שאלה על iphon 5c

Galuush

New member
שאלה על iphon 5c

יש לי עכשיו אייפון 4s והחשבתי אולי להחליף לאייפון 5c.
רציתי לדעת אם הכרטיס סים יהיה אותו כרטיס סים, זאת אומרת אם אני יכולה לקחת את הכרטיס סים מהאייפון שלי ולהעביר לחדש.
איך אני מעבירה את כל המידע שיש לי בטלפון הנוכחי לחדש? כולל וואצפ ורקעים/תמונות.
האם יש צורך בטביעת אצבע באייפון 5c או שזה רק באייפון 5s?

תודה מראש

Galuush

New member
נזכרתי בעוד משהו

האם הטלפון בא בשחור?
במידה וכבר יש לי חשבון באפל, הטלפון לא ידרוש ממני שוב לעשות חשבון, נכון?

noa_f

New member
תשובות:

1. כרטיס הסים שונה. באייפון 5 והלאה יש כרטיס ננו-סים, שהוא עוד יותר קטן. תוכלי לקבל כזה אצל המפעילה הסלולרית שלך. יש מפעילות שיקחו על זה כסף ויש כאלו שלא. נדמה לי שאפשר גם לחתוך את המיקרו-סים שיש אצלך לגודל ננו. (זה לא יעשו לך אצל המפעילה, אלא רק בחנויות פרטיות).

2. לפני שאת זורקת את המכשיר הישן, את צריכה לגבות אותו. לאייקלאוד או למחשב (אותו המחשב שממנו את מסנכרנת). בהגדרות > אייקלאוד > אחסון וגיבוי תלחצי על ״גבה עכשיו״.
כשאת מפעילה לראשונה את המכשיר החדש, תכניסי את אותו חשבון האפל שלך. הוא ישאל אם את רוצה להפעיל את המכשיר כמכשיר חדש או לשחזר מגיבוי קודם. אם תבחרי ב״שחזר מגיבוי״ - תקבלי פחות או יותר את אותו ה-setting על המכשיר החדש שלך. כמובן שבחדש תהיה מערכת הפעלה 7.1, אני לא יודעת איזו מערכת הפעלה יש לך על האייפון 4s (את יכולה לשדרג ל-7.1 גם בו, אם עוד לא עשית את זה, כמובן).

אם אינני טועה, השיחות של וואטסאפ לא יעברו למכשיר החדש, אלא אם תפעילי את הגיבוי שלהן מתוך אפליקציית וואטסאפ לפני כן.
בתוך וואטסאפ, ללחוץ על settings ואז Chat settings > Chat backup ולבחור ב״Back up now״. וואטס-אפ מגבה גם כן לאייקלאוד.
(אני עדיין לא בטוחה שתוכלי לשחזר במכשיר השני, אולי מישהו בפורום יתן לך תשובה יותר מוסמכת. אני בד״כ מוחקת את רוב השיחות הישנות ולא מפעילה גיבוי שלהן בכלל. זה לא חשוב לי).

3. חיישן טביעת אצבע יש רק בדגם ה-5S. וגם שם אין חובה להשתמש בו, זו רק אופציה.

4. כמו שאת יכולה לראות פה: https://www.apple.com/iphone-5c/ אין דגם שחור. אבל אם את מחובבי הקייסים, בוודאי תוכלי למצוא אחד שחור. אפילו אפל יצרה קייס שחור. הפרונט הוא שחור בכל מקרה

5. כאמור, את לא חייבת חשבון חדש באפל. אפילו רצוי מאוד להשתמש בחשבון שכבר יש לך, כדי שתוכלי להעביר למכשיר החדש את הגיבוי, את כל האפליקציות שקנית וכו׳. אין בעיה להשתמש באותו החשבון לכמה מכשירים.
שימי לב רק, שאם את מעבירה את המכשיר הישן למישהו אחר, כדאי שתאפסי אותו (רק אחרי שהעברת הכל למכשיר החדש בהצלחה!!!!). כי אחרת, מי שמקבל ממך את המכשיר יקבל גם את שאר האינפורמציה שלך (אנשי קשר וכו׳).

עדכון לגבי וואטסאפ

שלום רב,
שלשום, סייעתי למישהו "לעבור" מאייפון 3GS לאייפון 4S. לא עשינו גיבוי ייחודי לוואטסאפ כפי שנעה תיארה ולאחר השחזור מהגיבוי הכל עבר במדוייק (גם ההיסטוריה של הודעות וואטסאפ).
המלצתי היא לעשות גיבוי בכל מקרה - אם לא יועיל, בוודאי לא יזיק.

noa_f

New member
השאלה היא, האם הגיבוי האוטומטי מופעל

אצלי הוא כבוי, אבל נדמה לי שברירת המחדל היתה מצב דלוק. ואז בהחלט יש גיבוי סדיר לאייקלאוד.

למעלה