שאלה על JavaWebStart / JNLP

שאלה על JavaWebStart / JNLP

שלום שלום.
תו"כ נסיון להחליט על הדרך הנכונה לכתוב אפליקציית java, הועלו 3 אפשרויות (בעצם, אלו האפשרויות היחידות, אבל לא משנה
): אפלט, אפליקציה ושימוש ב webstart. אפלט לא רלוונטי מסיבות שונות. האידיאל היה לכתוב אפליקציה. הבעיה היא שאנחנו רוצים לפשט כמה שיותר את תהליך ההתקנה אצל הלקוח, ולכן הועלה הרעיון לשימוש ב JNLP (דהיינו Java Web Start). הבעיה היא שתוכנה שרצה תחת JWS מוגבלת תחת מגבלות אבטחה זהות לאלו של אפלט - כלומר sandbox - יש גישה רק לשרת ממנו הופעלו הקבצים, ואנו צריכים לאפשר תקשורת גם למקומות אחרים. פתרון אחד הוא לכתוב אפליקציה וזהו, פתרון אחר הוא לחתום את התוכנה מבחינת security, ואז אין בעיה. לפני שאני מתחיל לחקור איך למה וכמה עושים את זה, הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לעשות "קומבינה" (כמה ישראלי מצידי
): הטעינה הראשונית תהיה של מיני-אפליקציית Java Web Start, שיכולו עליה כל הגבלות האבטחה של JNLP. האפליקציה הזו תוריד מהשרת אפליקציה אחרת, מלאה, ותתקין אותה על מחשב הלקוח באופן אוטומטי. זה אפשרי מבחינת אבטחה? להוריד תוכנה מהשרת ולהתקין אותה אצל הלקוח? יש גישה לקבצים על מחשב הלקוח, אבל אני לא יודע אם אוכל להוריד תוכנה ולהתקין אותה. מישהו התנסה בזה?

למעלה