שאלה על 6X03

רזד89

New member
שאלה על 6X03

למה ספייק אומר לבאפי שהוא מזהה את הפצעים כי הוא בעצמו היה צריך לחפור את דרכו החוצה מקבר פעם אחת? הרי דרוסילה לא קברה אותו לפני שעשתה את קסמה. Continuity error או משהו שפספסתי?

nick at noon

New member
גם אני חשבתי ככה

אבל כשספייק פוגש לראשונה את אמא שלו כשהוא ערפד היא לא יודעת שהוא מת, אז הוא בטוח לא נקבר בצורה רשמית. ייתכן שדרוסילה קברה אותו בצורה טקסית (כמו שהיא עשתה לדרלה בעונה 2 של אנג'ל) אבל זה לא ממש אותו דבר. יכול להיות שהייתה כאן טעות. זאת לא הייתה הפעם הראשונה ולא הפעם האחרונה (למעשה האחרונה הייתה בקומיקס). לא נורא, קורה. מי שכתב את הפרק פלאשבק של ספייק בעונה 7 לא זכר את כל הפרטים מהפרקים הקודמים והתפלק.

nick at noon

New member
../images/Emo58.gif באפי 8X04

וורן ואיימי מספרים לווילו שאיימי הצילה את וורן כמה שניות לפני שהוא מת. אבל בעונה 7 הראשון נראה כמה פעמים בדמות וורן וזה יכול להיות רק אם וורן מת. בגיליון 6 בסעיף השאלות מישהי שאלה לגבי זה וג'וס נתן את התשובה הזאת: He was legally dead for like a second. Amy didn't tell him 'cause she didn't want to upset him. I forgot, okay?! Joss

../images/Emo6.gif כפרעליו.

ג'וס

מלך!../images/Emo47.gif

אני כבר חייב לקרוא את הקומיקס. נתקעתי בחוברת הראשונה.

kittycatbone

New member
אהוי,

אנחנו צריכים לקרוא שוב שנינו את הקומיקס.... להלוות ממישו או משהו כזה..

רזד89

New member
הפלאשבק בעונה 7 בסדר דווקא

האמת שהיה לי מוזר עוד לפני שראיתי בכלל את עונה 7 שהוא אומר דבר כזה. באפחד מהפלאשבקים זה לא מוזכר. נראה שאחרי המעשה הוא פשוט קם לתחיה והצטרף לאנג'ל ודארלה בלי יותר מדי טקסיות...

thinman

New member
על פניו נראה שאין שום בעיה, ואני אסביר

זה נראה שגם שמישהו יוצר ערפד הוא למעשה הורג אותו, גם אם תוך כדי הוא צריך לתת לו לשתות מהדם שלו בעונות המוקדמות, אם אתם םזוכרים, היו הרבה סצינות שבאפי היתה מחכה למישהו שיתעורר בבית הקברות, כלומר, הם ידעו מראש שמישהו יצר ערפד אבלהיו צריכיםלחכות שהוא יקום מן הקבר. זה תומך במה שספייק אמר. מצד שני, בטירה, לקראת סיום הפרק, דראקולה אמר לבאפי שהוא לא שתה מספיק ממנה ושהיא צריכה היתה להיות קרובה למוות, או משהו כזה, (לא זכור לי הניסוח ואין לי כוח לחפש) כך שעושה רושם שיש מצב שניתן ליצור ערפד גם בלי להרוג אותו. בסצינה שדרו יוצרת את ספייק אנו רואים שהוא שוקע לרצפה, אבל לא רואים את ההמשך וגם כשדרלה יוצרת את אנג'ל, אנו רואים אותו שותה ממנה אבל לא את ההמשך. כל שלא ברור אם מישהו מביניהם באמת מת. וצריך עוד לזכור שבפרק "שוטה של האהבה" ספייק אומר לבאפי שלמות גרם לו להרגיש חי בפעם הראשונה. כך שלדעתי לא היה כאן שום גליץ' של הכותבים, והוא באמת מת.

nick at noon

New member
לא נראה לי שהבנת את הבעיה

העניין כאן הוא לא הסמנטיקה של האם הוא מת או לא, אלא השאלה האם הוא נקבר או לא. בפרק 6X03 ספייק אומר בפירוש שהוא חפר את דרכו מארון קבורה (כמו שבאפי עשתה). במקרה של אנג'ל אנחנו יודעים שהוא נקבר וכל המשפחה שלו הייתה בבית קברות כשהוא נקבר ולכן כשהם ראו אותו שוב זה הפתיע אותם. במקרה של ספייק נראה שהוא לא נקבר מפני שכשהוא פוגש את אמא שלו שוב כשהוא ערפד אין לה מושג שהוא מת.

thinman

New member
הבנתי אותך.

אכן מוזר, אני אתן על זה את דעתי בשיעור במנהל ציבורי, (-:.

למעלה