שאלה על CMV

haych

New member
שאלה על CMV

אני יודעת שזו בעקרון שאלה לרופאה, אבל אראה אותה רק בעוד חודשיים אז אשמח לשמוע את דעתכן בינתיים.

ביום ב' עשיתי בדיקות לקראת חזרה לטיפולים, בין היתר בדקתי CMV ועדיין אין לי נוגדנים (וגם לא נמצא שיש מחלה פעילה), כלומר לא חליתי מעולם. ביום שלישי-רביעי פיתחתי חום גבוה מאוד. היום אין חום אבל יש כאבי גרון.
על פניו, סימפטומים שיכולים להתאים לCMV (וגם לדלקת גרון, משהו ויראלי או אלוהים יודע מה עוד). השאלה אם נגיד זה חלילה CMV, האם אפשר היה לצפות שהבדיקה שנעשתה יום קודם להעלאת החום תיהיה כבר חיובית כי זה המחלה בטח דגרה עוד קודם? כך שאם הבדיקה הייתה שלילית ולמחרת עלה החום אז זה כנראה לא מ- CMV?
האם לדעתכן יש צורך לחזור על הבדיקה?

אציין שכמה ימים לפני המחלה באתי במגע עם תינוקת עם חום.

נועה312

New member
לוקח כמה שבועות טובים לראות נוגדנים לcmv

חליתי באמצע ספטמבר ו5 שבועות אחרי היו נוגדני igg התחלתיים.. אחותי היתה בהריון אז ונחשפה גם אליי וגם אל הבן שלי שהדביק אותי והרופאת מעקב הריון שלה אמרה לה שהיא צריכה לחכות 6 שבועות מהחשיפה אלינו ואז לבדוק

haych

New member
אז את אומרת בעצם שכן כדאי לחזור על הבדיקה?

אבדוק כשאחזור ואתפלל שזה לא זה...

haych

New member
אגב, אני מדברת על מחלה פעילה, לא על נוגדנים

אם התסמינים הופיעו יום אחרי הבדיקה, אפשר להניח שזה לא זה כי המדד של המחלה פעילה בטח כבר היה אמור להיות חיובי, לא?

נועה312

New member
שוב לא בטוח

אני מדברת על זה שאמרו לאחותי לחכות 6 שבועות מהרגע שהיא נחשפה אלינו בשלב המחלה הפעילה. בסוף במזל היא לא נדבקה אבל אני נתקעתי בהפסקה כפויה של קרוב לחצי שנה.

haych

New member
זהו, מזה אני חוששת

שרגע לפני שמסתיימת חצי שנה של הפסקה מרצון, אצטרך לצאת לחצי שנה של הפסקה כפויה.
אבל מה לעשות... better safe than sorry...
אחזור על הבדיקה אחרי הטיול ואקווה שזו סתם מחלה אקראית ולא קשורה.
תודה!

לא מדוייק

יש שני סוגים של נוגדנים:
IgM זה הנוגדן שמעיד על חשיפה חדשה, ורואים אותו כמעט באופן מיידי, כמה ימים מההדבקה (שהיתה עוד לפני שהופיע סימפטומים)
IgG זה כדי להעריך כמה זמן עבר מההדבקה, ע"י avidity

אז אם תבדקי עכשיו נוגדי Igm זה יכול להעיד אם נדבקת או לא.
בלי קשר אני לא חושבת שיש לך CMV לפי התיאור שלך

נועה312

New member
Igm חיובי לבד לא מספיק

כמו שרשום פה, אם רק הigm חיובי צריך לעשות בדיקות נוספות כעבור כמה שבועות ולבדוק את הigg ורק אם רואים שהigg גם הופך לחיובי אז אומרים שהיתה הדבקה. לא מחליטים רק על סמך הigm
https://www.clalit.co.il/he/pregnancy_and_birth/pregnacy/Pages/tzitomaglo.aspx

אני גם אשמח לקישור שטוען שהigm מתחיל לעלות בתקופת הדגירה ולא רק אחרי שמתחילים הסיפטומים כמו שאת טוענת.

בודאי שזה לא מספיק

מעולם לא טענתי שזה מספיק, אמרתי שהוא עולה בהתחלה ומעיד על הדבקה חדשה.
תמיד צריך לבדוק את היחס בין שניהם, IgG ו IgM כדי להבין אם ההדבקה חדשה או לא.
במקרה שלה היא יודעת שהיא CMV שלילית, ופוחדת שממש עכשיו נדבקה.. בגלל זה IgM יכול לתת אינדיקציה ראשונית, ואם יש IgG עם אבידיטי נמוך זה מחזק את זה.
הוא לא מספיק במקרה שלא יודעים אם זו הדבקה חדשה או רה-אקטיבציה

נועה312

New member
שוב השאלה היא מתי ההתחלה שבה הוא עולה

בתקופת הדגירה?
בשלב שבו תסמינים הופיעו?
כמה ימים אחרי שהם הופיעו?
אפשר במקרה של חשש לבדוק כל שבוע או פשוט לחכות כמה שבועות ולבדוק אז. אני אישית מעדיפה לבדוק פעם אחת.

a morph

New member
מסכימה עם נועה

אני לא רופאה אבל מהרקע שלי באימונולוגיה אני יודעת שהעלייה בנוגדנים היא לא עד כדי כך מיידית, גם אם לוקחים בחשבון את תקופת הדגירה.
מה שכן, בכלל לא בטוח שזה CMV, מקווה בשבילך שלא תצטרכי הפסקה נוספת.

למעלה