שאלה עקרונית

shaul y

New member
שאלה עקרונית

שלום לכם. אני הורה גרוש ורציתי לשאול לדעתכם בעניין שעלה לאחרונה. הילד שלי, בן 6, רגיל לשבת באוטו מקדימה (בכיסא בטיחות כמובן). אבל גם החברה שלי רוצה לשבת מקדימה. היחסים בין שניהם מצויינים, והילד אוהב אותה מאוד, אבל לא רוצה לותר על מקומו. אני רוצה לציין שהילד אצלי פעמיים בשבוע, פעם אחת ללילה וכל סוף שבוע שני. חגים וחופשים - חצי חצי. (שאלתי גם בפורום אחר, אבל התיחסו שם להבט המשפטי - כן חוקי עם כסא בטיחות, לא חוקי - ולא להבט העקרוני שמעניין אותי.) מה דעתכם? תודה שאולי.

גרא.

New member
מבחינה חוקית,לבנך בן השש אסור

לשבת במושב הקדמי,גם עם כסא בטיחות.אין טעם בפילפולים פסיכולוגיים כיצד לפתור את הדילמה.מאחר ומלכתחילה,בהרשותך לבנך לשבת ליד,לא רק שאתה עובר על החוק,שאתה מסכן את בנך במקרה של תאונה ,דווקא בגלל בלון האוויר,באם קיים.גם הדוגמא החינוכית,אינה הולמת.לכן שאולי,אין וויכוח,בנך חייב לשבת מאחורה.גם אם אינו רוצה.וחברתך מקדימה,או לידו.

הכוכבת

New member
איפה לשבת???

לדעתי הוא צריך לשבת מאחורה. עם כל הכבוד להרגלים, הוא עדיין ילד קטן ובלי שום קשר לבטיחות, צריך לתת קצת כבוד למבוגרים ובמיוחד לבת זוגתך, ומן הראוי שהילד יישב מאחורה.

tal2019

New member
איפה לשבת

הייתי רוצה להסב תשומת לבך,הכסא הוא רק התחלה לשליטה של בנך הקטן,היום יותר מתמיד אתה חייב להעמיד את בנך במקום.כוונתי שאם תוותר לבנך,הוא יפרש זאת כניצחון מול חברתך,הוא בודק את מקומו אצלך ביחס לחברתך.מנסיון,אם הדברים לא יהיו ברורים ,מחר תמצא את עצמך מחפש תשובה גם לגבי שאלות אחרות שבו בנך מציב אותך מול חברתך. טיפ קטן,ברגע שהבן יבין שיש לחברה שלך מקום בחיים שלך מבלי קשר למקום שלו,ואין זה מאיים עליו,והכי חשוב אתה שלם עם קיומה בחייך,בנך ימצא מקומו ,וירגיש בטוח ללא צורך להלחם בדרך זו בחברתך. גבולות ברורים הם קודש,והכי חשוב ,אם בנך יראה וירגיש שאין הוא יכול לסכסך בינכם ואתם גוף אחד(כמעט)יגדל באושר ובבריאות ,כי היחסים יציבים הם מודל מעולה להזדהות ולחיקוי,אם ימצא פתח לערער יחסים אלו,מנסיון אין לזה סוף,והמודל לחיקוי בזוגיות יהיה מודל שלילי. אם מעניין אותך לדעת לאן הגיע המצב שלי בקשר דומה עם ילד שאני מגדלת מנשואי בעלי.רד כמה שאלות למטה,והיום כשהילד בן 15 עדין יש קשיים גדולים בגלל ויתור כזה או אחר ואי הצבת גבולות ברורים. בהצלחה טל.

הכוכבת

New member
אני יושבת מקדימה

אני נשואה לבחור גרוש ויש לו ילד בן 10 שגם הוא "רגיל" לשבת מקדימה כשהם לבד באוטו. אבל כשאני נוסעת איתם, אין פה בכלל שאלה. זה ברור שאני מקדימה.

למעלה