שאלה על M.R.S.A

Seidman

New member
שאלה על M.R.S.A

היום יצא לי להיות במקרה טיפולי של אדם שהיה בנוסף למחלה שלשמה הגענו אליו, גם חולה בחיידק הMRSA (או יותר נכון קבוצת חיידקים). בכל מקרה הרבה ידוע לי על המחלה הזאת בעקבות מפגש קודם איתה, אבל הייתי רוצה לדעת בעיקרון האם כאשר המחלה נמצאת בשלב הפוזיטיבי שלה, האם היא יכולה להיות מועברת באוויר? גם אפשרות של מרחק נגיעה קרוב נשקלת כאן. (וכן ידוע לי גם על הMRSE שזה הקבוצה העורית של המחלה). חשוב לציין כי התמגנו בכל זאת עם מסיכות בזמן הטיפול. אודה לתשובה מפורטת

New member
אני אעתיק את תשובתי גם לכאן

כי אולי אנשים יתענינו... Metacilin Resistent Staphylococus Aureus - MRSA הינו חיידק מסוג סטילוקוקוס אאוראוס שאינו רגיש לפניצילינים (מכל סוג גם מתצילין שפועלת גם על חיידקים בעלי עמידות לפניצילין רגיל) זהו אותו סוג של חיידק ייחודי אלא חיידק מסוג סטאף אאוראוס שרכש עמידות לאנטיביוטיקה רגילה, החיידק הרגיל נמצא בדרכי הנשימה העליונות של 20% מהאוכלוסיה הרגילה ולרוב אינו גורם למחלות בשגרה. בחולה חלש, מסיבה כלשהי, חשיפה ל S.Aureus יכולה לגרום למחלה קשה ובייחוד כאשר החיידק או הרעלנים שלו מגיעים לדם (וגורמים לתסמונות ההלם הרעלני Toxic Shock syndrome) שיכולה לגרום למוות מהיר. החיידק יכול להתפשט באופן יעיל למדי, אך התשפשטותו איננה באויר אלא רק במגע פיזי ולכן בעת טיפול בחולה עם סטפילוקוק יש להשתמש בחלוק חד פעמי, ובכפפות (מסכות אינן קריטיות, אך בגלל שודאות הזיהום איננה גבוה רצוי להשתמש גם בהן). הטיפול לחיידקים סטפילוקוקים הוא תרופה ממשפחת הפניצילינים ואם מדובר ב MRSA אז נותנין Vancomicin (ונקומיצין) שמעט חיידקים פיתחו אליה עמידות. ישנם גם חיידקים שהם VISA - Vancomicin intemidiate Staph aureus שמגיבים לונקומיצין באופן חלש. לחיידקים מסוג זה אין טיפול אופטימלי וניתן לנסות אנטיביוטיקות מסוגים אחרים או להשתמש במינונים גבוהים של ונקומיצין( או שילוב). לרוב זיהום בMRSA או ב VISA נרכשים בבתי חולים (זיהומים נוזוקומיאלים) ולכן חישבות רבה למיגון הצוות הטפל בשביל למנוע את העברת החיידק לחולים אחרים. בברכה, אבירם. השרשור המקורי מתוך "שאלה קטנה": http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=251&msgid=49881280

למעלה