שאלה על DropDownList

שאלה על DropDownList

שלום לכולם יש לי DropDownList אשר מקבל ערכים מתוך בסיס נתונים. אני רוצה שתופיע שורה נוספת שיהיה כתוב בה "אנא בחר", ושהיא תהיה השורה הראשונה, כלומר selected.
DropDownList1.DataSource = categoryList.GetCategories(); DropDownList1.DataTextField = "CategoryName"; DropDownList1.DataValueField = "CategoryID"; DropDownList1.DataBind();​
למעשה המטרה שלי היא לאלץ את המשתמש לבחור כדי להפעיל ארוע SelectedIndexChanged. אשמח לקבל רעיונות תודה

Adidi70

New member
תשובה...

לאחר שאתה עושה dataBind אתה צריך להוסיף בקוד את שורת ה default כך:
Dim lItem As New ListItem("Choose From List", "0") DropDownList1.Items.Insert(0, lItem)​
בשורה הראשונה אתה יוצר אובייקט יחיד מסוג list item כדי שתוכל להביא לו value מזהה (במקרה ולרוב זה אפס) שניתן יהיה לזהות בjavasctipt או משהו השורה השנייה היא הכנסת האייטם ע"פ מיקום (אפס אומר הכנס להתחלה) הקוד ב vb סומך עליך שתמיר לבד

שאלה ב-asp

שלום לכולם אמנם שאלה ב-asp אבל אולי תוכלו לעזור. אני צריכה לתקן אתר שכתוב ב-asp, יש כפתור שמעוניינים להפעיל אותו על ידי מקש enter במקלדת, איך עושים את זה? להל"ן הקוד הקיים:
<form name="contact_form" METHOD="" action="after_contact_us.asp"> <input name="Submit" type="button" value="Submit" onclick="check_form()">​
תודה

האזרחק

New member
א. פה זה פורום .NET ולא פורום ASP

ב. השאלה שלך היא בכלל ב JAVASCRIPT פנה לפורום "בוני אתרים" שם יוכלו לעזור לך בשמחה. (בעקרון, אתה צריך "להגיע" אל הכפתור ע"י פוקוס ואז מקש אנטר ישלח אותו, אלא אם כן אתה רוצה שכל אנטר ישלח אותו ואז צריך "להאזין" לכל מקש שנלחץ בכל אחד מהתאים בטופס - יסבירו לך בפורום איך לעשות את זה)

למעלה