שאלה על roles בפקד ה login

שאלה על roles בפקד ה login

שאלה על roles בפקד ה login יצרתי פקד להוספת משתמש ופקד כניסה לאתר, ב administration יצרתי שני roles ב access roles מופיע לי רק folder אחד, איך אני מגדיר לכל role גישה שונה לחלקים שונים באתר, כרגע כל משתמש רשום שנכנס לאתר יכול להכנס לכל הדפים לאחר הרישום. כמו כן, לאיזה role המשתמש שלי נרשם עם כניסתו לאתר. הצלחתי ממשק הניהול לקשר משתמש ל role מסוים, אבל מה קורה בזמן אמת? לאיזה role מוכנס משתמש שנרשם ואיך אני שולט על זה ?

24sharon

New member
הENTER החביב ../images/Emo13.gif

כמה הערות. ראשית יש WEB CAST באתר של ASP NET שממחיש איך לעבוד עם הפקד, וגם יש אפשרות להגדיר ROLE בעת הכנסת משתמש. הנה לינק לWEB CAST http://www.asp.net/learn/videos/view.aspx?tabid=63&id=6 כמו"כ יש אפשרות להגדיר את ההרשאות ברמת דף. IF בראש הדף. ויש אפשרות להגדיר קבצים מורשים ברמת תקייה ע"י הוספת קובץ WEB CONFIG לתקייה ולהגדיר בה למי מותר לצפות בדפים שבתקייה ולמי לא לתת אפשרות לצפות. לדוגמא:
<authorization> <deny users="?" /> </authorization>​
מאפשר להכנס לתקייה רק אם המועמדים הם רשומים (ולא אורחים ) הקוד הזה למשל:
<authorization> <allow roles="forumAdmin" /> <allow roles="admin" /> <deny users="*" /> </authorization>​
אפשר להכנס לתקייה רק מי שהוא מוגדר כמשתמש forumAdmin או admin, שאר המשתמשים לא מורשים. אפשר להגדיר את זה גם ישירות במסך הASP .NET CONFIGURATION בהצלחה

למעלה