שאלה על COMBOBOX

juliazulay

New member
שאלה על COMBOBOX

השאלה על WIN FORM יש לי בטופס שלושה COMBO BOX וכול אחד מהם מקבל DATA TABLE שהוא אותו הדבר לגבי שלושתם לדוגמא
dt = addrBocks.AddressType() ComboBoxAddress.DataSource = dt ComboBoxAddress.DisplayMember = "TypeDesc" ComboBoxAddress.ValueMember = "AddrTypeID" ComboBoxAddress1.DataSource = dt ComboBoxAddress1.DisplayMember = "TypeDesc" ComboBoxAddress1.ValueMember = "AddrTypeID" ComboBoxAddress2.DataSource = dt ComboBoxAddress2.DisplayMember = "TypeDesc" ComboBoxAddress2.ValueMember = "AddrTypeID"​
כאשר אני מריצה את הטופס ומשנה באחד הCOMBO BOX את הITEM לוגמא מבית ל עבודה, מייד בשאר הCOMBO BOX משתנים לאותו הנתון = עבודה בשלושתם. מדוע זה קורה, אני רוצה שכול אחד מהם יהיה עצמאי ולא תלוי בשני הכיצד?

Miki Watts

New member
מכיוון שאת מחברת את כולם לאותה טבלה

גם ה binding context שלהם הוא זהה, ואז ברגע שמשנים אחד, כל האחרים משתנים. את תצטרכי ליצור 3 טבלאות נפרדות למרות שהן יכילו נתונים זהים.

juliazulay

New member
אם התכוונתה ל

שלושה DT שונות , אז כך עשיתי ועדיין לא עובד, עדיין באיזה COMBO שאני משנה, זה משנה בכולם כיצד אני מתפטרת מהתופעה הזו בהמשך לקוד שלי אני רוצה להראות לך שתי דוגמאות שונות כיצד ניסיתי. 1
dt = addrBocks.AddressType() dt1 = addrBocks.AddressType()​
כאן יש לי שתי DT שונות אשר מקבלות מהDB את אותה הטבלה ואז אני מקשרת כל אחת בניפרד לCOMBO BOX ולא עובד דוגמא 2
dt = addrBocks.AddressType() dt1 = dt​
כאן אני חושבת שלא צריך להסביר כי זה על בסיס אתו הגיון, בכול מקרה אם הבנתי אותך נכון ולכך התכוונתה אז לא עובד ואם לא אז אשמח לקבל ממך קצת יותר פירוט, כי אני ממש תקועה עם זה יוליה

ניסיתי וזה לא קורה אצלי

גם כשאני מקשרת את כולם לאותה טבלה, ברגע שאני בוחרת ערך מסוים, שאר ה - combo boxes לא משנים את הערכים שלהם. מצורף הקוד שלי:
DataTable objTbl = new DataTable(); objTbl.Columns.Add("StudentId"); objTbl.Columns.Add("StudentName"); objTbl.Rows.Add(1, "Orit"); objTbl.Rows.Add(2, "Gal"); objTbl.Rows.Add(3, "Ron"); ddl1.DataSource = objTbl; ddl1.DataTextField = "StudentName"; ddl1.DataValueField = "StudentId"; ddl1.DataBind(); ddl2.DataSource = objTbl; ddl2.DataTextField = "StudentName"; ddl2.DataValueField = "StudentId"; ddl2.DataBind(); ddl3.DataSource = objTbl; ddl3.DataTextField = "StudentName"; ddl3.DataValueField = "StudentId"; ddl3.DataBind();​

juliazulay

New member
נורא כיף לדעת שלך זה לא קורה

אבל לי זה קורה, ואין לי מושג כיצד להתפטר מיזה, גם לי זה לא קרה, משום מה פתאום זה קרה תמיד יש בעיות מוזרת בשטיות האלו, אבל השאלה כיצד מתקנים זאת, יש למשהו רעיון למה זה קורה?? יוליה

dino_din

New member
סתם מהמר

יכול להיות שיש ל COMBOBOX שלך איזה מאפיין בסגנון של GROUPNAME והוא אותו הדבר לכול שלושה הקבוצות?

juliazulay

New member
לא מוצאת מאפיין כזה בVS2005

אולי הוא מופיע בשם אחר, ושנית אני נותנת שם שונה לכול אחד מהCOMBO BOX שלי ולדעתי אתה מדבר על מערך של פקדים בעלי אותו השם. בכול מקרה עדיין תקועה

נראה לי שקצת הובנתי לא נכון :)

ממש לא התכוונתי "לנפנף" בזה שאצלי זה אחרת. השאלה שלך סיקרנה אותי וניסיתי לכתוב קוד דומה כדי לשחזר את הבעיה. כשזה לא קרה אצלי צירפתי את דוגמת הקוד כדי שאולי נוכל לעלות על ההבדלים. אורית.

juliazulay

New member
אוקי, פשוט ככה זה היה נראה

אבל כנראה שהגבתי ככה בגל התסכול שאני ממש לא מבינה למה זה קורה, פשוט אין לי תשובה הגיונית לזה אולי רק משהו שעבר דבר כזה תודה לך בכל אופן

juliazulay

New member
ניסיתי את הקודש לך

Dim objTbl As DataTable objTbl.Columns.Add("StudentId") objTbl.Columns.Add("StudentName") objTbl.Rows.Add(1, "Orit") objTbl.Rows.Add(2, "Gal") objTbl.Rows.Add(3, "Ron") ComboBoxAddress.DataSource = objTbl ComboBoxAddress.DisplayMember = "StudentName" ComboBoxAddress.ValueMember = "StudentId" ComboBoxAddress1.DataSource = objTbl ComboBoxAddress1.DisplayMember = "StudentName" ComboBoxAddress1.ValueMember = "StudentId" ComboBoxAddress2.DataSource = objTbl ComboBoxAddress2.DisplayMember = "StudentName" ComboBoxAddress2.ValueMember = "StudentId"​
זה נותן לי אותה בעייה לא יודעת

Justin Angel

New member
../images/Emo45.gif

אכן לא אמורה להיות בעיה עם פקד שקשור לאותו DataSource והדוגמה שהבאת מראה זאת בבירור. סביר להניח שמדובר, כפי שמיקי אמר, ברמת ה-BindingContext של הפקד או ה-CuncurenyManager של הדף המכיל אותו. בבעיה כזו אין כזה דבר קוד ספציפי ורלוונטי. בהתאם, אם הבעיה נמשכת, צרי בבקשה פרוייקט חדש קטן לדוגמה שמדגים את הבעיה ותעלי לכאן כתובת שבו ניתן להוריד אותו כדי שיהיה ניתן להתרשם ממלוא הקוד הקשור לבעיה.

למעלה