שאלה על visual cpp

koler

New member
שאלה על visual cpp

אם אני יתכנת עם visual cpp רק וינדוס יוכל ליקרוא את הקבצים (כמובן לאחר הידור) או גם לינוקס ויוניקס? תודה מראש

ahab

New member
מה הקשר??

אחרי שאני מקמפל משהו על לינוקס, אני יכול להריץ את זה על מערכת אחרת? גם לא. כל עוד לא השתמשת בפונקציות שספציפיות ל-windows (או כל דבר אחר שאינו פורטבילי/סטנדרטי), הקוד ניתן לקימפול מחדש עבור כל מערכת אחרת.

voguemaster

New member
יפה לך

דגש על ה"כל עוד". בכל מקרה לחלונות יש כ"כ הרבה מה ללמוד בנושא של פורטביליות שזה ממש מביש. אני לא דיברתי ספציפית על קובץ ה-executable שנוצר. פה ברור שזה לא יילך, לרוב אפילו לא בין גרסאות של מערכות דומות.

ahab

New member
תודה

השאלה היתה לגבי הקובץ לאחר הידור. אני מניח שהכוונה היתה לקובץ ההרצה, ולא לקובץ הקוד לאחר שעבר הידור. לגבי פורטביליות, ברגע שאתה משתמש במשהו שאינו פורטבילי (וזה לא משנה אם זה קשור ל-windows או ללינוקס או ללא-משנה-מה), הקוד לא יהיה פורטבילי, נקודה. עד כמה שאני אוהב לינוקס, אני יודע שאם אני אשתמש בפונקציית fork או open, למשל, אני לא יכול לצפות מהקוד להתקמפל על מערכת אחרת. אין כאן קשר לכמה windows פורטבילי או לא, ואין מה לבוא בטענות למיקרוסופט (טוב, תמיד אפשר, אבל זה לא קשור :))

vinney

Well-known member
כאן אתה טועה קצת...

fork ו open ושאר הפונקציות שלינוקס משתמשת בהן כsystem calls הן סטנדרטיות לחלוטין ונתמכות על ידי כל מערכת ההפעלה העומדת בתקני POSIX, שחלונות היא היחידה מהעיקריות שלא נמנית עליהן....

voguemaster

New member
למען האמת

ובאופן מאוד מפתיע, windows 2000 מתיימרת להיות תואמת POSIX, לפחות חלקית...

למעלה