שאלה על JAVA

• פותח הנושא NORT
  • פורסם בתאריך

NORT

New member
שאלה על JAVA

אני מישתמש בסביבת עבודה JBUILDER 8 . יצרתי תוכנית (אפליקציה) שעושה שימוש במחלקות שפותחו בע"י בורלנד כמו למשל המחלקה borland.jbcl.layout שאני עושה בא שימוש . הבעיה שלי שאני לא יכול לעסות קובץ הרצה על מחשב שלא מותקן שם סביבה של בורלנד כי המחשב לא מכיר את המחלקה הזו . ניסיתי לעסות הכל , וזה לא עובד (!!) מישהו יכול לתת פיתרון ?

voguemaster

New member
אל תעבוד עם מחלקות של בורלנד!

תעבוד רק עם מחלקות של סאן, אלו של הג'אווה המקורית!

NORT

New member
כן , אבל חייב להיות דרך ליצור

תוכנית עם כל המחלקות . שיטת LAYOUT של בורלנד ממש נוחות ומאוד דומות ל MFC של מיקרוסופט.

voguemaster

New member
חחח ../images/Emo13.gif

MFC לא עד כדי כך נוחה. למעשה לבנות ממשק עם ה-LAYOUTS של ג'אווה קל פי כמה. אפשר לעשות איתם הכל

נתקלתי גם בבעיה דומה, והפתרון:

בפרוייקט בקורס "שיטות בהנדסת תוכנה" המליצו לנו להשתמש בעורך של בורלנד, רק לא טרחו להגיד לנו שאסור להשתמש ב LAYOUT שלו, כי אז לא יהיה ניתן להריץ את התוכנית במחשב אחר. הפתרון היה להחליף את ה LAYOUT ל LAYOUT מסוג null:
jPanel1.setLayout(null);​
כך לא היה צריך לשנות כמעט כלום מהקוד המקורי שכלל LAYOUT מסוג XYLAYOUT של בורלנד, אולם עכשיו זה רץ על כל מחשב עם ג'אוה.

NORT

New member
לא הבנתי , תסביר בבקשה איך אתה פותר

את זה . הרי אם אתה לא תישתמש ב LAYOUT מסוג XYLAYOU אז הסידור לא יצא .

אם אתה משתמש ב Layout

מסוג null, אז אתה יכול לבצע פחות או יותר אותם דברים שאתה מבצע באמצעות Layouy מסוג XYLayout. זאת אומרת - לקבוע את המיקום של האובייקט על הפאנל באמצעות הנקודה השמאלית העליונה שלו.

למעלה