שאלה על EXCHANGE 2003

צוללן27

New member
שאלה על EXCHANGE 2003

מכיוון שעוד לא יצא לי להתנסות מבקש את סבלנותכם לשאלות תם.... 1. כרגע אני עובד עם PST מול POP3 וכונני רשת,אם אעביר את הארגון לעבודה בשרת EXCHANE 2003 האם יהיה לי עוד צורך לעבוד עם כונני רשת או שיש דרך בEXCHANGE לעשות את זה ? 2. ארגון של 55 משתמשים עם אופציה להרחבה על איזה מוצר הייתם ממליצים ? 1. EXCHANGE 2003 STD 2. EXCHANGHE 2003 ENT 3. SBS 2003 STD 4. SBS 2003 ENT שבת שלום, צוללן נ.ב. תודה לכל העונים !

ezaton

New member
כמה תשובות

קודם כל, בעת עבודה עם Exchange אין צורך בעבודה עם PST יותר. אז אם אני מבין אותך נכון (שה- PST על כונן רשת), לא יהיה לך צורך בכונני רשת לטובת השימוש הזה. שנית, מגבלות מקום - מגבלות מקום, כפי שנידונו מטה, הן על 72GB עבור Exchange 2003 STD SP1. ב- Ent, אין מגבלה, או שהיא גבוהה משמעותית. זכור, מבחינת רישוי ש: 1. SBS 2003 מוגבל ל- 70 משתמשים, ואף לא אחד יותר 2. SBS 2003 בא עם Exchange 2003 STD. לא ידעתי שיש SBS2003 Ent, ואם כן, אז אני אופתע - הרעיון של השרת הוא לאירגונים קטנים, לא לאירגונים גדולים. עוד טריק קטן של SBS הוא ברישוי - אני לא יודע כמה עולה היום רישוי למשתמש בסביבת AD עם Exchange, אבל בסביבת SBS2003, זה עולה כ- 120$ למשתמש (אם אני זוכר נכון). בהצלחה בבחירה.

צוללן27

New member
שאלות נוספות בעקבות התשובה..

מעל לכל תודה רבה על התשובה המושקעת ! כמה שאלות נוספות: 1. הבנת נכון את עניין כונני הרשת, מוסיף ושואל אם כל העבודה של המשתמשים על הקבצים שלהם הם מול כונני רשת האם בEXCHANGE יש פתרון אחר לעבודה במקום כונני רשת ? 2. ממה שקראתי במיקרוסופט EXCHANE 2003 ST מוגבל ל-16 GB בלבד ? 3. שאלת חומרה : יש לי IBM X225 עם RAID HARDWARE ואני מתכנן לקנות 6 דיסקים SCSI 73GB איזה תצורת RAID עדיפה לי ? RAID 5 עם כולם, RAID 10 ? (נראה לי ש210GB יספיק מעל ומעבר כרגע יש לי 120GB) תודה מראש על העזרה. צוללן

פוֹלי

New member
EXCHANE 2003 ST אכן מוגבל

ל 16G, אבל לאחר התקנת SP2 והוספת ערך ברג'יסטרי הוא תומך בעד 72G.

ezaton

New member
נלחץ לך הרבה אנטר...

ישנה אפשרות להשתמש ב- Exchange בתור כונן רשת (באופן זה או אחר), אבל אני לא ממליץ עליה. ניסיתי להשתמש בזה, ולא הרגשתי "טבעי" עם זה. בקצרה - אל תתייחס ל- exchange כאילו הוא מחליף כונני רשת. הוא לא. בקשר לחומרה - יש כמה מתודות פיצול ובניית רייד שכזה. האידיאלי הוא הפרדה לשלושה חלקים - חלק של מע' ההפעלה וה- swap, חלק של ה- DB של ה- Exchange וחלק של הלוגים של ה- Exchange. שלושה מערכי רייד נפרדים, אחד לכל מטרה. מצד שני, אין לך את העומסים הצפויים כדי שבחומרה כזאת מודרנית זה *ממש* יפריע (אולי רק קצת), כך שגם רייד 5 גדול, בהנחה ויש לך מספיק זיכרון (כי Exchange אוהב זיכרון), יעשו את העבודה. עכשיו, תרשה לי רגע להיות טכני פרופר, ולהציק לך בשאלות קטנות על סמך "הלקוח תמיד טועה" (שזאת אמירה טכנית מאוד נכונה, אגב). עד כה עבדת עם PST, מדוע לך Exchange? מה היתרונות העיקריים של Exchange בחבילה? האם זה הגיבוי המרכזי? האם זה שיתוף יומנים (שלא בוצע עד עכשיו בכל מקרה)? האם זה נפח על כונני הרשת, או ביצועים ירודים? מה המניע?

צוללן27

New member
אז ככה..

עד עכשיו אנו מקבלים שרותי דואר מספק אבל אנו לא מרוצים מהשרות כ"כ והחלטנו (אולי ) לעבור לעבוד באופן עצמאי. מכיוון שאני לא מוכן לקחת "סתם" שרת דואר אלא אחד שאני יכול לנהל בחרתי בEXCAHNGE. חוץ מהעובדה שנרוויח שיתוף יומנים נראה לי שהגיע הזמן שנתחיל לעבוד כמו גדולים ולא כמו לפני 30 שנה. נראה לי יותר מסודר לעבוד עם EXCHANGE ושיתוף יומנים וPUBLIC FOLDERS מאשר POP3.

ezaton

New member
אתה מודע לעלות של זה, לא?

יש לכם דומיין (AD)? יש לכם כסף? מדובר בהרבה מאוד כסף פה. אלפים רבים של דולארים.

H N 1

New member
צר לי להשבית את השמחה

אבל זה נשמע לי כמו "אנחנו עובדים עם דואר אלקטרוני אצל ספק אינטרנט, אני לא ממש מבין למה אבל זה לא נראה לי טוב. בנוסף אני שומע על Exchange וזה נשמע לי מה-זה-מאגניב אז אני אשכנע את החברה להוציא המון כסף ולהתקין שרת דואר שאח"ב יהיו לה הרבה בעיות אתו" צר לי אם זה נשמע פוגע, אבל כמי שלא מכיר אותך ורק מתרשם מהשאלות - אני לא מתרשם שאתה יודע מה אתה הולך לעשות.

צוללן27

New member
תשובות לחכם מכולם

1. כן אני יודע מה העלות 2.נמאס לי מאי מיילים שלא מגיעים לארגון כי הם עוברים סינון 3. לא אוהב אנשים שכותבים לפני שחושבים... 4. אני לא אוהב את הדרך שהארגון שלי מתנהל וחושב שהגיע הזמן שיתחיל לעבוד כמו במאה ה-21. 5. כן יש לי AD ויכול ללמד אותך גם איך לנהל אותו אם תרצה. שבוע טוב,

H N 1

New member
תראה.. תשמע...

לא יודע למי התכוונת ב"חכם מכולם" אבל אני אנסה לענות לך: 1 - אתה יודע את כל העלויות? הנסתרות והגלויות? אתה יודע לחשב כמה עולות לך שעות השבתה למשל? 2 - אם המיילים לא מגיעים לארגון - תעבוד עם ספק הדואר שלך לסינון יעיל יותר/ אחר עד שתהיו מרוצים 3 - מאיפה ההפלצה הזו? מי שחושב אחרת ממך הוא "לא חושב"? 4 - מה הקשר למאה ה 21 ? רק EXCHANGE קיים במאה הזו? 5 - אני אשמח ללמוד לנהל AD, אין לי שמץ של מושג בזה... ומה הקשר? שבוע מצוין .

ezaton

New member
אתה שקרן

אתה לא תשמח ללמוד לנהל AD. אתה אפילו תשנא את זה מוות. אתה תעדיף בטח לנהל את האיש שמנהל את ה- AD. לא?

H N 1

New member
ואללה...

לפעמים אפילו אתה צודק

antidot

New member
המממ

לא יודע מה קפצת, אבל השאלות שהועלו היו שאלות די לגיטימיות ועם כל הכבוד, התשובות שלך לא מצדיקות בחירה בExchange (או למעשה בשום שרת דואר אחר). הרשה לי להתייחס לפי הסעיפים שהעלת: 1) האם לקחת בחשבון את עלות תחזוקה, עלות אפליקציות נוספות כגון AV ל Exchange, הטמעה של mail relay, שעות עבודה, עלות גיבויים וכו' ? 2) Exchange זאת פלטפורמה שעליה בונים את תשתית הדואר ושיתוף מידע פנים אירגוני. Exchange כשלעצמו לא יפתור לך בעיות. ההטמעה הנכונה של המוצר (ושים לב שאני לא אומר שזה חייב להיות Exchange) היא זאת שתגרום לדברים לעבוד בצורה שעומדת בדרישות של האירגון. אני יכול להראות לך יותר מהטמעה אחת של Exchange שלא השקעה בהן טיפת מחשבה (והתוצאות בהתאם). 3) גם אני, אבל זה לא המקרה 4) מצויין. אבל מה השיקולים לבחירת מוצר ? במאה 21 יש יותר משרת דואר אחד. 5) טוב... לא יודע לגבי HN1, אבל אני בספק שאותי תוכל ללמד משהו על AD
ועכשיו ברצינות: אולי תפרט את הדרישות של האירגון בצורה מסודרת ?

למעלה