שאלה עם סיפור.

syntax

New member
שאלה עם סיפור.

שלום לכולם ! יש לי בארגון שני שרתי 2003 ENTERPRISE.... מה שאני בעצם רוצה לעשות זה להגיע למצב כזה שתהיה לי רשת והדומיין יעבוד רק עם אחד השרתים. כלומר שיהיה לי רשת אם רק אחד השרתים למעלה... כמובן שאחד מהם הוא השרת הראשי שמחזיק בתפקידים ובSCHEMA... אבל השאלה שלי היא איך אני יכול לוודא שהרשת שלי פעילה במקרה של קריסת או כיבוי אחד השרתים ( או זה או זה ) כלומר שרק השרת המשני פעיל לדוגמה... כשאני מריץ DCDIAG...רוב המבחנים עוברים אבל מבחן אחד לא עובר לי טוב... להלן ההודעה : Testing server: Default-First-Site-Name\VERSER Starting test: Replications [Replications Check,VERSER] A recent replication attempt failed: From VULCAN2 to VERSER Naming Context: DC=DomainDnsZones,DC=Ontology,DC=local The replication generated an error (8524): Win32 Error 8524 The failure occurred at 2005-04-01 11:55:43. The last success occurred at 2005-04-01 10:53:17. 2 failures have occurred since the last success. The guid-based DNS name b19b7380-b17c-473e-a2d2-23d43d7f91fd._msdcs. Ontology.local is not registered on one or more DNS servers. כאשר VULCAN2 זה השרת המשני וVERSER זה השרת הראשי שלי שמחזיק בתפקידים. מישהו יודע מה זה בדיוק אומר ? ניסיתי לגלגל את זה אבל אז טבעתי בתוך אתרים עם מידע מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך אני פותר את זה ומגיע למצב בו DCDIAG עובר את כל המבחנים ? איך אני יכול לדעת שהרשת תעבוד רק עם אחד מהשרתים ? בתודה מראש

antidot

New member
------>

השגיאה ב dcdiag היא כאשר אחד השרתים למטה ? בכל מקרה, אם אתה מקבל את השגיאה כאשר שני השרתים למעלה, יש לך בעיית רפליקציה.

syntax

New member
לא...

השגיאה היא בעצם גם שאחד מהם למטה וגם ששניהם למעלה.... ברור לי שיש לי בעיית רפליקציה... איך אני יודע מהי ואיך אני פותר אותה.. ובהזדמנות זו עוד שאלה שבעצם קשורה... בתוך הDNS שלי יש לי שני ערכים (בשני השרתים אותו דבר ) שאני לא מזהה אותם ולא יודע מהם .... בתוך msdcs יש לי שני ערכים שנראים כמו ערכי REGISTRY או משהו כזה ( הם מפורטים גם בתוך השגיאה של DCDIAG ) כאילו שהוא בעצם צועק עליהם.... האם אני צריך אותם ? מה הם ? ניסיתי למחוק אחד מהם אבל אז שעשיתי RESTART הם חזרו.... אולי הם הבעיה שלי ? אני רוצה להבין עוד משהו.... לגבי הDNS שלי....איך הוא אמור לפעול ? כלומר בכל שרת יש שרת DNS שונה ? או שזה בעצם אותו שרת DNS בשניהם שעושה רפליקציה ? איך זה שהרשת שלי עובדת שהשרת הראשי למטה אם הוא זה שמחזיק בתפקידים ? מה יקרה אם הוא יהיה למטה ואני אנסה לפתוח USER חדש ? או לעשות שינוי ברשת ? בתודה למומחים....

syntax

New member
עדיין תקוע...

הרשת עובדת לי אבל הDCDIAG לא תקין עדיין....אני יודע שאם הDCDIAG לא עובר את כל המבחנים חלק בשני השרתים אז הרשת לא תקינה 100% ! אין פה מישהו שמבין עניין ? ומוכן לעזור קצת ? תודה למומחים....

Motel

New member
רשת תקינה ב-100%

יש רק בין שני מחשבים, וגם אז זה בספק. קרא את השגיאה ש-DCDIAG נותן - היא די ברורה (רמז: DNS).

syntax

New member
תודה אבל

אפשר תשובה בלי רמזים אלא עפ פתרון ? בדקתי את הDNS שלי והוא תקין. השאלה היא אם השגיאה הזאת מופיעה רק בגלל שאחד השרתים למטה ? בגלל שהוא לא מצליח לבצע רפליקציה ? ניסיתי לבדוק מה קורה ששניהם למעלה וזה עדיין נותן אותו דבר. איך אני מסדר את הרפליקציה בניהם ? אולי באופן ידני ? משהו בסגנון SEIZE ?

Motel

New member
הרמז היה באירוניה

The guid-based DNS name b19b7380-b17c-473e-a2d2-23d43d7f91fd._msdcs. Ontology.local is not registered on one or more DNS servers יותר ברור מזה? קרא כאן על טכניקות לפתרון בעיות של רפליקציה: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000serv/technologies/activedirectory/maintain/opsguide/part1/adogd11.mspx

למעלה