שאלה על 21.12.2012

obobus

New member
שאלה על 21.12.2012

הי רותי, לא מצאתי תשובה לשאלה שמעניינת אותי האם התאריך בו מסתיים לוח השנה של המאיה הוא ביום האחרון של השנה לפי הספירה שלהם או "באמצע" השנה?

obobus

New member
התאריך הזה, 21.12.2012

האם בני המאיה סיימו את השנה שלהם בסיומה של שנה קלנדרית מלאה (לפי חישוב השנים שלהם) או שהם סיימו את לוח השנה שלהם כשבעצם הם קוטעים את השנה שלהם באמצע

רותי 11

New member
אין קשר לסיום שנה

זה התאריך ומאותו תאריך בעצם אין המשך מכאן הדברים משתנים לחלוטין זה לא עובד כמו בקופ"ח , שנה קלנדרית

obobus

New member
זה בדיוק מה שאני מחפש להבין

האם המאיה סיימו את העולם המוכר להם בסוף שנה או שהם הצביעו על שינוי שמתחיל באמצע או במהלך של שנה קלנדרית מהתשובה שלך עוד לא הבנתי עד הסוף

רותי 11

New member
מבחינתם כמו שציינתי לא הייתה

להם אינפורמציה למה שיתרחש לאחר התאריך הזה. וזה לא קשור לסיום השנה עצמה.

תאריך זה הוא יום הדין

יום הדין=סוף העולם (ע'פ אמונת בני המאיה כמובן).סוף הלוח הקלנדרי=סוף העולם.

רותי 11

New member
א ו ר ג ד ו ל היקר זה ממש לא

סוף העולם, יכול להיות שהוא יהיה סוף העולם המוכר לנו עד עכשיו, אבל האנושות לא הולכת להיכחד, יהיה שינוי גדול זה הכל אז בוא לא נתחיל עם כל נבואות הזעם וההפחדות כי זה לא מוביל לשום מקום, עדיף להתייחס לזה כאל הזדמנות טובה ולא כאל סוף רע.

רותי היקרה תקראי יותר לאט מה שכתבתי

לא נתתי את דעתי האישית לסוף העולם, רק הסברתי שע'פ הלוח הקלנדרי של בני המאיה סוף הלוח שלהם הוא בעצם אמור להיות גם סופו של העולם וגם הדגשתי (ע'פ אמונת בני המאיה כמובן). מה הקשר לאמונות והפחדות?

רותי 11

New member
סליחה - התכוונתי לכך שהכי קל

לקחת את זה למקומות של הפחדה כי הרבה פעמים אנשים שומעים סוף ומיד נכנסים ללחץ לכן ביקשתי לא להיכנס לכל אותם ספוקלציות.

גם אני חושב כמוך

גם אני נגד הטפות והפחדות מסוג זה ומחשבות על סוף העולם לא היו רק לבני המאיה כולם חושבים על סוף העולם מהאנשים הכי רוחניים ועד למדענים הכי גדולים לכולם יש הרהורים על כך ולכל אחד דעה משלו לגבי סוף העולם.

obobus

New member
כשאני חושב על היום הזה

מה שקופץ לי לראש כל הזמן זו שמש של חצות, כלומר שמש בחצות הלילה. לא יודע למה, אולי בגלל שיר שאני מכיר ואולי לא, כי זה קופץ לי אינטואיטיבית רק כשאני חושב על התאריך הזה. זה מצלצל מוכר למישהו מכם, רותי, א ו ר ג ד ו ל, עם משהו שקראתם או שאתם מכירים? ולא, אני לא פוחד. קצת נרגש. רוצה להכין את המשפחה שלי ואת עצמי בצורה הכי טובה שאפשר.

רותי 11

New member
לא ממש מוכר לי כי כל הזמן

מדברים על משהו אחר. אז לא יורד לי לגבי זה משהו

רותי 11

New member
א ו ר ג ד ו ל - אתה יודע כל הקונספירציות

האלה הן כל כך עידן ישן, כל כך הפחדה כל כך לא משרתים אותנו, כל דבר שהוא שונה ישר אנשים נכנסים ללחץ ומגיעים לדברים כל כך הזויים, לדוגמא הסיפור של באג 2000 אנשים חשבו שסוף העולם הגיע וכולם היו בלחץ אטומי, הסיפור שהיה עם הניסוי שנעשה לפני שבוע גם הכניס את כל העולם ללחץ והמצחיק הוא שזה קרה גם למדענים, בעצם הם אלה שעשו את הרעש, הם אלה שיצרו את הרעש של ההפחדה, ואני מתארת לעצמי מה הולך לקרות ב - 2012 שזה יהיה שיא השיאים. מקווה שרוב בני האדם יתעשתו ויבינו שאי אפשר כבר להוליך אותם שולל עם כל מיני שיטות הפחדה כאלה או אחרות.

למעלה