שאלה על RAID (0-1(

• פותח הנושא nob
  • פורסם בתאריך

nob

New member
שאלה על RAID (0-1(

שלום, אני רוצה לבנות מערך RAID 0/1 על מחשב עם CPU די חלש - CEL900. אין צורך בביצועי על ולדיסקים של SCSI, אלה SATA יספק בהחלט, לדעתי. איזה בקר תוכלו להמליץ לי בשביל זה כדי שיעבוד טוב מספיק, עם לינוקס (RH) ולא יעלה 500$? אני משאר לעצמי שבקרים הזולים של ST LAB לא בדיוק יעשו את העבודה (בלי זה שהם גם לא תומכים ב nix*). תודה מראש

ezaton

New member
היית צריך לשאול בפורום לינוקס

לדעתי. אבל מכיוון ששאלת כאן, אני אענה לך כאן. ראשית וראשונה - דיסקי SCSI אינם מהירים יותר מדיסקי IDE או SATA. מיתוס שגוי. אלו דיסקים *אמינים* יותר, ולהם סבירות רבה יותר להשאיר את המידע שלך תקין, עליהם. שנית, לא ידועה לי גירסת ה- RH שלך, אבל לתשומת ליבך - אם זה RH ישן (9, נגיד) אתה הולך לאכול הרבה קש עד שזה יעבוד. שלישית, בקרי IDE/SATA של כל יצרן, אם תבחר לממש את ה- raid שלך בתוכנה, מספיקים, בלי צורך בהוצאות כספיות מטורפות על בקרים רביעית, בקרי RAID זולים מממשים את האלגוריתמים שלהם על חשבון מעבד המחשב, כך שאין הבדל (למעט קלות הגירה של מערך raid שכזה) בין בקר למימוש בתוכנה. בקרים יקרים יותר, נדיר שהם על IDE/SATA, וגם אם כן, הם יקרים מאוד. חמישית, מערך רייד תוכנה יתפקד לך כשורה, אם תבנה אותו נכון, ותתצר אותו נכון. חשוב מאוד לא להחזיק את ה- swap בתוך המערך, אחרת אתה הולך להרוג את המכונה. בהצלחה.

ezaton

New member
כל זאת, כמובן

בתלות בעומסים שאתה הולך ליצר על המכונה. אם אתה מדבר על אלפי גישות במקביל לקבצים, אז אני מציע למצוא משהו אחר לעשות עם הכסף.

nob

New member
אני לא חושב שזאת שאלה על לינוקס

שאלה לגבי RAID שאמור לבוד בלינוקס. כמובן שאני מודע לזה שבקרים זולים ממשים RAID שלהם בתוכנה והיקרים יותר - יותר בחומרה, וזאת הייתה שאלה שלי -- המחשב שמשמש כשרת הוא CEL900 עם 512 (יורחב ל768 בקרוב מאוד), האם בקר תוכנתי לא ייצור עומס גדול מידיי על המעבד עצמו. אין לי צורך בביצועי על מהמערכת, סה"כ מדובר בכמה עשרות בודדות של פניות. נכון לעכשיו 2 דיסקים פשוט מותקנים על ערוצי IDE של לוח אם וברגעי עומס נוצרת האטה קלה בעיבוד פניות. אני רוצה לשפר את זה ע"י מעבר של הדיסקים לRAID, במיוחד שיש צורך להרחיב מערך נתונים. לכן אני רוצה בקר RAID שיעבוד עם SATA/IDE, לא יעמיס מעבד ויעבוד עם לינוקס (RH8-9). אני ניסיתי בקר זול של STLAB והוא נכשל במשימה בגדול. לא היו לי ציפיו רבות מהבקר של 100שח, אבל אני לא חושב שיש הצדקה לרוש בקרי RAID ב500-700$, במיוחד שאני לא צריך RAID5, אלה רק 0-1. מה לדעתכם יכול להתאים לי? תודה מראש.

ezaton

New member
לא עניתי?

אני בטוח שעניתי. טוב, שוב. SATA ו- RH8-9 לא ממש חברים. בפרט ועוד יותר בקרי רייד שכאלו.

nob

New member
מצטער, אבל לא ממש ענית

ענית על "מה לא..", ולא אמרת "מה כן".

Zarnivop

New member
בקרי SATA של Adaptec עובדים אצלי

היטב. ישנם דגמים רבים בהתאם למספר הדיסקים ומספר המערכים שאתה צריך. מבחינת ביצועים הם נותנים תוצאות יפות, אבל לא מתקרב לSCSI u320...

nob

New member
עם איזה מערכת הפעלה ומחשב?

כי אני די דואג לעומס על CPU החלש במערכת שלי.

Zarnivop

New member
RAID מבוסס -בקר אינו מעמיס את הCPU

חישובי הRAID מתנהלים בבקר. אין קשר לעומס על הCPU. אני לא מדבר על RAID בתוכנה (למשל הגדרה ב Disk management). לטעמי RAID תוכנה הוא פתרון רע בדרך כלל - יותר מדי פעמים יופיע לך משולש צהוב קטן...

למעלה