שאלה עם יד על הלב

Eran De Niro

New member
אתה צודק במיליון אחוז

אבל צריך להסביר לכל אחד את הכח שלו ולהסביר גם את הכח של הביחד ומבלי מלחמות אגו צריך לעשות את זה מחושב והכל יהיה בסדר

Eran De Niro

New member
שאלה עם יד על הלב

פעם ישבתם באיזה אירוע או סתם מפגש של כל מיני חברים של חברים וכל אחד זרק נושא עד שהגיע העיסוק ולאחר שאמרתם נהג משאית היה שקט ואז עבר נושא או שפעם הפלו אתכם לרעה בגלל המוסג הזה נהג משאית ומה עשיתם בעקבות המקרים האלה ואם זה בכלל השפיע , אני יודע שאני ותומר וספרינטר מתחת לגיל 30 ילדים של הענף פשוט בזמנינו לא כולם אנשי עבודה (פיזית של פעם נהגים מסגרים נגרים וכו' )

אני גאה בעיסוק שלי

אוהב את המקצוע ומעולם לא הרגשתי "קטן" ליד החברים שלי. רובם חברי ילדות מאוד מצליחים (הייטק, עמדות ניהול בכירות, מהנדסים וכו') ותמיד מקבלים אותי כשווה בין שווים. קיבלתי מהם לא פעם הצעות עבודה ודחיתי. בנוסף, הייתה תקופה שהתחלתי ללמוד באוניברסיטה והבנתי שיש לי קוצים במקום שבו נהוג לשבת. שכל יש לי בשפע, אבל העדפתי לחזור להגה כי זה מה שאני אוהב, וברוך השם לא חסר לי כלום: בית במושב, רכב, חתול עם בעיות נפשיות, וכמובן אישה מדהימה (שגם היא אגב כמו חבריי, בעמדת ניהול בכירה וגאה בבעלה ובמקצוע שלו). וסתם ככה, לפעמים אותם חברים מתלהבים כמו ילדים קטנים, כשאני לוקח אותם לסיבוב במשאית. אומרים איזה כיף ורוצים עוד קצת להרגיש מלך הכביש. כי מה לעשות, אנחנו מלכי הכביש ואף אחד לא ישנה את זה. קפיש ?

Eran De Niro

New member
אז ככה ...

כיום אני אוהב את העבודה שלי יותר מכל דבר אחר פעם גם אני הלכתי ללמוד אחרי שאמא של מישהי אמרה לי שהבת שלה צריכה משהו יותר מכובד מנהג משאית אז הייתי בן 22וחצי אז הלכתי ללמוד קצת משחק ואחר כך את המקצוע השני שלי תכנת CNC וזהו ואני היום מבין וגאה בזה ואני גם מתלהב מזה שאני ערן סקניה ואני נהג משאית שכל כך אוהב את המקצוע שלו אפילו שקעקעתי את חברת המשאיות שאני כל כך אוהב (לא מוכן לנהוג על שום משאית אחרת ) ותומר לגבי החתולה עם הבעיות הנפשיות גם לי יש אחת כזאת ועוד אחד שגדל (מקווה שהוא לא יהיה כמוה ) תראה גרושתי רצתה תמיד שארד מההגה , אבל בת זוגי היום יודעת שזה מה שעושה אותי שמח והיא תומכת בי (עורכת דין לעתיד ) וגם החברים שלי מכירים את השגעון שלי והאהבה שלי וכו' וגם לי יש חברים מצליחים בתחום שלהם אבל שאלתי את זה מתוך המשבר שעברתי אז לפני כמה שנים שהייתי בן 22 וקצת על מה שנאמר לי והלכתי עם רגשי נחיתות לפעמים אנשים שופטים על העובדה שאתה נהג משאית או פועל פשוט לילה טוב

בוקר טוב !

יש אנשים שעובדים במקצוע מחוסר ברירה, כי פשוט זה מה שיש. כמובן שכל עבודה מכבדת את בעליה. אנחנו עוד צעירים והעתיד פתוח... אני לא חושב שסיימתי סופית את פרק הלימודים בחיי. איפשהו יש בי את הרצון לחזור לשם. אבל כל עוד לא נמאס לי מהמשאית זה מה שאני יעשה. אין לך מה להתעסק ברגשי נחיתות. שים פס גדול על העולם, תאמין בדרך שלך ותאהב את מה שאתה עושה. ואיך אומרים.. בסקניה אתה מלך הכביש ? משפט גאוני ! אני יוצא עכשיו למרכז-שירות "דאף" בצמח. המזגן הפסיק לעבוד משום מה (יש אחריות). אחזור לעדכן. שיהיה יום נפלא ובטוח בדרכים !

לא להאמין, הלך המדחס

משאית חדשה, 8 חודשים על הכביש, 42,000 ק"מ והלך המדחס. הגעתי בבוקר למרכז שירות "שירה" בצומת צמח. הפנו אותי לעבודות חוץ במוסך מיזוג אויר לרכב "טל-גל" ממש ליד. חיים המנהל, בחור מקסים, מקצועי וסבלני, בדק את המשאית בעצמו. בקיצור הלך המדחס (סלילים מקצרים שגרמו למדחס להישרף). עשו הזמנה במסגרת האחריות והמדחס החדש הגיע כעבור שעתיים במונית ספיישל מ- "תשתית" ברמלה. חיים+2 העובדים שלו, פשוט "התנפלו" על המשאית ותיקתקו עבודה במהירות. כל הכבוד להם ! סוף טוב הכל טוב. המזגן מקרר יופי.

שי ז.

New member
אני לא נהג משאית אבל

כל אדם שמרוויח את לחמו מעבודתו ביושר הוא מכובד בעיניי. במקצועי אני מהנדס מכונות ובעיסוקי אני מנהל טכני של מפעל מתכת משפחתי. אין לי שום בעייה לבוא לעבודה עם חולצה לבנה ולחזור הביתה בסוף היום נקי ומצוחצח אבל אני עם בגדי עבודה, נכנס למפעל וגם יוצא לשטח ומתלכלך בכיף (לכלוך בשטח אצלי זה ירידה לתעלות ביוב על כל המשתמע מכך). אני לא רואה שום פחיתות כבוד בלבוא הביתה מלוכלך ומסריח מעבודה ואני אוהב את מה שאני עושה. מי שזה לא מוצא חן בעיניו זו בעייה שלו ולא שלי. לגבי זה שאנשים היום מפונקים, זה יחזור אליהם כמו בומרנג. כבר היום יש מחסור חמור באנשי מקצוע בעבודות הצוארון הכחול והשכר בהתאם. היום חרט, רתך ואיש CNC מרויחים שכר יפה שלא רחוק משכרם של רוב האקדמאים.

GURI333

New member
מעיד רק עליהם...

ומאומה לא עליך!!! הם שופטים בני אדם לפי דברים חיצוניים כמו עיסוק, לבוש, צורת דבור וכו', בעוד שמה שקובע מי אנחנו באמת, זה המהות הפנימית שלנו, הרצונות והכוונות שלנו, אותם לא תמיד רואים בחוץ..

אלון 58

New member
היה לך מפגש עם עורכי-דין או רופאים...?

במפגשי כתה למשל,חלק לא מבוטל מאלה שלמדו עמי הם/ן עורכי/ות-דין,או בעלי תפקידים של צוארון לבן במשרדים שונים ובחברות שונות,כולל HI-TECH,וגם בעלי-עסקים או יוצאי קריירה צבאית ארוכה,לא מצאתי מביניהם מישהו שעוסק באופן ישיר בתחום תחבורתי,למעט אחד שיש לו רקע בצמ"ך,ועובד כבר כמה שנים דרך סולל-בונה בפרויקטים שנבנים בניגריה שבאפריקה,ולמען האמת,רובם לא הבינו ממש מהו העיסוק שלי,זה רחוק מהעין. הפקתי ספר תמונות על הציוד עמו אני עובד וגם על האנשים שמאחורי המכונות הללו,ולמפגשים שונים אני לוקח ספר זה עמי.

Eran De Niro

New member
זה מורכב ...

היו לי כמה קטעים בחיים שאמרתי שאני נהג משאית והייתה דממה אחד מהפעמים שלמדתי משחק כל אחד הציג את עצמו , אחד גרפיקאי , אחד מדריך כושר , מנהל בחברת הייטק , מורה בתיכון , ואני ערן נהג משאית ... שאלו אותי שאלה אם אני יודע מי זה היה מולייר ואם אני רואה סרטים חוץ מחגיגה בסנוקר בצורה רצינית ביותר כאילו כל העולם שלי זה תרבות של סרטי בורקס שירים של אבי ביטר וקפה וסיגריות כל היום היום אני מבין דבר אחד לא חשוב אם אתה עורך דין או רופא או טייס או כל מקצוע פלצני אחר אם אתה לא עשוי מהחומר שעשויים בני אדם כל התפאורה הזאת של התואר והכל שווה לתחת

אלון 58

New member
מסכים עמך ב-100%...,

העיקר זה תוך-תוכו של האדם,ולא החיצוניות שמתבטאת גם בלבוש וגם בעיסוק שהיה כרוך ב"למודים" כאלה ואחרים. למוד נהיגה באוטובוס או משאית כבדה,אמנם זה לא אקדמי,אבל אלה כיום למודים לא קלים כלל,והצבור אינו יודע זאת,שאפילו נהג מונית חייב ללמוד בקורסים ארוכים כאלה,יש כאלה שחושבים שמונית זה אוטו פשוט ששמים לו פנס על הגג והופכים בבת-אחת לנהגי מוניות,לך תסביר להם גם לגבי משא כבד או אוטובוס.

Eran De Niro

New member
אני עכשיו בדיוק לומד לתאוריה על סמי

מת להוציא כבר את הרשיון הזה ולעלות על מוביל כיום אני רק על המובילית הקטנה גדולה שאני עובד עליה היחידה בארץ !!! כושר העמסה 15 טון מטר מהריצפה ואורך ארגז 8.7 מטר ואני יכול לנסוע עם מגלשים פתוחים

srurh

New member
נהג מיקצועי צריך להיות גאה במיקצוע

בעברי למדתי הנדסאי אלקטרוניקה(בין העבוד בפרידנזון לעבודה בתימ)ומאז הוקם ועד בתים אני חבר בו,מה שאומר שאני יושב בישיבות עם בכירי החברה וההסתדרות.באותו הכובע הייתי פעמיים בישיבות עם בכירי משרת התחבורה,פעם אחת לבד ופעם שנייה בתור מייצג של מובילי מכולות בישיבה עם גדעון סיטרמן(מנכל משרד התחבורה)יחד עם עוד כמה שייצגו הסוגי הובלות שונים ביניהם גם הבעלים של שלב

srurh

New member
תוספת קטנה

ועם כל אלה ישבתי ואני יושב ומדבר בגובה העיניים.כולנו צריכים לזכור שכל אנשי משרד התחבורה והבוסים שלנו לא שווים כלום אם אין מי שיפעיל את הרכב.

אלון 58

New member
זה נכון מאד...,

בחברה בה אני עובד,אמורים בשנתיים הקרובות ליבא משאיות צמ"ך חדשות,ממש הלילה יוצאת "משלחת" לבדוק ציודים כאלה,כנראה אי-שם בצפון-אמריקה,הבעיה עם זה,שהם לא חושבים אפילו לקחת עמם נציג אוטנטי שעובד ביומיום על כלים אלו,שיודע מה טוב ומה לא,יוצאת משלחת של אנשי "מספרים",שמבינים אולי רק בצד הכספי של הרכישה,ולא בצד התפעולי והנדסת האנוש.

srurh

New member
שבוע טוב אלון

לא ממש ענייני איזה ציוד ייקנו,יש דבריס שאני לא אוהב(וולוו,מרצדס,יווקו).לדעתי הבוסים צריכים לשבור את הראש איזה כלי לקנות,איזה נהג לפנק בטיול ולמי לתת אוטו חדש.מה שאותי מעניין זה לקבל משכורת שמצדיקה את העבודה ובזמןץעל זה כולנו צריכים להלחם בכל דרך חוקית.

אלון 58

New member
אצלנו זה כן מעניין מה יביאו...,

כאן לא מדובר על וולוו,מרצדס,מאן,דאף או סקניה,במשאיות צמ"כ יש שמות אחרים לגמרי,עם הנדסת-אנוש שונה לגמרי,גדלים שונים ממה שמוכר לרובנו. נושא המשכורת הוא כאוב במגזר הפרטי,אני מודה שאצלי הוא לא ממש משחק,משכורתי סבירה ואף גבוהה,אם כי יש לזה "מחיר":עבודה במשמרות,ולסירוגין גם שבתות וחגים.

למעלה