק השחקנים הרבה יותר טוב, המוזיקה, העלילה...כל דבר. הם עולים בכל פרמטר על הטרילוגיה החדשה, פרט ליופי הויזואלי ואפקטי מחשב.

Y. Welis

New member
בישנה הכל מוצג מעיני המשתתפים

המשניים, ה'פשוטים' ביותר. ככל שהסיפור מתפתח כך אנחנו לומדים מה קורה בדרגים הגבוהים (בסרט הראשון לא מוזכר קיסר; בשני הוא מופיע לכמה שניות; בשלישי הוא כבר דמות מרכזית), ובאותה מידה הגיבורים שהחלו כפיונים זעירים, נעשים לעמודי תווך מרכזיים שעליהם נח גורל כל המערכה. זה מבנה קלאסי (ר' 9 השלבים של קמפבל באתר סטאר טרק הישראלי) של עלילה הירואית, ולוק מציית לכל הכללים כמעט. קשה להסביר למה זה כך, אבל המבנה הזה תמיד תפס את התודעה האנושית. בטרילוגיה החדשה אין מבנה כזה, ואנאקין מתחיל כמעט מיד להיות חשוב, והכל מוצג מעמדת קובעי המדיניות הראשית, מהטופ שבטופ. אין מבט מלמטה ואין על כן רקע שכ"כ חיוני לסיפור. זה כמו ראשי פרקים ללא תוכן.

שתי אפשרויות (מן הסתם...)

טוב קודם כל בדיסק הערות במאי של לוקאס לפרק III אז הוא אומר חד משמעית ש"מלחמת הכוכבים" זה מעין סרט אחד גדול, עם ששה פרקים 1-6, וזה הסדר שאמורים לצפות בהם..." ואני באמת עשיתי כעצתו לפני כמה זמן וראיתי אותם לפי הסדר.. אבל אני בניגוד אלייך, כשהייתי ילד ממש קטן אז ראיתי קצת את הסרטים הישנים, ככה שהיה לי מושג כלשהו מי זה ומה זה, דארת' ויידר - וזה אמנם הדבר היחיד שזכרתי - ובגלל זה הייתה לי מוטיבציה לראות את טרילוגיית הפריקוול (בקיצור אם לא הייתי יודע בכלל מי זה יכול שקצת לא הייתי מבין על מה כל המהומה...) ולסיכום ההמלצה שלי לך היא כזו: קודם פרקים 4,5 (ישנה: ניו הופ, והאימפריה מכה שנית) ואז את כל הטרילוגיה החדשה - פרקים 1,2,3 ורק אז: את פרק 6 (שובו של הג'דיי) למה? טוב אם אני אסביר לך למה אז זה קצת יהרוס לך הכל ואז פספסנו קצת את כל הרעיון, לא?

rony143

New member
טוב

אם לוקאס בעצמו אמר שצריך לראות לפי הסדר (1-6) אז זה מה שאני אעשה. כמו הוא התכוון שיראו אותם.

הוא אמר אבל...

תחשבי גם על זה שיש סיבה (ויש סיבה) שלמרות שהוא כבר כתב את כל הסיפור (כולל הפרקים "החדשים" - מוקדמים) עוד בשנות ה-70 - עדיין הוא בחר קודם לפרסם את הטרילוגיה הישנה (4-6) לפני זה... וכל אחד בפורום הזה שמכיר את כל הסרטים יכול להגיד לך בקלות מה הסיבה הזאת כי היא די ברורה אחרי שאתה מכיר את כולם... ולכן עצתי לך, עשי כמו שאמרת: 4,5 ואז 1,2,3 ואז 6 מה שלא יהיה - בטוח תהני, אחלה של סרטים כולם חג שמח

rony143

New member
מה הסיבה?

אם אתה מתכוון להפתעה שמגלים מי האבא של לוק כבר הרסו לי כשקראתי כאן בפורום (חוצפה!). יש עוד סיבות?

כן, יש עוד סיבות

וזה אפילו פחות חשוב כי אם את פשוט רואה קודם את הישנה אז את מגלה את זה... לראות 1-6 זה בהחלט לא רע כמו שאמרתי וכמו שלוקאס אמר, אבל... אני אענה לך במשל: (בהנחה שאת בחורה לאור סגנון הכתיבה וזה שיש לך שם יוניסקס שמתאים יותר לבחורות...) אם את צריכה לצאת לבליינד דייט עם בחור, מה תעדיפי... 1. פשוט ללכת לבית-קפה ומה שיהיה, יהיה או: 2. להתעקש קודם שישלח לך תמונה ותדעי איך הוא נראה... אני מנחש שתעדיפי את אפשרות 2, כי אז תגיעי לבית-קפה הרבה יותר סקרנית מלכתחילה, תדעי קצת יותר טוב מה את רוצה לחפש, מה את מניחה שהבנאדם יהיה ומה את רוצה לדעת עליו - ואז מן הסתם יהיה לך יותר כיף בדייט... זהו בדוגמא הזאת יש הרבה רמזים שיותר מאוחר תביני מה הם אומרים, אני מציע שתסתפקי בזה ואני לא אהרוס לך את הסרטים ותראי בסדר שאמרתי - מובטח ליצור לך את המתח הדרמטי המקסימלי כמובן שאם את לא בחורה (או שאת לא אוהבת בנים...
או כל קומבינציה אפשרית אחרת - אז תשני את הדוגמא בהתאם... מקווה שהייתי לעזר...

rony143

New member
יש לי סגנון כתיבה נשי?

נראה לי שאני אקח את כל הקלטות של הסרטים ואשרוף אותן לפני שאני רואה, כי לא משנה מה אני אחליט אני אחר כך אתחרט... סתם סתם נראה לך? תודה לכל מי שענה לי!

והכי חשוב:

בניגוד למה שמישהו אחר כתב כאן: לראות את פרק 6, אחרון לא משנה מה... (ולכן אם את רוצה להתחיל עם הטרילוגייה הישנה אז תשברי אותה קצת באמצע, תאמיני לי, בדוק)

DDN

New member
לא יודע לגבי הסגנון כתיבה

אבל בהודעה השנייה שלך כתבת "הייתי חייבת", אולי לזה הוא התכוון.

advanced soul

New member
אולי כבר תצפי בסרטים וזהו!!!!

את יותר מדי מבלבלת את המוח, סילחי לי על ה"כאס הרגעי". עם כל הודעה שאת מפרסמת כאן, יהרסו לך עוד הפתעה, ועוד הפתעה....בסוף לא תהני מהסרטים לא משנה האיזה סרט תצפי. כמובן שזה זכותך לכתוב בפורום, ואני לא מתנגד. אבל אני אישית מפסיק לענות לך. לכי לצפות בסרטים. כבר הרסו לך את ההפתעה הגדולה ביותר של מלחמת הכוכבים, כך שכבר חצי מההנאה לא תהיה לך, לא משנה סדר הצפייה. אם את לא אוהבת ספויילרים - אל תסתובבי 24 שעות בימימה בפורומים מלחמת הכוכבים. אם את רוצה עוד לפחות קצת להיות - תצפי כבר בסרטים. אני ממליץ כמובן לשמוע לעצתי לגבי סדר הצפייה בסרטים. לא מזיז לי מה לוקאס חושב. אני יודע באיזה סדר תהיני יותר.

למעלה