שאלה על InDesign

lilalila

New member
שאלה על InDesign

שאלתי בפורום תקשורת חזותית ולא כל כך הבינו למה אני חותרת. עימדתי עבודה באינדיזיין. העימוד היה מורכב מתמונות JPG ברזולוציה 300 DPI. כאשר ייצאתי את העימוד לקובץ JPG קיבלתי קובץ ב-72 DPI לא הצלחתי לעקוף את התופעה. כיצד אני יכולה להגדיר את הרזולוציה של מסמך האינדיזיין המעומד כך שכל תמונה שתייוצא ממנו תישמר כ-300DPI ??? בפוטושופ למשל יש את ה-image size אשר מגדיר את הרזולוציה של המסמך, לא מצאתי כזה דבר באינדיזיין. תודה

yossi_maoz

New member
רק בגרסת ה-CS3 של אינדיזיין

אפשר ליייצא עבודה ל-JPG וגם לקבוע את הרזולוציה בחלון אפשרויות הייצוא שלה. בכל הגרסאות הישנות יותר, בייצוא ל-JPG הרזולוציה נקבעת שרירותית ל-72 PPI. סתם מתוך סקרנות, למה ליצא מאינדיזיין ל-JPG דווקא?

lilalila

New member
הגשה לדפוס

יש לי בית דפוס שמדפיס jpg ומשום מה זה נראה לי פורמט מועדף להעברי עבודה לדפוס. אבל אולי אני טועה ואולי עדיף להעביר אליהם להבא PDF הבנתי שב-PDF יש את האפשרות לייצא ברזולוציה 300 באינדיזיין???

Schnitzell

New member
JPEG הוא לא קובץ שמיועד לדפוס.

אגב, אם בית הדפוס מבקש ממך להביא לו JPEG, תחליפי בית דפוס. כדי לשמור עבודה ב-InDesign עבור דפוס, כדאי לייצר קובץ PDF (עדיף) או PostScript (אם בית הדפוס מבקש). יש במאמרים פה בפורום, תחת קטגוריית InDesign, מאמר על סגירת קובץ PDF לדפוס ב-InDesign. לקובץ PDF אין רזולוציה לכשעצמו, אלא כל אובייקט תמונה שבתוכו שומר על הרזולוציה שלו. לדוגמא, אם יש לך תמונה באיכות נמוכה של 100ppi ועוד תמונה ברזולוציה של 300ppi, כאשר תייצרי קובץ PDF באיכות גבוהה (נניח, Press או PDF/X) כל תמונה תשמור על הרזולוציה שלה. בהדפסה תראי הבדל בין שתי התמונות, מן הסתם.

למעלה