שאלה - עם הרבה מחשבה

מתנדב

New member
שאלה - עם הרבה מחשבה

מה אתם עושים כשהנכם נמצאים בניידת, והנכם רואים רכב אחר עובר ברמזור אדום, ומצלמה מצלמת אותו איך שהרכב חוצה את הצומת באדום, האם אתם תסעו אחרי הרכב על מנת לתת לו דו"ח, או שתסתפקו ע"י זה שהמצלמה צילמה אותו, והדו"ח ישלח לביתו? האם אתם בתור שוטרים, תסעו אחריו על מנת לתת לו דו"ח והזמנה לבית משפט?, או שאין צורך במתן הדו"ח, מכיוון שהדו"ח יגיע כבר לבעל הרכב?...

ה דרומי

New member
למתנדב שלום תראה הוא כבר צולם

הדווח כבר יגיע לביתו ונגיד איפה עמדה הנידת? באותו הזמן? ככה שאחרי חצי שנה לערך הדוח יגיע לו בדואר. ועל איזה בסיס בדיוק יתנו לו? הזמנה לבימ"ש?. נגיד שנתנו לו הזמנה אוקי ודוח על מעבר באור האדום ונגיד שהוא הופיע לבימ"ש הפילים במצלמה נשרפו בפיתוח. {דבר שיכול לקרוא}. אז הוא ישפט על שני דוחות כאשר העברה היא אותה ה עברה. היא טוב להשאיר את "עבודה" למצלמה. וזו רק בגדר
.

Weird Eyal

New member
אני אישית

הייתי משאיר את העבודה למצלמה אם זה רמזור שאין ול מצלמה אז ישר הייתי טס אחריו

בוודאי שלמצלמה...

למה שאני אסתכן בכניסה לצומת ברמזור אדום? הרי בכל מקרה יגיע לו הדו"ח על כך... אם לא הייתה מצלמה במקום זה כבר סיפור אחר - תלוי בנסיבות...

מתנדב

New member
מילא אתה שוטר תנועה......

או מתנדב במתנ"א, אתה יכול לדעת האם המצלמות בגיזרה שלך פועלות ויש בהם פילם או לא?, אבל כשאתה בסיור רגיל, ואתה נמצא אחרי רכב שעבר באדום, יתכן מאוד שאין פילם במצלמה, ואז למעשה הרכב משוחרר ללא דו"ח... ומה גם כשהאזרחים אחרים שנמצאים יחד אתך רואים אותך נשאר במקום, ולא נוסע אחרי הרכב, הם עלולים לחשוב שנסיעה באדום זו לא עבירה שאמורים להקפיד עליו.... היות ואתה לא יודע אם ישנו פילם או לא, ואם אתה תסע אחריו באדום, אתה תצולם גם, ויראו אותך עובר באדום, ואתה עלול להיחקר האם זה היה מצריך אותך לעבור באדום, היות והוא כבר צולם במצלמה.... יתכן מאוד שאני כן הייתי נוסע אחרי הרכב, ומדווח למשל"ט על נסיעה באדום, ומצרף מזכר להעתק של הדו"ח, ומציין במזכר, היות ולא ידוע אם קיים פילם במצלמה, החלטתי לנסוע אחריו ולחצות את הצומת באדום....

ofirgaon

New member
למה הוא עובר באדום?

אולי מה שאתה רואה זה גנב רכב שבורח מהמקום במהירות? או סתם שיכור? או נער בן 16 שלקח את המכונית של אבא בלי רשות? או שאולי האוטו לא רשום על שמו (מכל מיני סיבות) ולכן הדו"ח לא יישלח? עדיף לרדוף אחר העבריין.

or_k

New member
לא הבנתי בדיוק את השאלה

אתה אומר שאתה נוסע מאחורי הרכב ורואה אותו עובר באדום, או שמהצד ראית אותו עובר אדום? לדעתי אם האפשרות הראשונה היא מה שהתכוונת אז לא מסכנים את אנשי הצוות במעבר אחריו באדום, אלה רושמים מפר רכב, ונותנים דו"ח פנימי, ואם ראית אותו מהצד, וראית בברור שהוא עובר אדום מלא, אז ברור שלסוע אחריו ולתת לו דו"ח והזמנה.

or_k

New member
מה ששכחתי לכתוב זה שהכל

תלוי בנסיבות המקרה! לפי תאור הבסיס לא הייתי עובר אדום.

פוגלר

New member
אין צורך!

אין צורך בדו"ח כי ממילא הוא קיבל את הדו"ח ובמידה וינתנו שני דוחו"ת על אותה עבירה הוא יערער על אחד מהם אז חבל על המאמץ.

שלום30

New member
מצדיק ולא מצדיק

עבר ברמזור אדום ? שיעבור לבריאות ואני אחכה לאור ירוק לחפש את העבריין השתולל ועבר ברמזור אדום ? מכיון שמדובר במשתולל שמהווה סכנה לסביבה, אעבור בזהירות באדום ואחפש את המשתולל העבריין. נראה חשוד ומסוכן ועבר באור אדום ? אעבור בזהירות באור אדום ואחפש את החשוד תוך כדי דיווח לתחנה. בכל מעבר באדום תדווחו לממונה עליכם \ ולתחנה.

מתנדב

New member
ההודעות נמחקו מהפורום.....

היות ומחקתי את ההודעה הראשונה, ושאר השרשור נמחק יחד איתו, אז דבר ראשון אני מתנצל מכל אלו שנפגעו ממחיקת ההודעה, שהייתה להמשך השרשור.... ב. כל מתנדב ומתנדב, הן בקלאסי והן ביח"מ, והן מתנדבי מתנ"א, עושים עבודה נפלאה, ומשקיעים את כל היכולת שלהם בהתנדבות.... וכפי שכבר כתבתי בעבר, אני אישית הייתי מתנדב בית"מ, והייתי נותן דוחו"ת, והיו הרבה מקרים שלא וויתרתי, כי ע"י שהאזרח מקבל דו"ח וגם נקודות, זה מתריע בהרבה, (כיום אני ביח"מ, שוקל לחזור למתנ"א).... ויש לציין שאני עד אישית לעשרות מקרים שנמנעו תאונות דרכים, או שנמנעו נהגים, הנהוגים בשכרות, ע"י מבצע שמתנ"א הקימה, ויש לציין בזאת שמתנ"א עושים את כל יכולתם על מנת למגר את הקטל בכבישים, אך לצערנו יש חוסר גדול מדי במתנדבים, שיסייעו למשימה זו.....

למעלה