שאלה על YIVO

עב

New member
שאלה על YIVO

במוסד הזה שנמצא בניו יורק ישנו ארכיון ובו אוסף על מחנות העקורים. נכתב שם כך (בתרגום חופשי מאוד): "אחרי השואה מחנות עקורים בגרמניה, אוסטריה ואיטליה. רשומות/תיעוד 1945 - 1952 תעודות המתייחסות לניהול מחנות הפליטים שהוקמו באזורים האמריקאים והבריטים באוסטריה, גרמניה ואיטליה עחרי מלחמת העולם השניה. האוסף מתייחס להיבטים התרבותיים, פוליטיים ודתיים באותם המחנות". שאלות: האם יש שם גם רשימות של אנשים ששהו במחנות? איך אפשר להגיע לרישומים מבלי לנסוע לניו יורק? מישהו ניסה? מישהו הגיע לממצאים? תודה!

talia olav

New member
תשובה עקיפה

כפי שוודאי ראית, המסר שהם מעבירים הוא "אין לנו מידע שמי גנאלוגי". פרופ' יוסי גרודזינסקי כתב ספר "חומר אנושי טוב" על מחנות העקורים. הרבה מממצאיו מתבססים על ארכיוני Yivo, ואני מעריכה שהוא מכיר אותם היטב. יתכן שהוא מחזיק אף העתקים של חלק מהחומר. הדוגמאות המובאות בספר מציינות שמות אנשים בעניינים ספציפיים (מכתבים בענייניהם), אך אין דוגמאות לרשימות שמיות (אך זה אינו אומר דבר). בהנחה שיוסי גרודזינסקי ישמח לחלוק מנסיונו: על פי אתר אונ' ת"א (החוג לפסיכולוגיה) יוסי גורדזינסקי נמצא בשנת שבתון. מצאתי כתובת דואל שלו, ואני מקווה שהיא עדכנית. [email protected] [אגב, הספר מומלץ לקריאה, גם אם התזה שלו שנויה במחלוקת וניתן גם להגדירה כפוסט-ציונית].

עב

New member
תודה

אינני מכירה את האיש והתיזה אבל כנראה שצריך להגיע לניו יורק כדי למצוא שם חומר גנאולוגי
. ראיתי ברשימת האוספים לא מעט כרכים של רשימות ניצולים, חלק מהחומר נמצא גם בספריות בישראל וזה יותר קרוב וקל לחיפוש.

ari היחיד

New member
אתה לא חייב להגיע לניו-יורק

אתה יכול לחפש בן אדם מניו יורק שהוא יהיה מוכן לעשות לך את זה במקומך תמורת תשלום אפשר לחפש בפורמוים של ניו יורק או לשאול אנשים בניו יורק אם תמצא רעיון אחר איך למצוא את ה"בן אדם" הזה אשמח מאוד אם תוכל לכתוב לי איך מצאתה

למעלה