שאלה על approach

• פותח הנושא djal
  • פורסם בתאריך

djal

New member
שאלה על approach

כשאני מפעיל את ה-APPROACH, ובוחר מסלול, קורה בחלק מהפעמים שהמטוס פשוט מתחיל לעשות סיבובים באוויר מעל השדה תעופה ולא "מסתנכרן" מול מסלול מסויים. כיצד אני פותר את זה? תודה

אבירן171

New member
אני אענה לך לפני שיטרפו אותך

חלק מהקרועים פה....(לא להיעלב חבר'ה).. בשביל להגיע בגישה בלי לגעת במצערת ובהגה כיוון(יכול להיות גם הגה גובה), תצטרך לקנות מטוס בתשלום שיכול לעשות כך(כי הדיפולטי=המטוס שקיים בסימולטור, לא מאובזר לעשות כן). אחד החברות הטובות, אם לא הטובי ביותר, שעושה מטוסים מעולה, נקראת PMDG, ויש לה B744 שאנוכי משתמש בו. אני ממליץ לקנות מהחברה את המטוס ואז תוכל להנחית. אם אתה רוצה להשתמש בזה של הסימולטור.. תצטרך להנחית לתוך הגישה תוך כדי כיוון הHDG הגובה כל פעם... אבל פה אני בטוח שחברי הפורום הנכבדים יסבירו טוב ממני. בברכה, אבירן..

davidfainshtein

Member
מנהל
ועכשיו תשובה נורמלית:

אתה חייב להיות בזווית של עד 30 מעלות למסלול כדי שה-LOC יתפוס.

jan777

New member
אני מצליח להנחית מטוס גם בלי

לקנות אותו...איך זה? או שלא הבנתי את השאלה חחחח

אבירן171

New member
אתה יכול להנחית בלי לקנות

אבל לא להנחית בלי לגעת במצערת ובהגה כיוון(יכול להיות שבזה לא צריך לגעת) ו\או בהגה גובה. אתה יכול להנחית גם בלי לגעת בנחיתת VFR. אבל אם אתה רוצה נחיתת ILS מושלמת ויפה(שנעשת על ידי המחשב), תצטרך לקנות מטוס כי הדיפולטי לא מאפשר זאת. דוד, למה הכוונה 30 מעלות? האף? זה לא נורמלי, אפילו בהמראה לא נראה לי שמושכים את היוק ומרימים את האף לכזה גובה. בברכה ,אבירן..

roeenoy

New member
מה אתה מקשקש

חבוב, אם אתה לא יודע אז אל תדבר. אפשר להנחית יפה מאוד בעזרת ILS עם המטוסים הדיפולטים קחו למשל כל מטוס JET דיפולטי תהיו בסירון ב5000 רגל במהירות 180 קשרים, NAV1 על 110.3 ו COURSE ב118 מעלות. לחצו על המקש APP בפאנל של הטייס האוטומטי, תעשו שהטייס האוטומטי ינמיך ל300 רגל כאשר מהירות הנסיקה היא 500 רגל בדקה וכמובן כל פעם שאתם מגיעים למהירות יותר נמוכה אתם מורידים עוד מדפים. והרי לכם, נחיתת ILS יפה ומושלמת שאפשר לבצע אותה עם המטוסים הדיפולטים ואפילו כך נהוג לא בדיפולטים.

אבירן171

New member
אתה הקשקשן כי לא הבנת מה הוא רצה!

הוא רצה נחיתה רק על ידי לחיצה על כתפור הApproach\ILS וזהו, המטוס מכוון עצמו לבד אל המסלול, מתחיל נחיתה, Touchdown וזהו, רק צריך להסיע מהמסלול לשער\חנייה. אולי עכשיו זה מובן יותר. בברכה, אבירן..

זה גם מה שהוא אמר

רק שהוא ציין שזה גם אפשרי עם המטוסים הדיפולטיים ועד כמה שזכור לי הוא צודק. ואגב, מעלות יש בעוד הרבה דברים, לא רק באף, בכל אופן דוד התכוון למעלות בכיוון הטיסה(HDG).

ezman2

New member
נכון אבל לא מדוייק

מגבלה במטוסי בואינג בדרך כלל אפשר לתפוס בהיסט של 120 מעלות 30 מעלות זאת זווית יירוט אופטימאלית שבדרך כלל פקחים ינחו אליה לדעתי גם המקסימאלית הניתנת בעזרת ווקטורים. כאשר מומלץ לתת 20 מעלות למטוסים גדולים

davidfainshtein

Member
מנהל
כוונתי הייתה

שבסימולטור עצמו - אם הזווית גדולה מ-30 מעלות - הוא מתחרפן.

YHS

New member
כמובן שאופקית

מטוס "נורמלי" לא מגיע, בדרך כלל לזווית בת 30 מעלות אנכית.

djal

New member
חבר'ה אתם לא ממש הבנתם את השאלה שלי

אני לא רוצה שהמטוס ינחת בלי שאני אצטרך לעשות כלום... פשוט כשאני מפעיל את הapproach, לפעמים המטוס מתכוון לבד מול מסלול וכל מה שנותר לי זה להנמיך, להוריד מהירות ולנחות. לעומת זאת יש פעמים שאני מפעיל את ה-APPROACH, והמטוס פשוט מתחיל לעשות סיבובים מעל השדה בלי להתכוונן מול מסלול... השאלה שלי היא מה אני עושה במצב כזה? ואיך אני גורם לו להתכוונן מול מסלול... תודה מראש

djal

New member
הכוונה היא...

שהמתג על GPS גם כשזה מתכוונן וגם כשלא...

LLEM

New member
אז כאן הבעיה

המתג צריך להיות על NAV על מנת לשאוב את הנתונים מה- Navigation Radio (שם אתה מכייל תדר של ILS).

למעלה