שאלה/עצה

שאלה/עצה

אנחנו נשואים 10 שנים ועם שני ילדים,לאחרונה עברנו משבר בזוגיות והיינו על סף גירושין(מרחק פסיעה ממש קטנה מהרבנות)והחלטנו לנסות שוב. בקצרה מה שהוביל לזה היה משבר אמון שלי בה לאחר שחשבתי שהיא בוגדת בי כי ראיתי שהיא משתנה וחיברתי את זה לתקופה לא טובה בינינו וגם ראיתי איזה הודעה שלא הייתי אמור לראות,לאורך כל הזמן שלנו ביחד למעט אולי בשנתיים שלוש הראשונות אני מרגיש שהסקס שלנו לא משהו מכיוון שהיא כמעט אף פעם לא גומרת מהאקט אלא ממשיכה אח"כ לבד(שאני לידה כמובן..)והיא כל הזמן יבשה וצריכה קרמים או כל מיני עזרים כאלו ואחרים,לכן אני חושב שהיא אף פעם כנראה לא מגורה ממני מספיק,לפני מס' ימים לאחר שהחלטנו לחזור מצאתי במחשב איזו התכתבות בינה לבין חברה שלה שבה היא כתבה לה שאף פעם לא היה לה טוב איתי ושבזמן שהיינו שוכבים היא היתה מפנטזת על איזה מישהו שהיה בא לה עליו ובזמן הפרידה שלנו היא היתה עם גבר אחר שאיתו האקט נמשך שעה והיא כל הזמן היתה רטובה וגמרה מהאקט ושאיתו זה היה סיפור אחר לגמרי... דיברתי על השיחה הזו שראיתי והיא אומרת שהיא כתבה את הדברים האלו מתוך כעס ועצבים שהיו לה בזמן התהליך של הגירושין(ההתכתבות היתה לפני שהחלטנו לחזור..)ושכן היא נהנית איתי בסקס ושעם אף אחד היא לא גמרה ולא מסוגלת לגמור מהאקט עצמו וחייבת להמשיך לבד. אני באמת מנסה לשים את הכל מאחורה ומאמין לה(לשם שינוי אחרי הרבה זמן..)אבל אני עדיין רוצה לדעת איך אני יכול לשפר את העניין הזה של הסקס ולהפוך את זה להרבה יותר טוב ולהביא אותה למצב שהיא בכלל לא תצטרך לחשוב על אחרים כי יהיה לנו כ"כ טוב ביחד.. הייתי שמח לעצה איך לשפר את זה.. תודה

אייבורי

New member
הקשבה

תלמד להקשיב לה וגוף שלה או בעברית צחה, תפסיק להיות נרקסיסט

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה קצת מורכב

זאת תשובה בשני שלבים. בשלב ראשון צריך שתבין שריגוש מיני בסיסי הוא לא דבר נישלט, ואין הרבה אפשרות לשחק איתו. לכל אדם יש את ה"קוד" המיני שלו, שגורם לו להיטרף מינית אחרי אנשים מסוימים, להתגרות גרוי קל מאחרים, להיות אדיש לאנשים מסוימים ולהרגיש דחיה פיזית מאחרים. בקטע הזה אתה כנרא הנופל אצת אשתך בקבוצה השניה - אתה מגרה אותה, אבל לא הכי הכי שבעולם. א-ב-ל - מאחר ועניין הגרוי המיני הוא די מקרי, ואין לו קשר לתכונות אחרות כמו אינטלקט, רגש, נאמנות, חביבות, וכלי וכולי - הרי שרוב האנשים שיטריפו אותנו מינית הם לא פרטנרים מתאימים לקשר ארוך, שלא לומר נישואים ומשפחה. לכן זה בהחלט סביר להנשא למישהו שמושך ברמה סבירה, אבל לא מטריף אותך מינית. זה כנראה המקרה שלכם (כמובן, יש פה הרבה ניחוש והשערה, כי זה רק פורום). ולכן יכול להיות דווקא שהיה גבר שגרם לה להירטב ולגמור. זה ממש לא אומר שהיא תרצה לחיות עם אותו גבר. ועכשיו לשלב השני: כמו שאומרים באנגלית, having said that, יתכן שהמין איתך יכול להיות לה הרבה יותר טוב. אבל זה לא בגלל שאתה תעשה דבר כזה או אחר (מזכיר לי בחיוך פרק בסיינפלד שעסק ב- the move - סוג של תנועה שגורם לכל אישה להשתגע, דבר שכמובן לא קיים). מה שיכול לשפר זה רמה אחרת של פתיחות ביניכם. בראש ובראשונה אני מנחש שאולי החסם הראשון ביניכם הוא העובדה שהיא צרגישה שהיא צריכה להסתיר ממך את העובדה שאתה לא מספיק מגרה אותה. אבל אם היא תדע שזה בסדר, ושאתה יודע ולא נבהל, או אז היא תוכל ללכת מעבר לזה ולתת לעצמה להתחבר הרבה יותרת למשיכה שלך. ואני בטוח שיש משיכה כזאת, כי אחרת לא הייתם שורדים כל כך הרבה זמן. בהמשך, יש כנראה עוד דברים שיש בין כל שני בני זוג שגורמים למתח והתסגרות, וניקוי של הדברים הללו גם כן יעזור. איך מיישמים את כל זה? קשה לי לתת לך מרשם בפורום. לכן אלך לכיוון המובן מאליו, שהוא, מה לעשות, עבודה טיפולית זוגית. זה מצחיק שאני מרגיש קצת אשמה כל פעם שאני כותב את זה, כאילו שאני מנסה "למכור" טיפול לכולם. אבל מה לעשות - זאת המציאות, שיש בעולם אנשים שמתמחים בהתעסקות ב"מנוע" הכל כך מסובך הזה שנקרא יחסים, והרבה פעמים הדבר הנכון הוא ללכת אליהם. סוף התנצלות.

../images/Emo88.gif../images/Emo52.gif

המינהלת לא מרשה פרסום שלא בלוחות הפורום!

../images/Emo12.gif

עניין הגירוי המיני הוא מקרי?! ואין לו קשר לתכונות כמו אינטלקט, רגש וכו' וכו'?! אצל מרבית הנשים - הגירוי מתחיל ונגמר בראש! ומי שלא יודע את זה 10 שנים הוא טורן אוף לגמרי לא במקרה...

מריוס זכריה

Member
מנהל
טעות אופטית

יש אינספור גברים סביבך עם ראש מדהים, שאפילו לא שמת לב שהם בסביבה. מה שנקרא: שקופים. למה? כי הם שמנים מדי או רזים מדי, צעירים מדי או זקנים מדי, עם שיערות באף או בלי שערות על היד, עם צבע עור בהיר מדי כהה מדי. אם אחד כזה רק יגיד לך שלום, את תתכווצי ותתרחקי. ובצדק, מבחינתך. אלה נפלו במיון הראשוני, שאת אפילו לא מודעת לקיומו. נכון. מבין אלה שבכלל שמת לב אליהם - נורא חשוב לך הראש. בסדר. אבל זה לא היה עובד אם הוא היה דוחה פיזית, נכון? תחשבי רק על נושא של ריח גוף, ותראי שזה ככה. יש הרי גבול למה שדאודורנטים ואפטר שייב יכולים לעשות. או שריח זה גם עניין של אינטלקט?

מריוס

עזוב אותי באמש'ך. איך אני בוחרת את מושאי תשוקתי לא רלוונטי לדיון, בו מדובר בזוג שמריח כבר קרוב ל-8 שנים שרוף. אני מניחה שהפיזיות שלו איננה הבעיה המרכזית, בעצם אנחנו לא יודעים. אבל אם היא חזרה, כנראה שהיא מאמינה שיש לה עם מה לעבוד. רוב הזוגות שנופלים במיניות בשלב הזה של זוגיות, נופלים (לא רק, אבל גם), בגלל חוסר יכולת לצאת מהמימד הפיסי של היחסים. אישה שלא נהנית היא אישה שעבור בעלה הפכה עם הזמן ליישות פיסית/מכנית, וכבר לא נתפסת כאישיות. וזאת טעות בסיסית שמכשילה. לכן, חזרה לראש שלה מהותית להחזרת השפע למיטה הזוגית, והיא נעשית דרך תקשורת. באופן כללי לעניין המשיכה, זה נכון שיש לנו העדפות של מראה, צורה, גודל, וכן אנחנו נמשכים לריח מאוד מסוים, ויש מצבים שהראש המצויין לא מצליח לפצות על האי נוחות הפיזית מהמראה (מקרים של מרחק קיצוני מתפיסת "מהו מושך" עבור אותו אדם). אבל יש שהראש הנכון מצליח לטשטש את הפער מה"רצוי" הנחווה בשאר הפרמטרים (חוץ מכימיה, על זה אי אפשר לעבוד), ויש גם מי שכן עובר את מבחן הפיזיקה והכימיה, אבל אם חסר לו אותו "ראש" מטה-קוגניטיבי, הקשר לא יחזיק מעמד מעבר לכמה טעימות ריקות מתוכן שסותמות את הגולל על המשכו.

גארוטה

New member
אתה חי עם אשה

10 שנים, יודע בבירור שהיא כמעט אף פעם לא גומרת מהאקט המיני וכדי לגמור היא ממשיכה לבד, ואתה כל מה שאתה עושה זה נשאר לידה ומסתכל? ראבאק, חשבת פעם לשאול, להסתכל לנסות להבין מה היא עושה שם לעצמה (לא קשה להבין) שגורם לה לאורגזמה שאולי אתה יכול לעשות עבורה? שאלת אותה פעם מה היא אוהבת, איך היא אוהבת, מה מגרה אותה? אתה עושה את שלך, מרגיש אחלה גבר והיא צריכה להמשיך לבד? אשתך במשך שנים מאותתת לך שהיא צריכה אותך כדי לגמור, שתעשה עבורה את מה שהיא עושה עבור עצמה ואתה פשוט לא קולט ואפילו מרגיש טוב עם עצמך שאתה נשאר לידה בזמן שהיא ממשיכה לבד, ממש הקרבה מצידך... עכשיו אתה יודע איך לשפר?

גארוטה

New member
:- בהחלט הצלחתם

להצחיק אותי ובמיוחד היום שהתווספה לה עוד שנה לחיי וזה לא ממש קל בגילי המתקדם
בהחלט כבר סוג של גרוטאה...

למעלה