הגנה פעילה מול סבילה
שינוי של תוסף התקפה למגננה הוא עדיין סביל. זה יכול להספיק, אבל השאלה היא אם רוצים רק להרחיב את כללי דירוג השריון, או לנסות משהו שונה ודינמי. אני חושב שאפילו אפשר לעשות את זה במו"ד - לגלגל גלגול הגנתי (תוך שימוש בתוסף ההתקפה) במקום גלגול פגיעה. הבעייה - זה יוצר חוסר עקביות קל עם שיטת השריון, ודורש שפצור מסויים שיצור הבדל של ממש בין התגוננות בנשק והתגוננות עם מגן (על פניו, מגן אמור להיות הרבה יותר יעיל בקטע הזה). אני יכול לתאר איך זה עובד בסט"ב, אבל אני לא בטוח עד כמה אפשר להמיר את זה למו"ד: א) קודם כל, שריון חוסם שם נזק (סכום שנקבע בגלגול קובייה) ב) חוץ מלסמוך על השריון, אפשר לחסום מכות עם החרב, המגן, או להתחמק - הכל באמצעות בדיקת כשרון (מבוסס אחוזים). ג) העיקרון אומר שאתה יכול להמשיך באותו סיבוב להתחמק, לחסום מכות וכו', אבל כל נסיון עוקב יעשה ב30% פחות מהקודם לו - גם אם השתמשת באופציה אחרת (לפעמים אתה חייב להתחמק כדי לפתוח או לסגור מרחק מהיריב ולא סתם להדוף מכות, וכו' - אשמח לפרט במידת הצורך), כשרמת הכשרון היא תמיד הנמוכה מבין השניים - קטע זה קצת מבלבל בקריאה ראשונה, ולכן דוגמא: קורנליוס מיומן בחרב מעוקלת (80% רמת כשרון) ובהתחמקות (60% רמת כשרון), והוא נלחם נגד איש שמן עם שפם, הנושא גרזן-מוט (גרזן לורמירי אם להשתמש בשם המרומי שלו בממלכות הצעירות), ובעוזרו הקירח החמוש בחרב רחבה. קורנליוס יכול לנסות לחסום את המכות של שניהם - חסימה ראשונה ברמת כשרון של 80%, והשנייה ברמה של 50%, או לנסות ולהתחמק ממהלומת הגרזן (סיכוי של 60%) כדי להתקרב לאיש החמוש בו ולהפוך את הנשק הארוך הזה לחסרון במקום יתרון, ואז לנסות לחסום את מכת החרב המכוונת אליו - אלא שחסימה זו תתבצע רק ברמה של 30% - (30% פחות מרמת הכשרון של ההתחמקות בה כרגע השתמש קורנליוס). אם מסיבה כלשהי קורנליוס היה קודם מנסה לחסום מכה עם הנשק ורק אז להתחמק (למשל - הקירח הזריז היכה ראשון בסיבוב וקורנליוס התגונן) אז את גלגול ההתחמקות הוא היה מבצע ברמה של 50% (הרמה שלו בחרב פחות 30 - וזה עדיין נמוך יותר מהרמה בהתחמקות - אם רמת המיומנות של קורנליוס בחרב הייתה למשל 97%, אז הוא היה מתחמק ברמה של 60%, שכן זו נמוכה יותר מהמתקבלת מההפחתה). כמובן שקורנליוס החביב יכול גם להתמקד רק בצורת הגנה אחת - לחסום שלוש מכות אפשריות עם החרב (ברמות של 80%, 50% ו- 20%) או להתחמק פעמיים. קצת מסובך? - זה יותר ריבוי אפשרויות מאשר סיבוך - ועוד לא ראיתם מה קורנליוס יכול היה לעשות אם היה לו מגן! ד) מה ההבדל באמת בין חסימה בנשק או במגן, אם כך? לכל נשק או מגן יש נק"פ, וכשאתה חוסם איתם, היריב מגלגל נזק כרגיל - אבל ההבדל הוא שהנשק שלך נשבר ברגע שהנזק הנגרם עבר בנקודה אחת את הנק"פ שלו, ואילו המגן - לא (בגרסאות ישנות יותר של המשחק, המגן פשוט חסם נזק קבוע בנק"פ) ובמקום זה ההפרש בין הנזק הנגרם לנק"פ של המגן, יורד מהנק"פ שלו. נשמע כמו חישוביאדה מסובכת? לא ממש, שכן לרוב כלי הנשק והמגנים יש מספיק נק"פ כדי לחסוך לך את הטרחה ברוב המקרים. אני חושב שאפשר (עם קצת עבודה) להמיר את זה גם לשיטות אחרות - מנסיוני, זאת מערכת שמתרגלים אליה מהר מאוד (עוד בסשן הראשון), ואפשר לעשות איתה כל מיני דברים יפים שמדמים קרבות-סיוף של ממש.