שאלה על GridView, DataTable ותצוגות

itaysk

New member
שאלה על GridView, DataTable ותצוגות

היי לכולם, יש לי DataSet שמכיל כמה טבלאות עם נתונים. כל רשומה בכל טבלה מייצגת אדם, כך שבכל הטבלאות יש מספר זהה של רשומות. הרשומה הראשונה בטבלה אחת והרשומה הראשונה בטבלה שנייה מייצגות את אותו אדם. עכשיו, אני צריך לבנות תצוגה, שתציג לי ב GridView שדות מסויימים. נגיד אני רוצה לראות שם, שם משפחה, וסוג רכב של כל האנשים שלי צריך לקחת את העמודות הנ"ל מהטבלאות שלהן (לאו דווקא אותה טבלה) ולהציג אותן ב GridView. חשבתי על 2 דרכים: 1. לחפש את השדות המבוקשים בכל הטבלאות, ולהעתיק העמודות ל DataTable חדש, אות אני יציג. 2. לאחד מראש את כל הטבלאות ל GridView אחד שמכיל את כל העמודות מכל הטבלאות, ולהוריד את מה שלא רוצים. מה עדיף? יש לכם רעיון אחר? נגיד שהחלטתי על דרך, איך אני יכול להעתיק Column שלם, על כל המידע שבו, מ DataTable אחד לשני? אני יכול לעבור בלולאה על כל הרשומות ב column הזה ולהעתיק את הערכים שלהן ל column חדש, יש דרך אחרת? מודה למי שהגיע עד כאן:) ועוד יותר למי שיענה. איתי

itaysk

New member
מקפיץ

זאת אולי הודעה ארוכה אבל יש כאן 2 שאלות ענייניות אודה לכם אם תתיחסו אליהן

למה שלא

תעשה את כל הבלאגאן של הגריד ברמת הDB. (שאילתה , SP)? בהנחה שDS מגיע מהDB.

itaysk

New member
לא (פירוט בפנים)

זה אוסף קבצי XML שכל אחד מכיל נתונים על אדם אחד. אני עובר על כולם ומכניס אותם ל DATASET. המצב הנתון הוא שיש לי את המידע בDataSet וממנו אני רוצה ליצור תצוגה..

itzikbs

New member
ככה

ראשית, לבטח לא רעיון מספר 2 הצעתי היא להשתמש במה שיש כבר ונבנה במחלקת DataSet כלומר, תוכל לשלוף ליצור קשרים בין טבלאות ע"י DataRelation ואז לשלוף בעזרת מתודת GetChildRows את הרשומות המתאימות עבור כל קשר. או לשלוף בעזרת מתודת Select את הרשמות המתאימות, לקבל מערך של DataRow ולאגור אותו לתוך אוסף או מערך נוסף וכך עבור כל קשר נוסף ולבסוף ליצור DataBind לגריד בעזרת אותו מערך. אופציה נוספת זה ליצור טבלה נוספת בתוך ה DS ושם לאחסן בצורה דינאמית את השליפה הרצויה (בהנחה שהשליפות וה DataBind לגריד הינו דינאמי) וזאת עבור כל שליפה. ביי איציק ב.

itaysk

New member
תודה על התגובה!, שאלות המשך

תודה על התשובה העניינית. את הדרך הראשונה לא היכרתי, בדקתי את הנושא ויכול להיות שאיישם את זה כך. את הדרך השנייה לא ממש הבנתי, איך זה עוזר לי עם ה DataColumns? הדרך השלישי נשמעת די הגיונית וזה מה שניסיתי לעשות מהתחלה אבל שוב איך אני מעתיק עמודות לתוך הטבלה הנוספת הזאת? אשמח לשמוע על הדרכים הנוספות ובכל מקרה עזרת עם getChildRows

למעלה