שאלה ענבית

Deosette

New member
שאלה ענבית

אומרים ששתיית כוס יין איכותי אחת ליום מטיבה מאוד לבריאות. האם מיץ ענבים ביו אורגני יכול להיות תחליף ראוי לו כאנטיוקסידנט רב עוצמה?

טאוֹ

New member
כמה קושיות

מי אומר? איזה יין (אדום/ לבן, יבש/חצי יבש, לפני/אחרי האוכל)? בריאותו של מי? במסגרת ערב גבינות ויין? בכלל, מתי פסח?

Deosette

New member
כל הרופאים אומרים

יין אדום. עם האוכל. בריאותו שלי. והפסח באפריל:)

hal767

New member
אי אפשר להשוות

יין הוא משקה אלכוהולי. ככזה הוא מזיק. בין השאר, הוא מונע פעילות מיצי עיכול שונים וגורם להתססת הפחממות במערכת העיכול. בקיצור הוא משבש עיכול ולכן שתיית יין בזמן ארוחה או לאחריה, מזיק. מיץ ענסים אורגני הוא מזון. אבל יש לזכור שהוא עבר תהליך פיסטור והוא אינו טוב כמו מיץ ענבים טבעי סחוט. אנטי אוקסידנטים רבי עוצמה אלו הם הפירות והירקות הטריים האורגניים. אין משהו טוב יותר מהם.

0 אור 0

New member
קרה כאן משהו מעניין

את שאלת שאלה שבאה מתוך רקע מסויים - מחקרים מקיפים שנעשו ברפואה הקונבנציונלית ומצאו גורמים שונים שמסייעים לבריאות, במקרה של השאלה שלך - המחקר נבע מהפרדוקס הצרפתי. החוקרים תהו איך יתכן שדוקא הצרפתים שאוכלים הרבה שומן ועוד דברים שנחשבים כלא בריאים לפי תורות התזונה המקובלות, נהנים מבריאות כל כך טובה. בעקבות המחקרים הגיעו למסקנה שהסוד הוא ביין האדום הטוב שנשתה עם הארוחה (ואגב , אם אני לא טועה, גם קשור לאורח החיים ולנהנתנות) מחקר דומה שחיפש את הסוד האיטלקי - גילה אותו בשילוב של שמן זית ועגבניות - ובהמשך התגלו נפלאות הליקופן. כשאת הולכת ושואלת שאלות שמתבססות על המלצות מחקרים אלו בפורום שלנו - למעשה את מקבלת תשובות שנעות בין אנשים שאינם עוסקים בתזונה, ולכן לאו דוקא מכירים את המחקרים הללו לעומק, לבין אנשים שמאמניים בשיטות תזונה שוטות לחלוטין, ולכן תשובותיהם לא רלבנטיות - כאשר מישהו מאמין שיש רק אופן תזונה אחד שמועיל לבריאותך, הוא אינו פתוח למחקרים שגילו תועלות שקשורות לשיטות תזונה אחרות. גם אם נמצא והוכח חד משמעית שהליקופן מועיל יותר דוקא בשילוב של העגבניה עם השמן ועם הבישול - טבעוני עדיין לא יתמוך בפיצה. גם אם נמצא חד משמעית שהיין, כולל התהליך שעבר , הוא שמועיל, מי שמתנגד לאלכוהול לא יתחיל לשתות אותו. ובכל זאת, תשובה לשאלתך - גם אם לא מוסמכת - ככל שזכור לי הסוד הוא בקליפה של העינב האדום. אז את מוזמנת להינות מהענבים עצמם.

hal767

New member
אני מבקש להזהר בהתבטאויות

1-מה פירוש "תשובות לא רלוונטיות"? איך את קובעת דבר כזה? אין לך כל זכות לקבוע אם זה רלוונטי או לא. את יכולה להביע את דעתך לגבי השאלה, וזהו. 2-"כאשר מישהו מאמין שיש רק אופן תזונה אחד שמועיל לבריאותך, הוא אינו פתוח למחקרים שגילו תועלות שקשורות לשיטות תזונה אחרות" איך קבעת קביעה כזאת? אינך מכירה אותי ואינך יודעת עלי דבר. מי אמר לך שאינני פתוח למחקרים? ואולי אני עוקב אחרייהם אפילו יותר ממך? אין זה אומר שאני מסכים עם מימצאי כל המחקרים, אבל לידיעתך, אני מאד עוקב ומתעדכן. ואגב, מחקרים-בחלקם הגדול ממומנים ע"י גורמים אינטרסנטיים כמו תעשיית התרופות, ייצרני מזון ותוספים ועוד. אז יש להזהר מאד בנושא, ולא להאמין אוטומטית לכל מחקר. בהרבה מיקרים ה"מחקרים" מיועדים לקדם מכירות של מוצרים, ובינם לבין האמת המדעית אין כל קשר. ובסוף, לאחר שתקפת את תשובתי, כתבת בדיוק את מה שאני טענתי קודם לכן, לאכול ענבים.

freearth10

New member
את לא טועה ../images/Emo13.gif

מעניין היה לחקור האם היין האדום הוא זה שגורם לבריאותם של הצרפתים או שלמרות היין האדום, הם עדיין בריאים , כי הם יודעים להנות מהדברים הכי בסיסיים בחיים. וכך, לדעתי, מוציאים מוצר מכל הסל ואומרים: אה, תראו, כל מי שישתה מזה - יהיה בריא! אז למרות שיש בו אלכהול שכבר הוכח (באותה השיטה) שהוא מזיק לבריאות - מבשרים לכולם שיש תקווה. ואם זה גם מממן את מי שהזמין את המחקר הזה - מה טוב! לדעתי מה שחשוב הוא אורח החיים. אם חיים מתוך הנאה ויצירה, גם דברים כל כך לא בריאים יהוו רק את כף המאזנים, זה לא שהם פתאום הפכו לבריאים, אלא שלמרות שצורכים מהם (לא בכמויות מוגזמות) הם עדיין רק מרכיב אחד בכל המכלול של מה שאנחנו מכניסים פנימה ואם הוא חיובי הוא יגרום לבריאות. אם הוא שלילי הוא יביא מתישהו לחולי.
מאיה

מאיר72

New member
אם את שותה יין, אז כן אפשר

להגדיל את הצריכה (לא יותר מידי), אבל אם את לא שותה, אל תתחילי (יין זה גם סוג של הנאה ואם אתלא נהנית מזה למה לשתות?) ודרך אגב איכות של יין זה אחד הדברים שעומדים ביחס ישיר של מחיר, יין זול לא איכותי, יין יקר כן איכותי (למרות שיש פה ושם כמה נפילות).

למעלה