שאלה על B12

שאלה על B12

במשך 3-4 חודשים לקחתי כדורי מציצה להעלאת רמת בי-12. סך הכל 100 כדורים. הרכב: 1000 מקג בי-12. 400 מקג חומצה פולית. ה B12 עלה מ 156 ל 390. השאלה: האם להמשיך לקחת הכדורים? באיזה מינון?
August: HEMOGLOBIN G/DL 14.00 FERRITIN NG/ML -------- FOLIC ACID NG/ML 7.90 VITAMIN B12 PG/ML 156.00 December: HEMOGLOBIN G/DL 14.00 FERRITIN NG/ML 51.10 FOLIC ACID NG/ML 11.60 VITAMIN B12 PG/ML 390.00​

מאיר72

New member
שני דברים

כאשר אתה רושם ערכים תרשום גם את טווח הערכים. דבר שני אם זה ניתן לך ע"י רופא רק רופא ראשי להגיד לך אם להמשיך או להפסיק לקחת את הכדורים (וכמובן אתה יכול להחליט אם להמשיך לקחת אותם או לא). רפואה שלמה.

הנה

נראה לי שבתחום של ויטמינים, נטורופטים מבינים לא פחות מרופאים. לשאלתך, הנה הערכים הנוכחיים עם הטווחים: HEMOGLOBIN 14.00 G/DL (12.20- 18.10) FERRITIN 51.10 NG/ML (21.80- 275.00) FOLIC ACID 11.60 NG/ML (2.20- 34.00) ( NORMAL : > 3) ( INTERMEDIATE : 2.5-3) ( DEFICIENT : < 2.5) VITAMIN B12 390.00 PG/ML (NORMAL: 187-1060) _ ( INTERMEDIATE: 157 - 187 ) ( DEFICIENT: <157 )

לא שאלה של "כמה מבין",

אלא שאלה של "האם רשאי". אם רופא רשם לאדם תרופה, מבחינה חוקית רק לרופא יש סמכות להורות על הפסקת לקיחת התרופה.

../images/Emo45.gif ובכל זאת...

מדובר בתוסף מזון. יש תרופות שנרשמות אמנם ע"י רופאים אבל הן בשליטת החולה. הכוונה היא לתרופות להרגעה, שינה, נגד כאבים, נגד חום, נגד עצירות, אנטי-אסיד, וכדומה. תרופות שנלקחות עפ"י הצורך תרופות אלו - מטפל שמתמצא, יכול לסייע לחולה לוותר עליהן.

B12 הוא תוסף?

למי שלא מקבל אותו מהתזונה הרגילה שלו, הוא חיוני לבריאות. היעדרו עלול לגרום לבעיות נוירולוגיות קשות. הייתי מעדיף לשמוע מה לרופא יש להגיד על זה לפני שהייתי מפסיק. מצד שני, אני לא לוקח, אז...

B12 הוא מרכיב מזון שניתן בכדורים

- זה הופך אותו לתוסף. כשזה ניתן בזריקות - זו בערך תרופה כל מרכיב מזון שנעדר מהמזון הוא חיוני לבריאות, והעדרו יכול לגרום למחלות לא נעימות / קשות / ואף מסכנות חיים. בנושא תוספי תזונה, מטפלים נטורופתים / תזונאים ומטפלים הוליסטים שמתמצאים בתזונה, מחמירים בהרבה יחסית לרופאים. בביה"ס לרפואה לא לומדים תזונה אצטט כאן קטע שיחה שלי עם רופא אנדוקרינולוג (הורמונים) השיחה הייתה על רמות סוכר: הרופא: יש לנו טווחים נורמליים - אם הערך גבוה יותר או נמוך יותר = יש מחלה. שאלתי: ואם הערכים נורמליים והאדם בכל זאת מרגיש רע? תשובתו: אז יש לנו משבצת אחרת שנקראת: בעיות נפשיות מה רצוני לומר? ברגע שהערכים תקינים - מבחינת הרופא אין לאדם בעיה. אישה הגיעה אלי פעם עם אנמיה קשה (המוגלובין 9) היא הביאה בדיקות דם (המון!!) שנעשו לאורך תקופה ארוכה לפני בואה אלי. לאחר שארגנתי את הבדיקות לפי סדר כרונולוגי, יכולתי לראות את התחלת התפתחות האנמיה - שנתיים!!! קודם לכן... אילו היתה האישה מטופלת בזמן, (כשערכי ההמוגלובין עוד היו תקינים), היא לא הייתה מגיעה להמוגלובין 9. רופאים לא יודעים תזונה. הם יודעים לאתר מחלות ולטפל בהן. אין להם כל אוריאנטציה של מניעת התפתחות חסרים. במילון הרפואי - הבחור עם B12 תקין במילון שלי - לא!

נכון

לגבי בי-12: מבחינת הרופאים - חוסר זה מתחת 157. ונורמלי מעל 190. אנשים שבאים מתחום נטורופטיה/הוליסטי - אומרים שהמינימום 400. לכן כשהיה לי 156, מבחינת הרופאים היה לי חוסר קל, מבחינת הנטורופטים מדובר במחסור חמור.

לשאלתכם

התייעצתי עם הרופאה, עם מוכרים בשתי חנויות טבע, עם ארומתרפיסטית, ועם אתרים באינטרנט. המסקנה שלי היתה לקחת כדור ביום למשך 3 חודשים.

כתבת ערכי מעבדה - נא לכתוב גם טווח

זה חשוב כי מעבדות שונות ערכיהן שונים. ובכל זאת, אני מבינה שלקחת כדור ליום. מההבנה שלי, ה- B12 שלך עולה לאט מאוד כנראה כי קיימת בעיה נוספת שגרמה לערכו הנמוך. מה מצב מערכת העיכול שלך? על מנת להיספג לגוף, נקשר ה- B12 עם IF - פקטור שמופרש באיזור ספציפי בקיבה, רק הקומפלקס של B12+IF יכול להיספג באיזור ספציפי קטן במעי הדק (בסופו, קרוב לאפנדיקס) מה זה אומר? אם יש בעיה בקיבה = לפעמים אין הפרשה של IF אם יש בעיות במעי = לפעמים נפגעת הספיגה. התוצאה: מחסור ב- B12. שלושת התנאים חייבים להתקיים, ולכן כדורי המציצה יעילים כל כך יחסית לאחרים. כדורי המציצה, אם נותנים להם פשוט לנוח ולהתמוסס תחת הלשון, מאפשרים ל- B12 להיספג ישירות לדם בצורה שמאפשרת לו להיכנס גם לתאים. בנוסף, הכבד אוגר B-12, צמחונים מי שעוברים לצמחונות בלי לאזן את ה- B12, יכולים ליהנות ממאגרים אלו עד 5 שנים. היום יודעים שהגוף מסוגל לסנטז (ליצור) B12 אם הפלורה תקינה. לשאלתך - החומצה הפולית היתה תקינה קודם ועלתה יפה. ה- B12 עלה מעט מדי. חפש פורמולה שיש בה פחות חומצה פולית והמשך לקחת. הבא את הערכים אל לקראת סוף הסקאלה ועבור ליום כן - יום לא. בדוק אם הערכים נשארים יציבים / עולים / יורדים. אם צנחו - אתה חייב לעשות בירור עמוק יותר אם ירדו מעט - הישאר במינון והמשך לעקוב. אם נשארו או עלו מעט - עבור ל-2 כדורים בשבוע והמשך לעקוב. במעקב הבא, ההוראות דומות, אתה יורד לכדור אחד בשבוע ובפעם הבאה מפסיק וממשיך לעקוב. יש אנשים שגופם אינו יכול לספוג או לסנטז את ה- B12. אנשים אלו חייבים לקבלו ממקור חיצוני ישירות לדם: זריקה או תחת הלשון, לכל אורך חייהם.

לכמה צריך להגיע?

בשבוע הראשון לקחתי שני כדורים ביום אחרי כן כדור ביום (בערך). שכחתי לציין ששבוע לפני הבדיקת דם הפסקתי לקחת כדורים כדי שלא ישפיע על התוצאות. ייתכן שיש לי בעייה עם IF. אין לי מושג איך לברר את זה. בכל אופן הכדורים עוקפים את הבעייה. אני לא צמחוני. אבל גם לא אוכל הרבה בשר. את הטווחים כתבתי בהודעתי הקודמת. "הבא את הערכים אל לקראת סוף הסקאלה ועבור ליום כן - יום לא" מה זה סוף הסקאלה? 390 לא מספיק טוב? (הטווח הנורמלי לפי הטופס הוא 187-1060) להמשיך כרגע עם 1000 מקג בי-12 כל יום? או בתדירות נמוכה יותר? מתי לבדוק שוב?

סוף הסקלה זה לקראת ה- 1000

גם 800 זה ערך יפה, אבל כדי לאפשר מרחב ירידה - 900 יותר טוב. להמשיך - כל יום עד לערכים טובים יותר אח"כ לרדת - כתבתי נורא מפורט בהודעתי הקודמת תדפיס ותקרא היטב. בדיקות אחת ל- 3 חודשים תעקוב במיוחד אחרי קצב העלייה. לגבי בירור - זה עניין של תקינות הקיבה והחלק המסויים של המעי. הכדורים באמת עוקפים. שים לב אם אתה מחזיק את הכדור תחת הלשון (מגיע לדם) או אולי משחק עם זה בפה, מעל ללשון (מגיע בחלקו לקיבה) נ.ב. מה עם IRON? הפריטין נראה לי נמוך קצת... תבקש בירור מקיף של הברזל - יש גם טרנספרין הפריטין מוביל ברזל מהכבד אל התאים הטרנספרין מוביל את הברזל מהמעי אל הכבד כשהם נמוכים זה סימן שאין מספיק ברזל בתזונה. אתה יכול לציין מה מצבם של MCV, MCH, MCHC, RDW וההמטוקריט (HCT) וה- RBC?

הנה

(..*......) (IRON 144.00 UG/DL ( 45.00- 167.00 (......*..) (RBC 4.66 MU/L ( 4.00- 6.13 (......*..) (HEMOGLOBIN 14.00 G/DL ( 12.20- 18.10 (......*..) (HEMATOCRIT 41.70 % ( 36.00- 53.70 (.....*...) (MCV 89.40 FL ( 82.00- 97.00 (...*.....) (MCH 30.00 PG ( 27.80- 31.20 (....*....) (MCHC 33.60 G/DL ( 31.80- 35.40 (......*..) (PLATELETS 243.00 K/UL ( 142.00- 440.00 MPV 7.90 FL % RDW 12.60 HOMOCYSTEINE 8.12 UMOL/L ( 4.00- 15.00) NORMAL FERRITIN 51.10 NG/ML ( 21.80- 275.00

למעלה