שאלה על IP

שאלה על IP

1.האם האיי פי שבמחשב אותו אני קונה יש איי פי קבוע שלא ניתן לשינוי?. 2.או כל פעם שאני עובר לספק אחר ,הספק בעצם נותן לי כתובת,ורשימת הכתובות נמצאת אצל הספק?. אודה לכל משיב...

S o u r c e

New member
תגובה ל - IP

למחשב האישי שלך יש IP קבוע אם יש לך כרטיס רשת, אבל זה IP לא חוקי. לכן מה שקורה זה שספק האינטרנט נותן לך IP חוקי כדי שתוכל לצאת לעולם האינטרנט ולהתחבר ב - IP חוקי. בנוגע ל IP האישי... זה כבר נושא אחר לפעם אחרת.

uzi2

Active member
אם או בלי כרטיס רשת

אין IP קבוע, אלא במידה ויש LAN (דרך כרטיס רשת או בכל דרך אחרת) שבו הוגדר כי לכל מחשב יהיה IP קבוע משלו, ואז ה- IP הוא חוקי ל- LAN אבל הוא אינו חוקי וגם אין לו שימוש מחוץ ל- LAN (ר"ת של LAN זה Local Area Network, ולצרכים שלנו, הכוונה לרשת פנימית שמחוברת לאינטרנט). ספקית שרותי האינטרנט, מקצה בעת החיבור, למשתמש מס´ IP מתוך המאגר שלה. בד"כ זה לא מס´ קבוע עבור המשתמש, אלא אם סוכם אחרת (רוב הספקיות יגבו סכום נוסף עבור IP קבוע).

תודה תודה:>השאלה מיתפתחת

1.אם אין לי כרטיס רשת אז אין לי איי פי סטטי(איי פי קבוע)??אז המחשב בלי איי פי?? 2.הכוונה לא חוקי כמו שאני מבין זה כתובת לא שימושית,מחוץ ל- A, B,C 3.לספק האינטרנט יש כתובות דינמיות(לא קבוע,מישתנה)בתוך ה-איי בי סי, לזאת הכוונה חוקי? 4.ל ש א ל ה העיקרית ::למה צריך לקבל איי פי למחשב האישי אם הוא לא בשימוש?? תודה רבה על צומת הלב<><><><><>

S o u r c e

New member
תגובה

אם אין לך כרטיס רשת אז גם אין לך IP קבוע - לא חוקי. זה לא בדיוק מחוץ ל - A,B,C אבל זה גם כתובת שלא יוצאת לעולם, זה נשאר רק ב - LAN שזה אומר LOCAL AREA NETWORK, ז"א שני מחשבים מחוברים בכבל מוצלב או יותר משניים מחוברים עם שרת DHCP שזה שרת שמחלק כתובות IP (כמובן בטווח מסויים). זה כן שימושי אם תקים לך LAN או בארגון גדול שיש לו הרבה מחשבים עם שרת DHCP ושרת DNS ועוד כמה שרתים למיניהם שלא העלה לך אותם עכשיו. מקווה שעזרתי לך.

תודה רבה רבה ,בקיצור אני מבין שאין

לי איזה כתובת איי פי מובנה באיזה פינה במחשב, רק אם יש לי כרטיס רשת (נעזוב כרגע את הספק)אז יש כתובת איי פי מובנה על הכרטיס. אם אני טועה רק תיידעו אותי...

uzi2

Active member
כמעט אבל לא

אין לך במחשב כתובת IP מובנה. אתה יכול להגדיר למחשב את ה- IP שלך, ואתה יכול לתת ל- ISP להגדיר עבורך את ה- IP, אבל בתוך האינטרנט, מה שתגדיר לך עשוי שלא לעבוד, אלא אם זה IP שכבר הוקצה למחשב שלך, או IP בתחום שנחשב רק לרשתות פנימיות. לכן בתקשורת החוצה, ככלל או שתגדיר במחשב את ה- IP שהוקצה לך ע"י ספקית שרותי האינטרנט, או שתגדיר למחשב שלך לקבל מס´ IP משרת ה- DHCP של ספקית שרותי האינטרנט. אם אתה ברשת פנימית, אז אתה יכול לקבל מס´ IP קבוע (שהוגדר עבורך ברשת) ולהגדיר אותו במחשב שלך, או שברשת הזאת יש שרת DHCP שיגדיר לך אוטומטית בעת החיבור מס´ IP באופן דינמי. גם בכרטיס רשת אין מס´ IP קבוע. יש מס´ MAC קבוע ויחודי אבל זה מס´ אחר למטרות אחרות. זה בעצם כמו שאתה מגדיר לכתובת האינטרנט שלך מה חשבון הדואר שלך, אבל הקצאת הכתובת מתבצעת ע"י ספקית שרותי הדואר שלך.

טוב הבנתי שאין כתובת מובנה במחשב ,

אבל הבנתי מימך שיש מיספר (מובנה קבוע) יחודי(אם אפשר לישאול למה זה נועד)? וסליחה על הבורות אבל מה זה ?MAC אני פשוט מנסה להגיע ולדעת אם יש איזה סימן על כל מחשב,כמו שיש מיספר שילדה באותו וכולי´. למשל מיספר מזהה צרוב באיזה גביש למשל(או שהחברות לא מיידעות את הצרכנים) ותודה רבה שוב על הסבלנות<><><><><>

uzi2

Active member
זה קוד יחודי

קוד יחודי שיש לכרטיסי רשת. הקוד שונה מכרטיס לכרטיס. תוכל לראות אותו בעזרת הפקודה winipcfg (נקרא שם adapter address). במודמים רגילים (של טלפוניה) יש גם מספר MAC אבל הוא לא יחודי. למיטב ידיעתי, אין אפשרות ישירה מהאינטרנט למשוך את מספר ה- MAC, אבל אפשרי שתוכנה שמותקנת אצלך במחשב תשלוף את מספר ה- MAC ותעביר אותו החוצה. בפנטיום 2 , 3 וסלרונים, (במעבד עצמו) יש גם מספר יחודי שנקרא PSN (אין שני מעבדים שיש להם מספר PSN זהה). וגם כאן תוכנות יכולות להשתמש בו לזיהוי יחודי של המחשב. ניתן לכבות את הגישה ל- PSN דרך הביוס של המחשב.

uzi2

Active member
לגבי מה זה MAC

בעצם המונח הוא MAC address, ולא רק MAC. MAC (בהקשר הזה) זה Media Access Control פרוטוקול שליטה על תקשורת ברמה של הרכיבים הפיזיים. MAC address היא השם של כל כרטיס פיזי, לצורך זיהויו ברשת, למשל רשת שמחוברת דרך Ethernet (ברשתות פנימיות של מחשבים).

roniddo

New member
שינוי ה IP

האם יש אופציה או תוכנה שמשנה את הIP כל זמן מסוים ואם כן איך היא נקראת או איך משנים את הIP

dts

New member
לא אין לך שליטה ישירה על ה IP

אם אתה מחובר ב DAILUP או ברוב צורות הפס הרחב לא מוקצה לך IP קבוע לכן תתנתק ותתחבר שוב ותקבל IP חדש מהספק. WINIPCFG ב RUN יראה לך את ה IP שלך

S o u r c e

New member
תגובה ל - IP

IP כן אפשר לשנות אם אתה נמצא ב-LAN ויש לך שני מחשבים מחוברים אחד לשני בכבל מוצלב או כאשר מחשבים מחוברים לשרת בתוך ארגון וזאת כאמור מספק Sevice DHCP - שהוא נותן טווח כתובות IP.

uzi2

Active member
אבל כמובן

ששינוי ה- IP הפנימי ברשת לא ישפיע על ה- IP החיצוני.

S o u r c e

New member
כן עוזי...

זה ברור שאסור שיהיה כתובת IP פנימית וכתובת IP חיצונית דומה.

U F O

New member
שאלה על איי P...

איזה מידע אני יכול לדעת על אדם מסוים כאשר ידוע לי את מספר האיי פי שלו? האם אני יכול לדעת את שמו? הכתובת שלו? האם צריך תוכנה מיוחדת שעושה את העבודה? בברכה UFO

U F O

New member
שאלה (שוב) על IP

איזה מידע אני יכול לדעת על אדם מסוים כאשר ידוע לי את מספר האיי פי שלו? האם אני יכול לדעת את שמו? הכתובת שלו? האם צריך תוכנה מיוחדת שעושה את העבודה? בברכה UFO

למעלה