שאלה על child benefits באנגליה

שאלה על child benefits באנגליה

במזל טוב קיבלנו אתמול את ה indefinite leave to remain אחרי כמעט 10 שנים באנגליה
האם זה נכון שעכשיו אנחנו יכולים לקבל child benefits עבור שני ילדינו (בני 13 ו 9 )? אם כן - מה הפרוצדורה? האם אפשר להגיש בקשה רטרואקטיבית גם עבור התקופה שקדמה לקבלת ה ILR ? (הבן הצעיר נולד באנגליה)

meduza74

New member
את מדברת על ה-20 ומשהו פאונד לשבוע ?

בעצם 20 לילד אחד ולשניים מן הסתם זה יותר אבל נדמה לי שפחות מכפול.

meduza74

New member
אני חושבת שהכוונה במה שכתוב בדרכון

זה שאת לא יכולה to claim benefits מהסוג שבעצם עוזרים לך לחיות ממש על חשבון המדינה.

גוזליה

New member
למה רק עכשיו?

אנחנו הגשנו בקשה ממש כשעברנו, והיינו זכאים (כיוון שאנחנו משלמים כאן NI ומיסים). את יכולה להגיש בקשה, אבל אם אני לא טועה התשלום רטרואקטיבית הוא לשלושה חודשים אחורה בלבד. הפרוצדורה- קלי קלות, ממלאים טופס וזהו. שולחים העתק של תעודת הלידה (הם שולחים אותו חזרה בדואר! הם דורשים את התעודה המקורית...) עוד מידע כאן: http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/start/claiming/index.htm

אשנתי

New member
או! שאלה

כמה זמן לקח מאז שמילאתם את הטפסים ועד שקיבלתם את הקצבה (או אישור כלשהו שאת זכאים לה)? כי אנחנו מילאנו, שלחנו ואז קיבלנו שוב שאלון בדואר ושוב שלחנו (אולי לא היגיע, איך לעזזל מבררים את זה?) ועברו חודשיים וכלום, שקט... מהחשבון שלי זה יצא לנו סכום לא ממש מבוטל של כ-165 לירות בחודש (למרות שאולי עכשיו יקצצו גם את זה)

גוזליה

New member
ממש כלום!

לא זוכרת בדיוק כמה
בכל זאת זה היה לפני כמעט שנתיים
אבל זה היה ממש ממש זריז- תוך גג חודש (ולדעתי הרבה פחות מזה) הכל היה מסודר, החזירו לנו את תעודת הלידה של הגוזל בדואר, וכולי. איך מבררים? תנסו להתקשר להלפליין של הHMRC, יש באתר ששמתי.

meduza74

New member
אם אני זוכרת נכון, אתם זכאים מהתאריך ששלחתם

ונכנס לרשומות שלהם, שלושה חודשים אחורה. אני זוכרת עוד טופס שנשלח אלינו כמו שאת מתארת ובסופו של דבר קיבלנו רטרו שלושה חודשים אחורה מהתאריך על הטופס הראשון. זה היה לפני כמעט 3 שנים אולי משהו השתנה בינתיים.

גוזליה

New member
../images/Emo45.gifאת זוכרת נכון מאוד

ובכל מקרה, הטיפול במקרה שלנו היה זריז מאוד וראוי לציון

Karenovadia

New member
שאלה נוספת על ילדים.. אם כבר אתם עוסקות בנושא

כל מי שגר באופן חוקי באנגליה ומשלם פה מיסים זכאי לקצבת ילדים? זה לא מיועד רק להורים מובטלים או אמהות חד הוריות? ואם אני גרה פחות משלוש שנים באנגליה ויולדת פה את הילד שלי? סתם ככה בשביל הידע... תודה

גוזליה

New member
זה לא כזה חד משמעי.

לפי האתר שלהם, אם את נתונה ל"פיקוח הגירה", יכול להיות שלא תהיי זכאית. הם ממליצים להגיש בקשה בכל מקרה, גם אם רק הרגע הגעת לבריטניה. אנחנו הגשנו והיינו זכאים (הגענו כשגוזל היה בן בערך חודש). בכל מקרה- ממש ממש לא מיועד רק להורים מובטלים או חד הוריים!!! גם בישראל, אגב, קבלת קצבת הילדים לא תלוי בסטטוס הזוגי/תעסוקתי שלך. עוד המון המון מידע בלינק הזה: http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/start/who-qualifies/do-you-qualify.htm

Karenovadia

New member
מעולה...אולי אני ישקול לעשות אחד

במיוחד אם ההוצאות עליו יהיו קצת יותר קטנות...!

Karenovadia

New member
לא עשירה..

אבל יקטין את ההוצאות על ילד זה בטוח.. אני לא מאלו שמחפשות לעשות קופה על גב הילדים העתידיים שלהם.

גוזליה

New member
לא טענתי כך...אם זה מה שהובן מדברי אני מצטערת

הכוונה שלי זה ש80 פאונד זה אחלה ולא מעט כסף, אבל להקטין משמעותית את ההוצאות- אני לא בטוחה (בטח שלא בשלב הגנים וכיוב'
). עם זאת, זה כן מאוד מאוד עוזר ומכסה לפחות את (רוב, אם לא כל) עלות קניית החיתולים והפורמולה- לא מעט.

למעלה