שאלה על CMV .

galya13

New member
שאלה על CMV .

שלום בתי בת 5 חודשים ובטיפת חלב התגלה שיש לה רעדות בידיים, ואז נשלחנו לרופאת ילדים שהבחינה שתפרים בראש סגורים, והפנתה אותנו גם לנוירולוג וגם לבדיקת דם. נוירולוג אמר שהתפתחות תקינה ונראה לו שהילדה בסדר, ולגבי רעדות בידיים לבוא בעוד חודשיים כדי לבדוק שזה עובר. אבל לפי בדיקת דם יצא שהיה לה וירוה CMV, והרופא אמרה שהיא לא יודעת אם זה כשהיא הייתה עוד בבטן שלי או כבר אחרי לידה. בעיקרון לפי בדיקות הריון שלי היו תקינות. הערך שיצא בבדיקת של בתי הוא : CMV IgG - 3.8 ו- CMV IgM - low positive ואמרו לנו שוב לעשות בדיקת דם בעוד חודש, וגם לא כל הבדיקות יצאו, כי הדם הגיע קרוש. מה זה הערכים האלה? מה זה אומר? האם יש סיבה לדעוג? אני ממש בלחץ? ואם כן תינוק עובר את הוירוס, מה הסיכונים? מה יכול לקרות?

1מוש

New member
כמה

שידוע לי - ולי היה סכנת הדבקות בתחית ההריון - יש קושי בקריאת התוצאות של הבדיקות האלה ואני ממליצה לך לקחת הפנייה מהרופא שלך ל לוירולוג - כלומר מומחה לוירוסים שיפענח לך את הבדיקות

CMV

לא ניתן לדעת כעת אם ההדבקה הית במהלך ההריון או לאחר הלידה. חשוב לבדוק אם את בעצמך עברת בדיקה לCMV בהריון או לפני כן. אם אז נמצאו אצלך נוגדנים אז כנירא ההדבקה היתה אחרי הלידה. גם אם נניח ההדבקה היתה במהלך ההריון רוב הילדים שלא מפתחים סימני מחלה מיד לאחר הלידה יהיו בהמשך בריאם. בכל אופן בשל אי הוודאות כדי להפנותה לבדיקה שמיעה. מכל הבעיות הנלוות להדבקה תוך רחמית ב CMV בעיות בשמיעה הן הכי שכיחות. לא בטוח כלל שבדיקת הדם בעוד חודש תתן תשובה. אני מניחה ש ימצאIg G חיובי וIgM שלילי. וזה לא אומר כלום לגבי מתי היתה ההדבקה. דר' מילה ברק

galya13

New member
אני בדקתי את הבדיקה שלי שעשיתי ב

בתחילת הריון, בערך בשבוע 10(בערך).ואלו הערכים שהיו: CMV IgG - 14.9 CMV IgM - negative מה זה אומר? האם הייתי חולה בזה בזמן הריון? האם יש לי נוגדנים? ומה עוד? ותודה רבה על התשובה

יופי של תשובה

זה אומר שבתחילת ההריון היו כבר בדמך נוגדנים נגד CMV , לכן סביר יותר להניח שההדבקה היתה לאחר הלידה. אם כך אין סיבה לדאגה, המון תינוקות נדבקים בוירוס CMV בחודשים שלאחר הלידה ואין הדבר מתבטא לרוב במחלה גלויה , אלא רק בעליה בנוגדנים (IGM ). תהנו מהילד. דר' מילה ברק

galya13

New member
אני מאוד-מאוד מודה לך , ושאלה אחרונ

אחרונה. האם יש סיכוי שהייתי חולה בCMV לפני שבוע 10, כלומר ממש בתחילת הריון, עוד לפני שעשיתי את הבדיקה? או שזה מראה שזה נוגדנים מלפני הרבה זמן?

מאוד לא סביר

לו חלית שבועות ספורות לפני הבדיקה היו רואים עליה גם ב IGM. דר' מילה ברק

למעלה