שאלה על linked list

winnyThePoo

New member
שאלה על linked list

איך אני יוצרת רשימה מקושרת נניח מסוג object, אך שאני מכניסה לה איבר מסוג X כל הרשומה תהפוך מסוג object לסוג X. כך שאם יצרתי רשומה מסוג object ונכנס לי איבר ראשון מסוג int, ה-type של הרשומה יהפוך מ-object ל- int ??????

האזרחק

New member
רשימה מקושרת של INT?

אני חושב שהשאלה לא ברורה מספיק... כדי ליצור רשימה מקושרת של עצם X צריך שכל אובייקט של X יכיל מצביע לעצם מאותו סוג (X), לא?

winnyThePoo

New member
אני אסביר שוב...

קודם כל לאט איתי כי אני די חדשה בתחום
התבקשתי לבנות רשומה מקושרת כך שכאני אכניס איבר מסוג מסויים הרשומה תהייה רשומה מקושרת של רשומות רק מסוג זה. עזר?!

האזרחק

New member
לדעתי מספיק שתבני רשומה מקושרת

שהאובייקטים בה לא יהיו מסוג OBJECT כדי שזה ייקרה, במה את אמורה לכתוב אותה?

zatres

New member
תכיני נגזרת של arraylist

ותכתבי גרסאות שלך של הפונקציות השונות (item, insert, וכו') כך שגישה לפריטים תחזיר את הטיפוס שאת רוצה והכנסה תקבל רק את הטיפוס שאת רוצה.

zatres

New member
ו....

ההבדל בין זה ל-arraylist הוא פשוט ענק?! שאלה. המטרה היא תרגיל או מעשי?

winnyThePoo

New member
מעשי

זה תרגיל מעשי, אני צריכה לכתוב קוד יש לך מושג איך אני מתחילה בכלל???

סומבודי

New member
בלתי אפשרי ב-C#

אין אפשרות לשנות סוג של אובייקט בזמן ריצה, מלבד casting ש*מתייחס* לאובייקט כאילו היה מסוג אחר, אך לא משנה את סוגו ב-CLR. ב-C++ ניתן לפתור את הבעיה ע"י templates.

winnyThePoo

New member
...

מה זאת אומרת שמתייחס? חוץ מזה התכוונתי בדיוק ל templates שיש ב- בC++, הכוונה הייתה איך ליישם את זה בC# ?.

winnyThePoo

New member
כן, ניתקלתי בזה

אבל כרגע אין את הגירסה הזאת ברשותי. יש מצב שאני אצא מהברוך ע"י class שאני יוצרת שיורש CollectionBase?

סומבודי

New member
אתה תכניס את עצמך לברוך

גדול יותר. העצה של zaters מצויינת. חוץ מזה, למה שלא תתחיל לעבוד עם הבטא? הגירסה הרשמית משתחררת בקרוב ממש.

למעלה