שאלה על dot net

nocgod

New member
שאלה על dot net

נניח ואני רוצה לעשות solution שמורכב מ 3 פרוייקטים נפרדים (כביכול אני בונה "אתר" בASP, אז אני מייצר 3 שכבות, לא MVC)
ונניח ונאמר לי שאני צריך עבור הasp.net אני חייב להשתמש בframework 3.5.
מאחר ואני משתמש ב 3 פרוייקטים נפרדים, האם אני יכול להשתמש ב framework 4 בפרוייקט אחד (ספציפית הdal) ובפרוייקט אחר בframework 3.5 (ספציפית הpresentation layer)?

BravoMan

Active member
עד שתקבל תשובה טובה יותר:

1. יש כאן פורום מוקדש ל-NET.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=831

2. לפי מה שאני זוכר על VS (ובאמת מזמן לא נגעתי בתועבה הזו), הגדרות קומפילציה הן פר פרויקט ול-Solution עצמו כמעת אין הגדרות, אז ניתן גם לאחד פרויקטים בשפות שונות תחת אותו Solution (לפחות ב-VS 2005, אולי זה השתנה).

לכן, דעתי (וכאמור אני לא בטוח ולא ניסיתי) אפשר לעשות את מה שאתה רוצה וצריך לפשפש ב-Properties של הפרויקט כדי למצוא היכן מגדירים את זה.

מה שכן, אני מריח כאן תכנון לקוי:
אם אתה מאגד פרויקטים שונים תחת אותו Solution סימן שהם חלק מאותה מערכת, ואני לא בטוח שזה רעיון טוב שרכיבים שונים של אותה מערכת יעבדו על גרסאות שונות של אותה תשתית.

אבל אולי זה רק אני... הניסיון שלי עם NET. אפסי, אז אל תיקח את מה שכתבתי יותר מידי ברצינות.

nocgod

New member
אני מנסה לעקוף מגבלה

שהפרוייקט הASP.net צריך להיות ב 3.5 שמתאים לו EF1.1 שממש לא בא לי לעבוד איתו (אני רוצה code first ו dbsets dbcontexts)
מאחר ואני מחלק את הפרוייקט הזה ל solution עם 4 פרוייקטים:
UI in asp.net 3.5
DAL in .net 4.5 with EF5
BI in .net 4.5 (could use it with 3.5 aswell I think since I have an api to the DAL)
Domain Classes (which could be written and compiled using .net 0 since I use fluent API and not annotations

השאלה הנכונה - האם תוכל לעשות reference

solution כשלעצמו הוא סתם אוסף של projects, ללא כל קשר או תלות ביניהם. אז זה כמו לשאול אם הספרים שזרוקים לך בחדר יכולים להיות בשפות שונות.

התשובה לשאלה הנכונה היא כן. תוכל לעשות reference מפורש מפרוייקט שמוכוון ל-3.5, לפרוייקט שמוכוון ל-4.
אבל אין בזה הרבה היגיון.
אתה תצטרך framework 4 כדי להעלות את האסמבלי שמוכוון ל-4...

nocgod

New member
אז...ניסיתי :)

וכן, אפשר לעשות reference, אי אפשר לעשות build

בכל מקרה אני החלטתי שאני משתמש בlinq to sql כי כבר בניתי את הטבלאות אני כולה צריך משהו שיקצר לי את תהליך הכתיבה של השאילתות...

אל תבלבל "לא הצלחתי" עם "אי אפשר"

אפשר, כמובן, לעבור את ה build בשלום. אבל צריך לדעת איך...
זה מעניין אותך?

nocgod

New member
ביום רגיל

הייתי אומר לך כן בלי להסס פעמים, למרות שזה נראה לא bad thing to do... טריקים שטיקים ושטויות כאלה תמיד טוב לדעת
אבל היום זה לא יום רגיל היום יש לי 5 עבודות הגשה על הראש כולן לשבוע וחצי הקרובים כולם אני עושה לבד ורק אחת מהן התחלתי...
ככה שעכשיו זה לא מעניין אותי כלכך :)

למעלה