שאלה עם בריאת הגזעים...

SaberTooth

New member
שאלה עם בריאת הגזעים...

שאלה שתעוררה אצלי בזמן כתיבת מאמר על האלים (חלק ממילון המונחים שהבטחתי ורוקם עור וגידים לאט לאט).
ים ממש קטנים. האל פלדין ברא את העלפים. האל גיליאן ברא את בני האנוש. האלה טקיסיס בראה את האורגים. את הגנומים ברא האל רירוקס נכון
ים יותר גדולים. את הקנדרים, הגמדאים ואת אלפי הים בראה האבן האפורה. נכון
סוף
ים. אז למה נאמר כי האל חבקוק ברא את כל היצורים על קרין

לא ממש

טקיסיס בראה את העוגים (ראה ויכוח מתמשך למטה). הגנומים נוצרו כאשר הגמדאים גילו את האבן האפורה היה חלק שרצה לפתוח אותה מסקרנות והיה חלק שרצה לפתוח אותה בשביל לחקור אותה (כמעט אותו הדבר) ואז הסקרנים הפכו לקנדרים והחוקרים הפכו לגנומים. הגמדאים נבראו ע"י ריאורקס והם כמובן מסרבים להאמין ששני הגזעים הנל קרובים אליהם איכשהו

ash 1

New member
טעות!

ריאורקס יצר את הגנומים והאבן האפורה יצרה את הקנדרים והגמדים!

SaberTooth

New member
אני הבנתי ש...

ים קטנים. רירוקס ברא את הגנומים. הוא בעצם לא ממש ברא אותם, הוא יותר שינה בני אנוש מכל מיני סיבות והפך אותם לגנומים. הגנומים הם אלו שרדפו אחרי האבן האפורה עד לטירת גראגט (אייתתי את זה נכון
) ושם שינתה האפן האפורה אותם לגמדאים ולקנדרים.

טוב, אז דבר ראשון

הכל נכון, אבל בקשר לאלפי הים, אני לא בטוח שהם נוצרו בגלל האבן האפורה. וכשאמרו שחבקוק יצר את כל היצורים על קרין אני חושב שאולי התכוונו לבעלי-החיים (ד"א, אתה יכול להגיד לי על מה חבקוק אחראי בדיוק? איזה אל הוא ומה התפקיד שלו?)

SaberTooth

New member
בטח...

הסיכום די קצר יחסית לסיכומים של שאר האלים כי הוא לא אל כל כך מרכזי. חבקוק - מלך הדייגים (הכינוי שלו). באנגלית - Habbakuk - Fisher King חבקוק הוא אל כל יצורי הים והיבשה ומשמש כפטרון מסר הכתר של אבירות סולימאניה. בנם השני של האל פלדין והאלה מישקאל, אחיו התאום של האל קירי ג`ולית. בדומה לאחיו, אם כי בצורה בלתי צפויה לרוב, גם הוא מנסה תמיד לעזור לסובלים ובעיקר למאמיניו. הוא ברא את כל היצורים על קרין בדמותו והכניס בתוכם את פראותו ותשוקתו. מאמיניו הם לרוב אבירי מסדר הכתר הסולימאני, אך גם שומרי יערות ומלחים נותנים לו אמונים וכבוד. אחראי על החיות, הבריאה והתשוקה. התגלמותו הגישמית היא דולפין כחול ענק. משתייך לאלי הטוב.

כן חבקוק יצק את הצומח

ואלה אחת לא זוכר מי הפריחה בהכל חיים. והקטע עם הגנומים וזה צדקתם קודם היו גנומים והם הפכו לגמדים כי הם רצו לשמר את האבן היפה ולא לפתוח אותה! סורי טעות שלי

SaberTooth

New member
אתה בטח מתכוון לכסליו.

עד כמה שהבנתי, כסליו היא זו שבראה את הצמחים.

SaberTooth

New member
../images/Emo41.gif להיכנס בבקשה ../images/Emo41.gif

זה נראה לי שרשור די חשוב. אתם בטוחים שאתם רוצים למחוק אותו

אלפי הים

אם אני לא טועה אלפי הים הם אלפים רגילים שהתאהבו בים וביקשו את חסדו של פלאדין על מנת שיוכלו לחיות במים. וזה מה שנוצר- דימרנסטי ודרגונסטי. ובבקשה אל תגיד אורגים. אין כזה דבר. תגיד או עוגים שזה הנכון, או ענקים, כפי שתורגם בחלק מהספרים.

כן הסיפור על אלפי הים מדוייק

ויש שתי חברות (כמו שתי חברות של גמדים גבעות והרים) שהתפלגו וקבוצה אחד חיה במעמקים והשנייה חיה יותר קרוב לפני השטח אני לא ממש זוכר למה הם התפלגו

למעלה